Sunday, February 20, 2011

Hari Warga Asing Sedunia

Waduh...waduh kok bisa!!!hehehe...hari ahad ni boleh dikatakan sebagai "hari warga asing sedunia"kalau korang tak percaya cakap krole cuba keluar ke bandarke???KLke??atau mana-mana pun mesti korang akan jumpa dengan orang-orang asing ini yang terdiri daripada pelbagai bangsa,yang majoritinya adalah indonesia,mynmar,bangladesh dan nepal.Terus terang krole katakan kadang-kadang krole rimas dengan situasi begini,macam mana tak rimas???bila berjalan je bahasa dia orang je yang krole dengar...kalau perangai elok tak apa juga~bolehlah krole terima sikit,tapi bila jumpa yang perangai tak elok~nak berlagak samseng dinegara kita sendiri ni...perghhh!!!memang hangin satu badan!!!contohnya macam semalam,waktu krole temankan member pergi jalan reko beli tiket bas ada seorang ni terlanggar krole secara tak sengaja sewaktu berjalan,sekali dia bersuara "weiii!!!engak ada mataka???"

hangin krole bila kena sound begitu,rasanya kerajaan kena buat pantauan lebih keatas kemasukkan perkerja-perkerja asing didalam negara kita yang rata-ratanya tidak mengunakan permit yang sah.ohya sebelum krole terlupa kepada member-member blogger yang ajak krole pergi Mid Valley hari ini krole minta maaf kerana tak dapat menghadirkan diri~hari ini krole terpaksa masuk kerja untuk mengantikan member krole yang cuti sakit,minta maaf ye.




p/s : BISA!!!!!!

26 Komen:

rame rame said...

hahahaha. kalau naik komuter or bas masa weekend sumpah rasa macam kat overseas. HAHA

cik juja mafia said...

tau takpe...kita yang tak biasa g KL tekejut, penah ada insiden warga indon begaduh depan mata kat CM tu... haihh...rasa duk kat Malaysia dah!

blog-tips-kurus said...

sebenarnya time pergi & balik kerja waktu kemuncak tu pon kita da rase dok overC, terutama kalau naik komuter yg sgt efisyen itu :(

*tlg syor nak round mane kalau cuti3D2N kat KK? tq:-)

zazaw said...

die org ni memng melampau
die org dah buat Malayasia mcm tanah tumpah darah Indon pulak
ish !

krole said...

ramerame=huhuhu..tau xpe wak.xyah da p oversea ngee~

krole said...

cik juju mafia=wuahhh!!bahaya tu..mcm2 r dorang ni~

krole said...

tips=huhuhu rimas kan wak?mmmm..kat KK..p pasar filipin r...sne manyak brg2 kraftangan~

krole said...

zazaw=huhuhu tau xpe wak..da tau numpang kat sni..bt r elok2 skit~

miss epa said...

memang ramai la diorng ni.kat mane mane pun ada kan?krole.sy dah try msukkan feed tu.tp dia kata invalid url.nak msukkan url sapa sbnarnyer eh?hee. :)

krole said...

miss epa=hhuhuh seluruh plusuk negara ade je...sal widget tu..buh url wak r~

kyle said...

hehehe.....btol ar....kite hidup kat oversea, cuma bukan negara yg kite nk je, hehe

sarah mohamad said...

betul krole . tambah2 yang belah klang tu . memang rasa dah bandar bandar jakarta dah . kena kawal kemasukan geng2 diorang ni especially hendon ni .

♥ kyu said...

seriously..memang sangat hangin!
gerun pon ada bila diorg pandang2 kita..
scary..

Rainbow said...

kat kedah, bukan banyak banglaa, smp sarap bersepaah..aduiii

.:|kamaryeah|:. said...

nak bg masok xpe lah lagi~
tapi dorg nie yg x sedar diuntung~
org bg chan msok tp buat perangai~
ape nk jadi ntah~
haih~

krole said...

kyle=huhu tau xpe ngee~

krole said...

sarah mohamad=huhu krole pon pasan jgk kalo kat klang tu...adus..makin ramai~

krole said...

kyu=huhuh...jg2 wak..takot jatu hati lak ngeee~

krole said...

rainbow=hehehe..kalo kte pikir..salah sape jgk wak??ngeee~renung2knlah~

krole said...

kamaryeah=tu r wak..yg cakit ati kalo de bangsa dorang ni..menyamun..perghh!!!cakit ati tol~

Hairul @ Kay said...

hai gojes!

abu luqman said...

mampir sob.krole

izaLis™ said...

saya benci mereka... any idea untuk keluarkan mereka dr ngara kita x ? hoho..

krole said...

hairul=huhuu dato kat..indu r~

krole said...

abu luqman=ngee...mampir2 slalu~

krole said...

izalis=huhuuh...x tau r wak..lngsng xdak idea~