Sunday, February 13, 2011

Dunia Semakin Maju

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua~dunia sekarang semakin maju???kenapa krole memilih tajuk ini???bukan apa???baru saja sebentar tadi krole menelefon adik krole dikampung kerana ingin bertanya kepada beliau resepi "ayam masak lemak" yang krole gemari,nak tahu apa yang dia jawap... "ala~abangni search je kat google!komfirm ada..." hehehe~canggihnya dunia kita kan??kalau dulu bila ingin mencari petua atau resepi-resepi masakan kita selalunya akan bertanya kepada orang yang lebih tua dari kita terutamanya mak bapak ataupun datuk nenek...betulkan???tapi sekarangni search kat google dan taip je dari perkara yang remeh sampai yang penting komfirm semua ada~tapi tadi nasiblah adik krole sudi ajar resepi ayam masak lemak tu,akhirnya krole cuba sendiri dan berjaya membuatkan masakan tadi makanan rasmi kitaorang pada tengah hari ini~

tadi waktu boring-boring krole search lah kat google berkenaan resepi itu...wuahhh!!!memang betul adalah!!!"dunia di hujung jari anda" rasanya ayat ini memang sesuai untuk kita pada zaman sekarangni~ngeeee...




p/s : masak~masak...

32 Komen:

Eyka said...

btul2..nak cari smua seng sb google..mecasih google...hehe:)

maria_m0hamadiah said...

heeyyy~ mahu ayam masak lemak!=)

.: iEyLa :. said...

wahh..rajinnye abg die..huhu

miss epa said...

krole masak?err...hee :)

sophie said...

Kaum ibu pun dah x beli buku resepi kan..hehhee

c-tea said...

huhu..betul2..dengan dihujung jari jugak la..kite boleh jatuhkan israel tw..haha

caliph shuriken said...

waa.. krole dh smkin rapat dgn pakcik.. pakcik google, hukk...

latest en3: ~ no & never ~

Ery Farieha said...

yeahh
lepas masak pass sini sket
:P

Nur Liyana said...

haha..memang dh maju...dunia2...huk3....

: JannahSuhaimi : said...

lapauuu weh..

Belalang Hijau said...

teknologi kadang2 membawa 1000 kebaikan dan kadang2 membawa 1000 keburukan...bergantung bagaimana cara kita gunakan ia

Zalin said...

teknologi ni baik jika kita manfaatkan..yang jadi x baik tu bila kita salah gunakan..hihi..nice bro..

krole said...

eyka=huhuhu tol~tq google~

krole said...

maria=huhuhu nnt krole mskkn~

krole said...

ieyla=besa r wak..dak bujang kene blaja msk~ngeee

krole said...

miss epa=huhuhu nak cube r wak?

krole said...

sophie=tol wak..skngni org search kat tenet je~

krole said...

c-tea=tol wak...krole stuju ngan wak..

krole said...

caliph=huhuhu~besa r caliph nak bodek skit ngeee~

krole said...

ery fareha=huhuhu nnt krole send ngeee~

krole said...

nur liyana=huhuhu tau xpe wak~

krole said...

jannah=wuahhh!!!jmput mam~

krole said...

belalang=suke ngan ayat belalang~krole stuju 100%

krole said...

zalin=tol bro..gpon skngni ramai da pndai gne tenet ni..dan ramai yg salah gnekn~

Sharifah nor said...

anak dara akak..bila balik cuti semester..asal nak masak jer..google..Ada laman web tu..Trymasak..siap tunjuk video lagi..

krole said...

sharifah nor=wuahhh!!!nnt krole search..tq akak..krole hargai sgt..suke2

♥yaya budak suka embun♥ said...

wahhh...beznya masak masak...
jom main masak masak :p

padin said...

enjin carian memang memainkan peranan penting dalam mengumpul dan menyebarkan maklumat,

krole said...

yaya=hahaha jom2

krole said...

padin=wuahhh padinhoooo!!!lame xnmpk..indu r

iManAzRaf said...

ehem2... memasak ke... hehe.. cegitu, len kali blh la bg rasa.. hahaha..

mmg btul pun. skrg ni, ckp je nak pe.. sume nye men search2 je.. hehe

krole said...

imanazraf=huhh tau xpe wak~