Tuesday, February 22, 2011

Perjalanan Masih Jauh

Wuahhh!!!hari ini lewat pula balik kerja huhuhu~dengan perut yang kosong krole menulis entri ini ngeee~sesiapa yang ada balance makanan tengah hari tadi minta sikit!!!ngeee...ok,hari ini krole nak cerita sikit berkenaan hasil pemantauan krole sewaktu berchat dengan member-member blogger digroup sahabat blogger yang semestinya ramai dah tahu kan?ok,krole tengok ramai blogger-blogger selalu post berkenaan diri mereka tak popularlah?tak famouslah?dia popularlah?dia ni famouslah?hehehe bagi krole perkara-perkara seperti itu tidak harus ada didalam fikiran mana-mana blogger tidak kiralah sama ada beliau blogger baru ataupun dah lama,kerana bagi krole berblog ni perlu ada keikhlasan...popular atau famous ni letak tepi dulu,tumpukan pada kualiti entri dan kandungan didalam blog yang ingin dikongsikan kepada semua.

Perjalanan masih jauh lagi,jangan mudah berputus asa...ini tengok blogger seorang ni dah popular dikalangan blogger dah down~patut jadikanlah ia sebagai pembakar semangat untuk anda bergerak lebih maju dipersada ini.Bersainglah secara sihat jangan pula hanya kerana ingin terkenal,anda mengunakan cara kotor untuk menjatuhkan blogger lain...ah~yang ini krole tak berani nak ulas panjang(sensitif),kalau selama ini anda biasa buat entri 2 kali sehari...cuba tambahkan menjadi 3 atau lebih sekiranya mampu~jangan terlampau fikir contohnya sekiranya orang tak komen entri anda,"wuahhh!!!orang tak baca entri aku lah"...teruskan berusaha mencipta entri yang best-best serta unik untuk pengunjung blog anda.

Dan kalau mampu buatlah kontest atau giveaway sekali sekala~insyallah dengan cara ini juga boleh menarik pembaca-pembaca keblog anda,dalam masa yang sama kira promotelah juga~hehehe...ohya rupa paras blog anda juga penting dalam menarik pembaca keblog anda~kenapa krole kata begitu?ok,cuba korang semua fikir sekejap~kalau blog korang serabut je widget sana sini tak tersusun dengan rapi,adakah orang akan berminat singgah?mesti tak kan?cubalah buat rupa blog anda sesimple yang boleh dan pastikan mengunakan widget-widget yang berkenaan sahaja,kerana semua mesti tahu kan,semakin banyak widget didalam blog semakin beratlah blog tersebut loading~ok,rasanya ini saja yang krole nak ulas,kepada member-member semua,jangan mudah berputus asa~berusahalah sedaya upaya,dan jangan mudah berputus asa...kerana anda semua terbaik!!!



p/s : jangan marah hah~

19 Komen:

nadzirah aqilah said...

blog ini akan tetap menjadi pembakar semangat saya untuk terus berblogging!!! tenkiu2..

errr.... blog sya serabut alam x? hehehe

eh2.. gambar ntuk official owner bertukar lagi.. haha.. cantik..

ammboi.blogspot said...

ammboi sokong n3 krole kali ni sepnuh hati.. berblog bkn semata-mata nk popular. bkn hanya utk cari duit, bahkan boleh menambahkan pengetahuan kita di samping dapat kenalan baru kan...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

insyaallah..awak juga jgn putus asa..

.:|kamaryeah|:. said...

thanks krole~
all d best utk krole jugak ye~
sama2 lah kt majukn blog~
hee~

eRza farEeha said...

troskn usaha!!slmt maju jaya awk!!hehhe

blog da update..aishh..laen kali krole join ye...

.: iEyLa :. said...

chaiyok2..huhu...
truskan usaha anda (macam ayat cikgu besar dlm report card skolah..haha)

Zalin said...
This comment has been removed by the author.
Zalin said...
This comment has been removed by the author.
Zalin said...

krole..terima kasih banyak-banyak di atas nasihat yang ko bg tu..sangat2 aku hargai..happy blogging bro.. jangan lupa singgah sini, onceitalk.com .. hihihi..

krole said...

nadzirah=huhuhu jgn smpai terbakar da wak ngeee~

heheh bg krole blog wak oraitz pe...ringan pon ringan..en3 mmg mantap..penulisan wak mmg krole suke..best~

krole said...

ammboi=tol tu bro..kalo sntisa brfikir g2..insyallah akn berjaya akn dtg~

krole said...

LM=wuahhh!!insyallah wak..krole xkn putus asa~

krole said...

kamaryeah=huhuhu maju blog tok negara ngeee~

krole said...

erza=huhuu insyallah wak..kalo xdak aral melintang..kmfrm krole join~

krole said...

iEyla=ngeee...hehehe~tq2 wak..wak pon ye...yeahhh!!!

krole said...

siapakah dikau wahai comment deleted~

krole said...

zalin=wuahhh!!!xkn krole lpe bro ngee~bro camne nak letak link kat ruangan komen ni cam bro bat tu???

sarah mohamad said...

betul krole . blogging bukan untuk femes . kalau fikir asyik nak femes je memang takkan naik la blog kita tuu . kena fikir macam mana nak tarik loyal readers untuk baca blog kita .

krole said...

sarah=huhuuh tq kerna stuju ngan krole wak ngeee~