Tuesday, February 22, 2011

Rayyan Fantasi Terbaik

Kalau dahulu jangan haraplah krole nak baca buku-buku yang diklasifikasikan sebagai novel ni ahaks~bukan apa kalau dulu,bila krole baca buku-buku yang tak dak gambar ni komfirm terus boring,tolak buku teks kat sekolah ye,krole lebih kepada buku-buku yang bergambar iaitu KOMIK!!!cakap je komik apa?komfirm krole ada~hehehe,tapi tak tahulah semenjak dua menjak ni krole mulai minat membaca novel-novel ni,semuanya kerana dia ni , i mean penulis iaitu Ramlee Awang Murshid...perghh!!! karya-karya beliau memang krole respek (tabik spring) ,bukan apa bila krole baca je novel-novel keluaran dari penulis ini perghh!!!seperti hidup cerita yang direkanya,maksud krole macam kita tengah tengok movie,menarik sangat!!!krole dah habis baca karya beliau yang bertajuk "hatiku diharajuku",bagi member-member yang belum baca,cepat-cepat beli...rugi tau~hehehe silap-silap ramai yang dah baca.

Sekarangni krole sedang membaca karya beliau yang bertajuk "Rayyan Fantasi" yang berkonsepkan fantasi dan thriller,wuahhh!!!baru mula baca hari ini...memang layan~jalan cerita yang menarik dan suspen huh!!!tak sabar nak habiskan~ngeee...korang dah pernah baca tak cerita ini???



p/s : baru nak mual minat novel~

32 Komen:

.: iEyLa :. said...

huhu..krole mule minat novel dr komik..
i plak dah addicted ngn komik..dulu suke gile novel..hehe..

Bulan said...

minat novel gak.karya ramlee awang murshid!
best2 cite dia

lylaROCKprincess said...

I perasan skang nie...
sapa2 yg minat baca komik dah mula start suka baca novel2 fantasy and action mcm Rayyan Fantasi nie...
huhu...

cik ciput said...

ramlee awang murshid mmg best!saya paling suka 'Satu Janji'..pastu trilogi 'Bagaikan Puteri, Cinta Sang Ratu dan ape tah yg last punya pon best!

caliph shuriken said...

krole.. koleksi bru ka? nti nk wt en3 jgak psl beli 2 novel aritu.. nk tgk? hikk...

latest en3: ~ glob ajaib ~

c-tea said...

tidakkk...ct xpernah minat baca novel..sangat gntok

Haz said...

novel islamik dah try blum?
habiburrahman?

krole said...

Ieyla=huhuhu sekali trbalik lak wak ngeee~

krole said...

bulan=huhuhu krole bru kani wak ahaks..ngee~

krole said...

lylarock=ngeee..xtau r wak..best lak layanz novel camtu~

krole said...

cik ciput=wuahhh!!!manyak da wak bce..jeles2~

krole said...

caliph=wuahhh!!!best2...krole nak tngok!!!

krole said...

c-tea=huhuhu...lain org lain mntnye kan wak ngeee~

krole said...

haz=wuahhh!!lum g r...nnt nak cbe cari r~

shida saje said...

hye krole =)
shida dtg nak jemput krole join GA shida kalo free k ~

daaaa..

Zaiya said...

lepas ni, menyusul plak sutera bidadari by RAM... best~~~kot... hehehe

Suhami Ahmad said...

wah, sinopis berkaitan apo tu krole

CahayaCintaIlahi said...

sori2..lari topik sikit..
cahaya termasuk dalam bloglist krolee?? wah.. ingat tak terpilih hari tu.. tq tq tq.. hehe..nanti cahaya masukkan krole in my bloglist tu.. wah.. terasa sonok sangat ni...... weeeeeeeeeeeeeeeee...

keep in touch ;)

nadzirah aqilah said...

waahhh... curang dengan komik ya!! hahaha.. errr.... macam nak teray2 jugak jek.. almaklumlah asyik beli komik jek.. nak tukar selera sesekali.. hehe..

errr... bila mo dtg johor? ngeeee

nadzirah aqilah said...

waahhh... curang dengan komik ya!! hahaha.. errr.... macam nak teray2 jugak jek.. almaklumlah asyik beli komik jek.. nak tukar selera sesekali.. hehe..

errr... bila mo dtg johor? ngeeee

eRza farEeha said...

rumate slalu bc novel ramlee awang murshid ni..weee

krole !!jom join kontest!!

CahayaCintaIlahi said...

la yekew.. sori ekh.. tak perasan.. sori sgt2. neway cahaya bubuh krole in my blOglist too.. tanx so much !!!!! ;)

eikieyn said...

dlu mase skolah addicted bace novel ahadiat akashah..skrg ni addicted bace novel sophie kinsella. :D :D

deem said...

sia memang miat tu penulis tu RAM.sekarang tgh kumpul koleksi novel beliau.RF yg terbaru.nantikan kemunculan next novel RAM.kalau tak silap tajuknya SUTERA BIDADARI or SUTERA BIRU.

P/S:mual ke mula ;)

krole said...

shida saje=wuahh!!!tq sudi jmput..insyallah~krole join...bestni~

krole said...

zaiya=wuahhh!!x sabaq rasenye~

krole said...

suhaimi=wuahhh!!sal ceta fantasi bro..ngeee best o0o0o0~

krole said...

cahayacintailahi=huhuhu...wak mmg da lame msok pon~ngeee..wuahh!!!tq..krole hargai sgt~

krole said...

nadzirah=ngeee..komik pon krole still ble ngeee~wuahh!!!insyallah kalo krole p krole buzz wak~

krole said...

erza=wuahhh!!!kontest!!!insyallah krole akn join ye~

krole said...

eikiyen=wuahhh!!!lom knai g pnulisnya~ngeee..bru nak mula amik tau wak hehehe~

krole said...

deem=wuahhh!!!best2...nnt nak beli smua r karya beliau~