Thursday, February 17, 2011

Biar Papa Asal Bergaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua blogger-blogger diluar sana,wuahhh!!!baru balik kerja terus online,perghh!!!da kira tegar ke ni???hehehe~cuba tengok kat tajuk atas tu,ok hari ini krole nak kongsi cerita berkenaan masyarakat masa kini yang terlampau mementingkan gaya (cara hidup) yang mewah walaupun tidak berkemampuan.Krole dapat ilham ini berdasarkan cerita member krole yang sekarangni terperangkap dengan hutang-hutang dari bank,skim pinjaman,dan jangan terkejut ya~ALONG!!!nak krole ulang tak???rasanya tak payahlah kan~kenapa masyarakat sekarangni sanggup berhutang untuk mendapatkan cara hidup yang mewah walau hanya untuk seketika???contoh member krole ni~member dia beli honda city dia pun nak beli honda city,member dia beli superbike,dia pun nak juga,tak salah nak beli pun tapi ikutlah kemampuan.Macam kes member krole ni,member dia doktor dia hanya wader~so sendiri mahu ingatlah kan?

bagi krole apa salahnya beli myvike?vivake?lebih murah dan fungsinya pun sama iaitu boleh bawa kita pergi mana-mana~sekarangni siapa yang sakit???diri sendiri juga,macam kita orang hanya sokongan moral je boleh tolong,tapi hutang tu tetap berjalan,krole memang kesian kat dia,tapi kalau nak tolong dia setel semua hutangnya krole pun tak mampu...krole selalu pesan kat dia bersabar banyak-banyak dan cuba cari jalan lain seperti buka perniagaan kat kampungke???dan banyak lagilah!!!,jadi nasihat krole kat sini...tak salah kita mengkehendaki cara hidup yang selesa tetapi biar berpada ye,jangan main ikut orang je~

ohye~berkenaan segmen al-kisah dari krole hari tu,terdapat 2 orang perserta baru submit hari ini,dan setelah membacanya,perghh!!!memang best~krole memang respek kat blogger-blogger yang kreatif ni~nak tahu siap blogger tersebut.ni kat bawahni~

Blogger Nadzirah Aqilah
Blogger Anamizu

Apa lagi jom terjah ramai-ramai...memang best heeee~




p/s : adus penin pikir~

24 Komen:

M a W a D D a H said...

ekceli da ramai camtu krole...tul la...kalau nak bergaya, mesti la ikut kemampuan kan...


p/s: blog adah memang comey..blog krole pun...hehe...weh..mane pegi lu punya shoutbox?

ammboi.blogspot said...

betul tu krole...
papa kedana la jawabnya kalo suka ikut org gak...
ikut org ke masjid takpe..
buat amal ibadah...
bg yg suka ikut org mendirikan masjid sekali lagi n lagi...
korang tanya la bini dulu kalo tak mahu kena hentak dgn senduk...

p/s : harimau kena senduk haritu....hehehe

blog-tips-kurus said...

bro, awek mane posing kat kreta i tu? babab nanti!

*ade new segmen yek? on course ni. sempat ke?!

sicKo^ said...

biasalar tu.. orang selalu tak beringat bila nak berbelanja.. sekali dah terkena, masa tu lar kelam kabut

sicKo^ said...

biasalar tu.. orang selalu tak beringat bila nak berbelanja.. sekali dah terkena, masa tu lar kelam kabut

O'gosh said...

selalu sangat jumpa orang2 macam tu...nak2 saya kerja kat depan KLCC ni je...lagi la banyak orang yang suka nak tayang dan tunjuk konon hebat..padahal...haprak pun xde..

.: iEyLa :. said...

huhu..klu i biar bergaye asal berduit..haha

Zalin said...

krole, jom join segmen aku..

The Anything Place said...

Looks like she is ready for a cruise

nadzirah aqilah said...

setuju krole!!!!! saya ada tlg selesaikan kes jualbeli rumah.. klien nie terpaksa jual rumah dorg dan menumpang d rumah family lain coz nak tampung utang ALONG!!! tgk muka wife dia kesian ya amat.. untung wife dia still setia ngan dia.. susah senang bersama.. tapi lau tgk lelaki tu rasa nak sepak laju2!! utang pandai pastu nyusahkan org lain.. huh! yg plg marah ialah asben tu mcm blur xtau nak watpe, wife dia yg turun naik opis uruskan agrement n other... haishhhhh.. --- geleng kepala laju2..

eh.. thanks krole ntuk segmen tu.. hehehe

krole said...

mawadah=da buang r adah!!!hehehe kan da gtau kat entri lalu~

krole said...

ammboi=wuahhh!!stuju ngan ammboi ngee~

krole said...

tips=hehehe smpat r ngeee~

krole said...

sicko=huhuh tol..jdkn pengajaran..jgn tiru lak~

krole said...

0'ogsh=huhuhu wuahhh!!tol ke wak..jgn tiru da~

krole said...

iEyla=wuahhh!!tu tpat skali ieyla~

krole said...

zalin=wuahhh!!best2...akan dijoin ngee~

krole said...

nadzirah=wuahhh!!kalo krole pon angin g2...cian dia..doakn moga dorang dimurahkn rezeki~

krole said...

the anything place=huhuhu thats right ngeee~

c-tea said...

BETULL..PAKAI APE YANG MANPU JE

sarah mohamad said...

sekarang memang ramai cenggitu krole . especially student . nak nampak gah la pakai iphone lah, bb lah . sanggup guna duit ptptn tuu .

krole said...

sarah=wuahhh!!!jgn ikut camtu wak..sakit je nnt~

ain revival said...

ukur baju di badan sendiri kan..
nak kasi lipan baju..
kena amik ukuran dy dulu..huhu
tp kalau da berkenan ..sapu jep..t xleyh tido malam~

krole said...

ain revival=huhuhu that right wak~