Sunday, February 6, 2011

Mee Sup Perisa Tambahan

Apa perasaan korang sekiranya berada dalam situasi ini?tengah best korang menjamah makanan tiba-tiba ada lipas dalam makanan itu?perghhh!!!mesti bengangkan?situasi ini berlaku tengahari tadi,tapi bukan krole yang terkena,dugaan ini menimpa member baik krole yang keluar sama untuk mengisi perut yang telah mengeluarkan bunyi vibrate berulang kali hehehe~boleh kata restoran yang kitaorang pergi ni kira top juga dipekan kajangni,memang tak sangka boleh berlaku perkara macamni pula.kesian member krole tengah best dia melayan mee sup ayam yang diordernya,tiba-tiba timbul pula lembaga hitam dicelah mee tersebut,perghhh!!!sampai menjerit member krole tadi,bengang yang teramat beliau kerana mee supnya mempunyai perisa tambahan iaitu LIPAS!!!

apa lagi dengan hati yang membara,beliau terus memanggil waiter yang merupakan warga bangla yang berkerja disitu,setelah menerangkan berulang kali kepada waiter tersebut yang memang susah hendak difahamkan akan situasi tersebut,beliau bertindak memanggil tauke restoran itu,disebabkan terlampau takut tauke tersebut membawa kitaorang semua kebelakang untuk berunding akan masalah ini,member krole memang marah sangat~sempat juga kitaorang suruh dia mengucap beberapa kali~akhirnya disebabkan tauke tersebut takut member krole akan menyaman or melaporkan perkara ini kepada pihak berkuasa dia menawarkan kepada member krole untuk makan free selama sebulan direstorannya itu,perghhh!!!lama juga member krole pikir,tapi akhirnya beliau menerima tawaran tersebut.

tapi sayang...hanya member krole seorang je yang boleh makan free kat sana,kitaorang tak dapat apa pun,tapi tak apalah..lagipun dia yang termakan mee sup perisa tambahan tu bukanya kitaorang,tapi disini kita dapat melihat bahawa kebanyakkan restoran-restoran dinegara kita masih lagi kurang menitik beratkan pasal kebersihan.kalau krolelah yang termakan mee sup perisa tambahan tu~komfirm krole akan saman...ngeeee~




p/s : yang failednya,member krole da mam separuh mee tu~euwwww!!!

16 Komen:

Admin said...

wuuueekk!! gile ah.. ada lipas.. mesti masin2 manis kan.. ekeke :P

Wan Zulqhairi said...

sebulan???? asal xmintak setahon???

NuSaNa NoSa 91 said...

walaweyhh~ kotornya.. ni thp kebersihan di aras berapa?? uhuk2~ =.="

khaifaiz said...

kalau aku dah tak jejak dah restoren tu.. kuali bekas lipas,, haha

krole said...

admin=hehehe...2 rasa bro~

krole said...

wan=tu je ditawarkn oleh tauke tu~

krole said...

keen=tahap lipas keen..ngeeee,tinggi sikit dr tahap cipan ngeee~

krole said...

khaifaiz=huhuhu,tol bro...krole da tekad da..ni yg last p sna~xnak da...kalo krole yg kene..mngkn saman kot heeee~

Ellen said...

hai Krole..apakah rasanya lipas tu..wekk...hehe

krole said...

ellen=wuahhh!!xnak r krole tau rasanya wekkkkk!!!ngeee~

caliph shuriken said...

yukk, dpt extra protein :p

krole said...

caliph=wekkk!!!hehehehe~

a loqman said...

..tak makan la aku ye

krole said...

a loqman=same r bro~

fara feroza said...

nak pulak dia dtg makan lg kat situ even free..hehee

betul2 facebook tak boleh bukak ni

krole said...

fara feroz=x tau r dia wak ngeee~