Thursday, February 24, 2011

Dapat Komen Dari Ben Ashaari

Petang tadi krole sempat bersembang dengan member-member blogger difacebook (sahabat blogger) seperti biasa post member-member blogger disana adalah seperti "aku tak famous" , "siapalah aku,orang tak kenal", "dia takpalah...diakan famous,aku langsung orang tak kenal" , dan banyak lagilah , so krole mengambil keputusan untuk membuat tajuk post sendiri iaitu "famous itu pentingkah dalam SB ni???" dan tak sangka pula dapat sambutan yang memberangsangkan dari member-member blogger yang mengenali krole serta yang baru mengenali krole , salam perkenalan krole ucapkan ~ yang paling krole tak sangka dalam post itu blogger Ben Ashaari pun memberikan pendapatnya berkenaan tajuk yang krole publish kat sana , ahaks happynye~maklumlah beliaukan boleh dikatakan diantara blogger yang amat dikenali didalam negara kita,so krole gembira dan hormat kepada pendapat-pendapat yang beliau kongsikan.

Tengok ben ashaari pun kata famous itu tak penting...yang penting adalah untuk dikenali yang rasanya bagi krole membawa maksud kepada...mencari identiti anda sendiri agar blogger-blogger akan senang mengingati anda contohnya melalui penulisan entri,entri memainkan peranan yang penting dalam memperkenalkan blog anda kepada pembaca-pembaca,sekiranya penulisan entri anda menarik mestilah ramai yang akan membacakan???dan begitulah sebaliknya.Jika anda dapat berbuat sedemikian maka setiap hari member-member pasti akan masuk keblog anda untuk mengetahui apa cerita atau maklumat terkini yang ada didalam blog anda,insyallah~tapi bab ni krole pun masih ketinggalan lagi ahaks~tengah cuba memperbaiki lagi cari pengolahan dalam entri...

Ok tengok komen ben ashaari kat atas tu "populariti memainkan peranan yang penting...tapi yang popular itu biarlah blognya" huuuu..terima kasih abg ben atas komen yang bernas itu~korang paham tak dengan komen itu,ok bagi krole komen tersebut bermaksud mmmm...ala~senang nak cerita macam ni,dalam berblogni isi kandungan didalam blog anda amat penting tidak kiralah dari segi entri,wajah blog,rupa header,widget yang digunakan dan banyak lagilah!!!cuba cari keunikkan anda tersendiri yang berlainan dari blog lain...bagi penguna shoutbox,pernah tak korang satu hari tu langsung tak BW,macam mana dengan traffic anda???mesti tak ramai seperti apabila anda berBWkan??ini menandakan anda yang popular bukan blog anda kerana apabila anda ada(online)barulah orang akan masuk keblog anda dan begitulah sebaliknya~sekarang krole rasa anda semua pahamkan dengan apa yang krole ingin ulaskan disini...ok,krole malas nak ulas panjang nanti orang kata krole nak tunjuk pandai pula~hehehe...ni semua hanya pendapat yang ingin krole kongsi bersama member-member semua.





p/s : salam 1blogger~

32 Komen:

.: iEyLa :. said...

huhu..abg ben komen tu..hehe..

:: Zanna :: said...

wah!!! seronoknya, BA tu yg komen...huhu~~

kalau BA terjah blog zanna pun dh rasa bangga..hahah~~

Melati Qistyna's Mummy said...

hehehe, mesti syok kan dpt komen dr blogger tersohor :)

eRza farEeha said...

wah..best la abg ben komen,,suke la tuu..huu

c-tea said...

wah..pandai la krole wat status mcm tu..emmm....dpt sambutan..hehe..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

saya pun dah tak sedih lg sbb x femes..hihi

sarah mohamad said...

saya tak femes . teehee . krole femes amous :)

krole said...

iEyla=huhuhu best sgt wak ngee~

krole said...

zanna=truskn usaha wak..insyallah satu hari nnt wak akn jd cam abg ben g..atau lebih dr itu yeahhh!!

krole said...

qistyna=huhuhhhu teruja sgt wak ngee~

krole said...

erza=wuahhh!!suke2...sgt!!!

krole said...

c-tea=huhuhu saje cube2 wak..nnt wak lak bat tajuk meltop punye ngee~

krole said...

LM=wuahhh!!!bgui r tu wak..hehehe...tp wak ni le kate famous r..ngeee..smua knai~ngee

krole said...

sarah=wuahhh!!!mne de wak.krole besa2 je..same2 kte usaha ye~

iManAzRaf said...

i like! hehehe... xlm lg krole lak ikut jjk abg ben...

deCrewz said...

Err.. Kalo Jai komen ada nak wat entry x..he3. Gurau je.. :)

el said...

glem abis la krole eh en. ben komen hahahaha

klik nff satu here

CiK QiQi said...

hahaha..qiqi kalo xon sndri mau ingt la..tp xpe...xkshnye..mn2 pon xpe..aslkn kite happy berblog.ngeh3333333333

Zalin said...

krole..semoga blog ko akan lebih success lepas ni.. =)

Cik Tqah said...

wa..beshnyee

CahayaCintaIlahi said...

yeay..ada nama saya tu
naz cci..
ada gmbr saya sekali
weeeweee suke2.. hehe
tahniah dapat komen daripada
abg ben huhu ;))

i am S!L4H.. said...

woww suke ayt uncle ben.
femes x pnting tp pnting tok dikenali..wowwwww lg sekali..haha


*uncleeee...owhh brkomplot ngn kak nadz..jelesss.huwaaaa

Bulan said...

perghh.abg ben komen tue wak.
msti kombang idum awk kan?eheee

krole said...

imanAzraf=wuahhh!!thanks wak...doa tu ngee~amin...

krole said...

deCrewz=huhuhu ade2!!!krole ngeee~

krole said...

el=wuahhh!!el tq2...jgn isau krole xpnah lpa klik2 kat blog el ngee~

krole said...

cik qiqi=yes that is right~jnji kepuasan tu ade~ngeee

krole said...

zalin=begitu jgk dgn zalin...yeahh!!!

krole said...

cik tqah=wuahh!!mmg best pon wak hehehe~

krole said...

Cci=ngeee...tq jgk sudi komen wak hehehe~

krole said...

silah=wuahhh!!!jgn r jeles ngeee~tq sudi bce ye hehehe~

krole said...

bulan=eh??mne tau ni...malu2~ngeee