Sunday, June 27, 2010

Tutorial Favicon.

Assalamualaikum n salam sejahtera kepada semua blogger2...kali ni krole nak kongsi sedikit ilmu yang ada dengan korank semua,iaitu cara menukarkan "favicon"(tu...gambaq kat tab atas nuuuu...)okai caranya simple je...mula2 macam biasa masuk ke akaun blogger anda kemudian klik "design" dan masuk ke "edit HTML"



-kemudian cari code ni yer :
</head>

-Bila da jumpa coding tadi,copy code dibawahni dan pastekan kat bawah coding "head" tadi.


<link href='Url GAMBAR' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>


-okai perasan tak dalam coding tu ada "url gambar",okai korank tukar saja dengan url gambar korank yer...

-Dan save..siap...SElamat Mencuba....

p/s : sekiranya ada apa2 masalah gtau yer....pissss..:)

7 Komen:

mimi said...

mimi pun....rasanya tak penah miss kalau ada visitor kat kotak chat...yg spam dengan kempen pun mimi singgah inikan pula yang baik cam clore...huhuhu ape pun happy blogging..
tak dapat deteck ke mimi datg 2 x kat sini...huhuhuhu

thanks sudi singgah..

krole said...

tq wak....snggah2x r lagi....

yebbit + . + said...

lame dah yebbit tunggu mimpi pasal nk buat favicon tu.
krole dah bg dulu.
thanks yarrr.!!


heeeee

krole said...

heheheh..okai2x...

yebbit + . + said...

krole, yebbit xberjaya. ;(

Captain said...

tak keluar pun gambar?

:: Zanna :: said...

tq..zanna dh guna kat blog.. :)