Wednesday, June 30, 2010

Tutorial Menghilangkan Navbar.

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua blogger2...okai kali ini krole ingin mengadakan "kelas tutorial menghilangkan navbar dari blog anda"hehehe...okai murid2 nak buat ni senang je,krole akan cuba buat tutorial ni sesimple yang mungkin agar senang difahami...seperti biasa log in ke akaun blogger anda,kemudian masuk ke design(edit html)kemudian copy code kat bawahni.



#navbar {

height: 0px;

visibility: hidden;

display: none;

}

da copy???okai apabila da copy code tersebut...pastekan code tadi seperti gambar kat bawahni...

kemudian save...dah siap,maka secara automatiknya navbar anda akan hilang,heeee

p/s : kalo x phm tanye krole je okai...pisss....

12 Komen:

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

yay dh jd wt ho3 tocey tocey tocey =)

krole said...

hahhaha...emkoi2x...ngeee...

taz said...

kalau tutorial nak ada navbar mcm mana pulak? huuhu

jaya jr said...

banyak betol info krole..haha..
syabas2

krole said...

taz...hehehe..kalo nak ada lik..buang je code tue yer...heee...

krole said...

jaya jr=tq bro...hrp bro brpuas hati...pissss:)

tiefazatie said...

shoutmic dah full..hihihi..men komen2 sni plak la krole..

krole said...

hehehe...jap yer krole kosongkn...:)

NaNaJoe said...

gud tuto wo krole~ :)

krole said...

thanks nana...long ttime no see....heee...

jerung darat said...

cmne nk wt navbar 2 jd transparent ek. . .

krole said...

setting kat akaun blogger jerung je...ade tue...