Wednesday, June 16, 2010

"Kontest Kisah Cintaku"

Assalamualaikum n salam sejahtera krole ucapkn kepada smua blogger...projek krole yg trbaru ni adalah join kontest dr noie "kontest kisah cintaku"..krole x tau r en3 krole ni kene pd tema kontest ni tp krole nak cube jgk...okai...ohye kalo korank nak join kontest ni le klik sini yer...kongsi2 r ceta 2...hehehe....



Kisah ini bermula ketika krole dbangku skolah g...zaman persekolahan ni mmg amat susah krole lpakan byk kenangan pahit n manis yg krole hadapi dan pelajari...seperti remaja len jgk krole x trlepas drpd bercinta..."Fatma" nama yg krole mmg susah tok lpekan...kerna dia merupakan insan yg pertama krole cintai...snyumannye sntiasa menarik perhatian krole walopon sejauh spuloh batu jauhnye(perumpamaan yer) suaranye yg lembut bole mmbuatkn mna2 lelaki cair ble mendengarnye termasuklah krole,krole sntiasa memerhatikan "dia" dari ujung kelas (sal krole dok kat belakang sekali dlm kelas) suke sgt melihatnye...bule kate apa saje yg dia lakukan baik je d pndangan krole...cme msalahnye wak2 i2 krole jnis yg pndiam n pemalu ngan pompuan ni(budak skema)...krole pon x to nape jd g2 mgkn sal sindrom kot...krole sntiasa cbe mendekati "dia" namun smua i2 hanya angan2 krole saje...sal ble krole cube nak dkat ngan "dia" kmfrm hati krole akan kate (weii..ko nak p mna ni,jgn p sna..malu r)..mgkn ade yg tergelak ble krole kate gni tp inilah yg sbenaqnye jd kat krole wak2 2...hari demi hari krole jd semakin suke kat "dia" cme mslahnye krole x pnye kberanian nak gtau je....

Nak dijadikan ceta..satu hari 2 guru klas ekonomi krole mmberikan satu "asingmen" kat klas krole..."asingmen" ni merupakan kerja berkumpulan iaitu seramai 2 org dalam satu kmpulan...x to camne jodohker ataupon hanya nasib krole "dipartnerkan" ngan "Fatma"...tetibe je dgup jantung krole jd laju cam bru lari 100 meter je,hehehe...krole cam x caye,rase cam dlm mimpi lak...ble otak krole kmbli normal brulah krole tau benda 2 mmg btol2 terjadi..."Fatma" melihat krole dr bawah keatas mmbuat krole jd segan silu lak (eh??terblk pla) n kmudian dia melemparkan sebuah senyuman yg paling manis krole pnah lihat n berkata : "so..kte partner"...cukup ngan 3 perkataan 2 je mmbuatkn krole ssh nak tdo mlm 2...bkn pe first time kne tgur kan...

Keesokkan harinya krole pegi skolah cam besa namun dlm ati ni x sabar nak bat discussion ngan "Fatma" hehehe..(heppy sgt)...dipendekkan ceta selepas bunyi loceng menandakn wak2 rehat krole bergegas nak kuar p kantin..tetibe je tangan krole ditarik oleh seseorg...ble krole toleh je...terkejut krole rupa2nye "Fatma" terase cam nak pengsan jgk...krole pon brtanye kat "dia".."mmmm...ade ape fatma..."....dia hanye senyum melihat telatah krole yg kelam-kabut...lalu "dia" berkata..."rsenye bek kte bat discussion kte kat luar,i mean pas skolah...le x krole"....krole hanye mengangguk tnde setuju dan cpt2 beredar sal segan sembang ngan "dia"....
ketika hendak blk skolah "fatma" sempat menegur krole..."jgn lpe jam 2 kang yer"...krole hanye menganguk...

Kami berjanji hendak berjumpe d perpustakaan awan kat pekan ktaorg dlm jam 2 g2...so krole pon bersiap dlm jam 1:30pm namun krole rse len mcm je..sal le kate nak 2-3 kali krole tukar baju,ape yg krole pakai cam x sesuai je ari2...last sekali krole pakai je pakaian yg besa krole pakai...n dlm ati krole berkata(ala ko ni role perasaan sgt r,dia nak discuss plajaran je)..krole pon menaiki bas tok p pekan...smpi dpekan je hujan turun ngan lebat...krole risau bab perpustakaan jauh dr perhentian bus ni...n ble krole tngok jam da 2:15pm...wuahh aku da lewat ni....krole pon bergegas p ke perpustakaan itu walopon terpaksa meredah ujan..habis basah kuyup krole...ble smpi je dpan perpustakaan krole stay kat luar..bkn pe basah kan..xkn nak msok trus..smbil 2 krole usha2 kat dlm mencari "Fatma"...tetibe krole trnmpk "dia" duduk seorg diri kat tepi perpustakaan..krole tgok dia cam xdak mood je...sambil menengok jam tangannye...dlm hati krole pon terdetik..alamaks dia marah aku ker ni..???krole pon tnpa mmbuang msa msok kedlm n trus pegi ketmpt dia...korank phm2 r kat library kat aircond..abis kesejukkan ar krole...

Pabila "fatma" ternmpk krole didpan matanya "dia " trus menoleh ketempat len n berkata "awal krole dtg yer"...alamaks merajuk r...krole pon cbe mminta map kat "dia" tpi dia bat dunno je..krole pon meminta izin kat dia nak kuar lik..sal x tahan sejuk...so krole pon kuar dr library td n duduk kat luar...wak2 tu adoi...x to r asik bersin je krole(selesma)...tetibe ade tangan menghulurkn tuala kecil kat krole..sekali krole toleh "fatma" rupenye..."dia" pon berkate kalo ujan bat pe mai...kan da selesma...krole pon kate x le kan aku da janji...jd aku knai dtg walo apa jua...."fatma" hanye snyum ngan jawapn krole....

Dipendekkan ceta sewaktu form6..."dia berpindah ke semenanjung malaysia mengikut ayah n ibunya yg dipindahkn berkerja dsna...sewaktu dia hendak brtolak dia smpat bertanye kpd krole..."krole cintakan Fatma x??"..namun krole x tau nape krole x bole nak jawap soalan 2 pd wak itu..."dia" kecewa ngan krole sal x ble nak jawap soalan 2...n pda mnggu hadapannye "dia" pon berpindah mengikuti kedua ibu-bapanya...Apa yg telah aku bat ni???sentak krole kat dlm ati....krole menyesal melepaskn dia bgitu sahaja..bodoh krole ni...

Selepas 2 tahun x mendengar khabar dr Fatma tetibe je krole trdengar yg Fatma da mendirikan masjid ngan pilihan ahli kuarganya yg merupakan seorg berpendidikan tnggi n mmpunyai kerja yg elok...trase sakit sgt ati ni cam...krole pon x tau camne nak trangkn...trus diati krole berkata "kenapa ko x kate cintakan dia wak2 2"....knape ko le lpaskn dia cam2 je...okai r krole rse ni je r...segan lak nak ceta smua...cme krole nak nasihatkan pd korank yg still couple ni jg n berilah kasih sayang yg secukupnye kepada pasangan anda..n jgnlah sekali menipu dibelakangnye..krana cinta wanita itu amat suci dr atinya...dan batlah yg terbaik tok pasangan korank sal mse sentiasa berjln n xkn berulang....jgn jd cam krole nyesal smpi kesudah...

p/s : smua ini adalah cerita benar..cme krole pndekkn..kalo krole bat smua...rsenye smpi ble2 x habis....assalamualaikum...

21 Komen:

masturah idrus said...

sweet nyee awal2 cerite ni...

tu la name nye takde jodoh krole...

jodoh krole kat tempat laen tuh..

saba yeee

tricksrex said...

kecik kecik dah pandai bercinta yekkkkkk

Krole said...

hehehe..ni pon krole pendekkan ceta je..pjg sgt...tp smuanye 100 persen tol...smpi ke la ni krole....mmmmmm....okai pis...tq komen...

NaNaJoe said...

pergh!!
kontest cinta?
nana x arif~~ :P

tim said...

macam cita hindi pula
ada part2 hujan

noie said...

tq sangat2 krolezone.. anda org yg pertama... ceritanyer best sgt...
ajak le kawan2 yg len joint sekali k :)

Krole said...

insyallah..krole cbe...k...heee tq komen....

miya_hana said...

citer ni sgt sweet...tpi yg last tu, sedihnyer...nk wat camane kan..mybe bukan jodoh krol....

cheer up k....

:D

Fane Davis said...

sedihnyerr cerita....itu lah tak p luah awal2...kalu tak...kan Krole dah berrumah dan bertangga ngan Fatma neh...

tak pelah...ada jodoh tak p mana juga tuh kan.hehhe..

iniAKU said...

hehe..sweet nye cite die. nextime kalo jmpe, ckp je terus (-_-")

Norhayati Rostam said...

ala..ada yang lebih baik lagi untuk krole.jangan riso la

Krole said...

tq atas nasihat korank smua...but still smpi skngni krole ssh nak mapkn diri krole...cme krole doakn "dia" bahagia ngan suaminye...

Sher said...

sweetnya krole..
semua org ada jodoh masing2 kan...
dun worry nnt ada lah tu..
yg lepas biarkan lepas..
jdikan oengajaran.
anyway mmg sweet cerita ni..

♥ana centap♥ said...

huhu
sedih jugak ek.
mungkin jodoh krole ada yg lebih baik dr dia.
sape tau kan.

Lala Lulu said...

wah . . .
sedih nyer . .
mesti susah gile nak lupe .
hmmmm.. gud lak yer !

zati said...

sweet + sedih...sudah tersurat bukan jodoh kamu berdua

apepon gud luck 4 the contest =)

M a W a D D a H said...

eh..eh...tetibe lak bace kisah cinta krole...:)

pasti de yg lebih baik menanti krole...

Cik Mary said...

mcm nak nnges he ending die...='(

Ms. Ann said...

sedihnyer. mungkin tiada jodoh.. insyaallah.. krole akan jumpa orang yang lagi baik.. Doakan kebahagiaan dia disamping suami tersayang

♥ shag ♥ said...

doa kan saja die bahagia dgn lelaki bergelar suami. insyaAllah krole pun akan jmp someone yg special yg akan jaga krole untl the end of time.

nwy, good luck! ;))

kisah cintaku : cinta dlm diam

Halimatun Sa'adiah said...

wwa....so sweet 1st lu u..
so lpas neh jgn lepaskn pelunag yg ade k,nant geget jari lg...