Thursday, October 21, 2010

Tips Mendapatkan Buffered Earning

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua blogger,okai hari ini krole nak kongsikan beberapa tips untuk mendapatkan "buffered earning" dari encik nuffnang dengan korang semua,niat krole hanya untuk berkongsi sedikit ilmu yang krole ada agar kita semua boleh mengecapi kejayaan bersama-sama(perghhhh~!!!),okai tips-tips ni bukan krole reka sendiri ya~semua ni adalah hasil pertanyaan dengan encik nuffnang sendiri,so bagi sesiapa yang belum lagi dapat BE dari encik nuffnang,korang cubalah tips-tips ni yer~

ups...sebelum krole terlupa,entri ini krole tujukan khas kepada blogger yatie yang membuat permintaan dengan krole hari tu.so kepada yatie awak wajib baca ye entri ni(hehehe~gurau je).dan krole doakan moga yatie dan semua rakan-rakan blogger akan mendapat BE dari encik nuffnang tidak lama lagi.insyaAllah~


tip-tip :
1.mengisi "blogger survey"
-korank semua perlu mengisi blogger survey di dalam akaun nuffnang anda agar nuffnang boleh memperkenalkan blog anda kepada advertiser berdasarkan fakta yang anda beri,so apa lagi..isi dengan ayat2 yang power agar boleh menarik minat advertiser terhadap blog anda,dengan berbuat bengini peratusan untuk mendapatkan BE adalah amat tinggi.

2.posisi unit iklan(strategik)
-lokasi iklan amat penting kerana pihak advertiser akan mengeluarkan sejumlah wang yang besar untuk rekaan serta pembelian ruang iklan dan juga ingin memastikan mesej iklan mereka disampaikan kepada penonton secara berkesan.

-oleh itu mereka hanya akan memilih blog2 yang mempunyai ruangan iklan yang optimum dan mempunyai lokasi unit iklan yang 'baik'...okai caranya senang je,korank hanya perlu memastikan unit iklan nuffnang di dalam blog anda berada dilokasi2 yang sesuai contohnya:
a.iklan skyscraper=perlu berada diatas sekali dibahagia sidebar.
b.iklan leaderboard=harus diletakkan diatas tu,heee...
c.iklan large rectangle=letak dibawah entri terkini.

3.unit iklan
-pihak advertiser membahagikan kouta perbelanjaan pengiklanan mereka secara sama rata keseluruh 3 jenis unit iklan dari nuffnang iaitu leaderboard,skyscraper,dan large rectangle,so korank kena letak kesemua unit iklan ini di dalam blog anda bagi memastikan korank menerima BE dari mereka.

4.status ekslusiviti keahlian
-status keahlian Glitterati juga memainkan peranan yang penting untuk dipilih didalam sesebuah kempen iklan,pihak advertiser lebih cenderung untuk mengiklankan peroduk/servis mereka kepada blogger2 yang berstatus Glitterati kerana ini merupakan kelebihan yang diberikan oleh nuffnang kepada ahli2 yang setia.ahli yang berstatus biasa juga berpeluang namun peratusannya lebih rendah.


p/s : usaha tangga kejayaan...yeahhhh...

25 Komen:

Yanie J said...

thx krole.sgt bguna pd blogger baru cm yanie ni ;)

thx again````

krole said...

yanie j=wuahhh tq2 wak~sharing is caring~ngeeee...

YOUsoF said...

Thanx Krole!! ;D

Humanity life said...

terima kasih krole berkongsian yg menarik... kekeke boleh buat rujukan!

jom ber'Tweet' bersama humanity life

krole said...

yousof=wuahhh tq jgk sof...

krole said...

HF=ups...krole lom ade akaun twet..soli yer...tp kalo krole ade bat nnt..krole roger okai~

g0m0k9enDek said...

usaha tangga kejyaan.. semoga berjaya! huhuhu

krole said...

gomokpendek=hehehe insyallah...moga kita sama2 dpt kejayaan heee~

YatieOwner said...

tuan tanah, terima kasih bg info ni..sharing is caring bah kan..muah!

krole said...

yatieOwner=hehehe~wuahhh tq2...krole hargai sgt ngeee~

Snoop said...

terima kasih atas perkongsian krole...

Melati Qistyna's Mummy said...

ce tgk blog akk tuh, tol ke akk letak posisinyer tuh :P

Tomato Gurl's Life said...

krole posisi iklan ciktom ok x??huhu..

pastu survey tue ciktom br ejas 2 x spnjg berblog 3 bulan ni.better cam mn??

tenkiu ye :)

krole said...

snoop=wuahhh jgn lpe try yer~

krole said...

qistyna=krole da survey blog wak~mmmm..krole rasa kre okai r tu...nice

krole said...

cik tom=melalui survey krole~mmg okai r care wak tmpatkan ruang iklan tue...strategik...maintain camtu yer~heeee...

Black_roses92 said...

thanks 4 it!! hehe

nusha said...

alahai krole,nusha punye br rm4.75..huhu...usaha tangga kejayaan kan??
cahiyok3x nusha...waaa...

krole said...

black rose=heheheh welkam2~

krole said...

nusha=heheheh~besa r wak..sikit2 lame2 jd bukit yeahhhh~

Ms Nury said...

OooOO macam tu ke... baru faham... thanx kongsi info ni dengan semua :)

budak_nakal said...

haha..x adjust lagi survey tu..wakaka

krole said...

msNury=welkam2 wak...ngeee

krole said...

budak nakal=wuahhh kne isi yer dak nakal~wajib o0o0o0 heee~

Tomato Gurl's Life said...

krole..ciktom mohon share isi kandungan krole ni tapi akan diubah dengan ayat ciktom sendiri dan ciktom akan creditkan blog krole boleh?