Saturday, October 30, 2010

Tutorial Pop-up Comment

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua blogger,agaknya lama juga krole tak buat tutorial kat dalam blog ni kan?hehehe~okai hari ini krole nak buat tutorial bagaimana caranya hendak membuat "pop-up comment" seperti gambar diatas tu.ohya sebelum krole terlupa tutorial ini khas untuk blogger yang mengunakan platform blogspot seperti krole,kalau wordpress dan yang sewaktu dengannya memang krole tak reti~ahaks,krole akan cuba buat tutorial ini sesimple yang boleh agar mudah difahami oleh blogger-blogger semua,okai jom kita mulakan.


okai mula-mula korang kena login ke akaun blogger,setelah login dari dashboard anda klik setting dan kemudian klik comment,seperti gambar diatas yer~okai da berjaya langkah pertama~


okai langkah yang kedua scroll kebawah cari "comment form placement" okai kalau dah~tukar setting kat sana ke "POP-UP WINDOW" kemudian save,dah siap yeahhhh~!!!mudah kan???lagi pun bagi krole lebih baik mengunakan pop-up comment ni kerana ia lebih menjimatkan masa sekiranya kita hendak mengomen entri-entri member.okai,itu je dari krole,kepada yang belum tahu lagi tentang perkara ni krole ucapkan selamat mencuba,yeahhhh~!!!


p/s : tutorial oh tutorial~

38 Komen:

Tomato Gurl's Life said...

bagus krole..
pop-up lg senang nak komen kan..
btw nice tutorial ;)

Cik SHiNJU said...

mmg lbh praktikal guna pop up..
kalau yg lain tu mkn mase nak load page smula...

krole said...

ciktom=wuahhh tq2 ciktom...

krole said...

cik shinju=tq wak..tol sbab tu pop-up lbh baik.

Chaon Cornerz said...

senang sikit kalau nak komen blog pakai pop up window nie. tak de la nak load blog yang berat2.. hehhe..

krole said...

chaon=tol bro tq stuju ngan krole heee~

g0m0k9enDek said...

untuk belog gomokpendek nih... xperlu lagik kot.. haha.. sbb komen x banyak pon! plus nak senangkan crawl! hahaha..

krole said...

gomokpendek=tp sebaik2nya gne pop-up r wak...bkn per kengkadang kta tngok artikel best tp time nak komen loading lmbt lak~

nusha said...

krole,ader tag kamu ea..meh kt meriahkan kwn blog sorg ni..

krole said...

nusha=okai2 wak...heee~tq yer

yaya said...

senang je rupanya. tqvm~

krole said...

yaya=aha...snagkan...slamat mencuba~

Bi4RL4HR4HSi4H said...

thnxx.. nice sharing :)

Bi4RL4HR4HSi4H said...

thnxx.. nice sharing :)

Anonymous said...

–éHola!

Exactamente! La idea excelente, mantengo.
[url=http://sd.myftp.org/]Miato[/url]

Anonymous said...

[quote][Image]Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua blogger,agaknya lama juga krole tak buat tutorial kat dalam blog ni kan?hehehe~okai hari ini krole nak buat tutorial bagaimana caranya hendak membuat "pop-up comment" seperti gambar diatas tu.ohya sebelum krole terlupa tutorial ini khas untuk blogger yang mengunakan platform blogspot seperti krole,kalau wordpress dan yang sewaktu dengannya memang krole tak reti~ahaks,krole akan cuba buat tutorial ini sesimple yang boleh agar mudah difahami oleh blogger-blogger semua,okai jom kita mulakan.[Image]okai mula-mula korang kena login ke akaun blogger,setelah login dari dashboard anda klik setting dan kemudian klik comment,seperti gambar diatas yer~okai da berjaya langkah pertama~[Image]okai langkah yang kedua scroll kebawah cari "comment form placement" okai kalau dah~tukar setting kat sana ke "POP-UP WINDOW" kemudian save,dah siap yeahhhh~!!!mudah kan???lagi pun bagi krole lebih baik mengunakan pop-up comment ni kerana ia lebih menjimatkan masa sekiranya kita hendak mengomen entri-entri member.okai,itu je dari krole,kepada yang belum tahu lagi tentang perkara ni krole ucapkan selamat mencuba,yeahhhh~!!!p/s : tutorial oh tutorial~[/quote]
[url=http://fisiol.over-blog.com/article-amish-dating-66138628.html ]columbus ohio free personals
[/url] commute between places
inside story
blow stack
[url=http://www.imonline.nl/Teens_dating_site ]100 free big and beautiful personals
[/url]
Blogger: kroleZONE - Post a Comment

dating free personals sight
free swingers personals
asian dating online single site

Could we take care of our self?

cHiEydA said...

sonang yo ruponyo..

Anonymous said...

generic ambien drug interactions xanax and ambien - ambien cr get off

Anonymous said...

buy clonazepam online klonopin overdose much too much - long does 2mg klonopin take kick

Anonymous said...

cheap clonazepam stopping klonopin cold turkey - klonopin withdrawal xanax

Anonymous said...

buy xanax online forum xanax side effects side effects - generic xanax 0.5mg

Anonymous said...

cheap zolpidem buy ambien online usa - ambien side effects depression

Anonymous said...

buy valium uk valium xanax - how much do valium 10mg sell for

Anonymous said...

xanax antidepressant xanax side effects tremors - can you buy xanax online

Anonymous said...

order klonopin no prescription klonopin dosage max - klonopin dosage day

Anonymous said...

cheap valium online no prescription buy valium online no prescription canada - valium street value uk

Anonymous said...

klonopin buy long do 2mg klonopin last - buy clonazepam online india

Anonymous said...

generic ambien buy ambien side effects violence - what does ambien pills look like

Anonymous said...

valium pills effects of valium on dogs - valium diazepam cats

Anonymous said...

clonazepam online long does 2mg klonopin take kick - ativan vs klonopin high

Anonymous said...

xanax no prescription online xanax extended release - xanax bars ingredients

Anonymous said...

cheap diazepam generic valium 5mg - valium vs xanax erowid

Anonymous said...

klonopin anxiety buy clonazepam online - klonopin 13

Anonymous said...

buy xanax xanax side effects patients - xanax vs weed

Anonymous said...

zolpidem drug ambien side effects elderly - ambien overdose management

Anonymous said...

valium for sale what is valium pills used for - valium diazepam for dogs

Anonymous said...

buy ambien online no rx ambien side effects the next day - ambien withdrawal heart

Harimau Malaya said...

Thanks info terbaik!!!