Saturday, February 26, 2011

Blogger dan DSLR

Mmmm...DSLR!!!kalau dulu sebelum bergelar blogger~krole langsung tak tahu dan tak minat benda yang dipanggil DSLR ni,mungkin kerana tak tahu fungsi dan kelebihan yang ada pada benda ni,hehehe~krole ni kalau tengok benda-benda macamni memang fikir "ala fungsi sama je,untuk amik gambar" tapi ini dulu ye,bila bergelar blogger ni barulah krole tahu apa erti sebenar kamera DSLR ni,semua krole bagi kredit kat member-member blogger yang membuat entri berkenaan benda ni,huisshhh~memang best!!!dengan kualiti gambar yang mantap serta mode yang banyak membuatkan krole terpikat dengan benda ni,sebenarnya awal tahun ni krole nak beli benda ni model canon D1000...tapi atas nasihat member-member yang berpengalaman dia orang tak mengesyorkan krole beli model tersebut walaupun ia murah sedikit berbanding yang lain~kerana takut krole takkan puas hati,alang-alang nak beli~belilah yang terbaik!!!hehehe kata member krole,thanks guys~

so,krole belum lagi memiliki kamera DSLR ni,kerana budget tak cukup lagi...insyallah tak lama lagi kot~ngeee...suka sangat masuk keblog member-member yang menepekkan gambar-gambar mereka yang diambil dengan kamera DSLR ni~krole memang kagum dengan kualiti serta cara-cara mereka mengambil gambar,membuat krole bertambah bersemangat untuk membeli benda ni.Sekarangni bila krole keluar pergi mana-mana~jika terserempak dengan orang yang membawa DSLR komfirm krole akan fikir "mesti dia ni blogger" hehehe...ibarat benda ni merupakan aksesori wajib kepada blogger ahaks.



p/s : bilalah nak dpt DSLR sndiri~

43 Komen:

Badboy91 said...

hahah~ yup mantap sekali entry ini. Aman setuju!!!

SyedGraphiX said...

nak DSLR!!! waaaaa

-ilhamvetto- said...

no doubt!.. DSLR menyeronokkan..

tapi ak pn xde DSLR.... x_X

ko beli hadiahkan kat ak ok!.. hahaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

belum ada rezeki lg nk pakai DSLR

CikTomyam said...

huhu xsemestinyaa..ramai yg bukan blogger ada DSLR..ceq yg bloger pon xda DSLR =(

zuk zuhaiza said...

nak juga..tapi tak mampu lah..huhu

Hairul @ Kay said...

saya tak minat DSLR... adakah itu kesalahan? hahahah berat!

ain revival said...

pkai kamera dgital biase jep~xde duet nk beli DSLR..tggu kerja dulu laa~
pentingkan ape y lebih penting dahulu..kui3..

ain revival said...

pkai kamera dgital biase jep~xde duet nk beli DSLR..tggu kerja dulu laa~
pentingkan ape y lebih penting dahulu..kui3..

forever love said...

atq xde dslr..tp ada smi pro je..nk gak beli.tp kewangan xcukup la..

mira_nas said...

sebelum nak pakai.. nak le belajar dulu.. nanti beli rugi plak tak reti guna

Bulan said...

kene blaja dulu dslr tue. kalo x mcm amik gambo biase je.ehee

munna said...

InsyaALLAH .. nanti tercapai lah hasrat krole tu...

krole said...

badboy=wuahh!!thanks bro..ngee

krole said...

syed=wuahh!!syed kan da ade..mnta~

krole said...

ilhamveto=wuahhh!!!krole pon lom ade g..tngh kumpul duit ngee~

krole said...

GKSB=huhuhu same r wak..ngee~

krole said...

cik tomyam=hehehe...senasib r kte wak~

krole said...

zuk=huhuhu...kalo mmpu nnt beli r~

krole said...

kay=ehehe xdak hal r dato kay...lain org lain mntnye~kan?

krole said...

ain revival=huhuhuh stuju wak~

krole said...

aik!!!nape komen smpai 2 kali ni wak?

krole said...

ateq=kmpul r plan2 wak~hehehe...krole pon lom cukup budget g~

krole said...

mira_nas=tol wak..tp nak blaja katne ek???

krole said...

bulan=bek wak..nnt krole cube cari katne le blaja gne DSLR ni~

krole said...

munna=wuahh!!!tq munna~ngeee

miss epa said...

hee.sy pun nk sgt dslr ni.amin.
krole.feed dah ada kat blog.tapi dekat bloglist krole still xda.sedih.T_T

krole said...

owhhh ye ke..sat2 krole cek ye~

~eZmALiZa~ said...

mmg best! cube tgk kat entri baru kiterrr... :D

.:|kamaryeah|:. said...

semoga tercapai keinginan nk beli DSLR~

i am S!L4H.. said...

owhh pkcik krole nk bli dslr ye..nti tgkap gmba bg meletop da bomb tau..heee

ha a silah klo jmpe org yg bwk dslr msti ckp gtu gak..ngeee~rse nk dtg dkat ngn die nk tnye url blog..haha..bole?ngaaa~

toyolkiut said...

TK lngsung xtau apa itu dslr..

Firdaus Kasim said...

krol, aq dah letak banner kau.. kita tukar2 k

http://firdauskasim.blogspot.com/p/share-banner_26.html

Popular post bulan ini : Cara-Cara Blogwalking yg Betul

krole said...

ezmaliza=wuahhh!!bestnye dia photoshoot~ngeeeni yg bertambah smngt ni~

krole said...

kamaryeah=wuahhh!!!thanks wak..hehehe

krole said...

silah=huhuhu bole2...ngeee~

krole said...

TK=tu kamera kat atas nuu...

krole said...

firdaus kasim=wuahh!!thanks bro..nnt krole buh ye~

Firdaus Kasim said...

ok thanks krole... blog nie mmg terbaik!

caliph shuriken said...

dasat ar krole, layan DSLR plak ^^

latest en3: ~ aku, dia & vintage photo contest ~

krole said...

firdaus kasim=ngeee xdak hal r bro~

krole said...

caliph=huhuu lum bli g r caliph hehehe~

shuttercount said...

shout of the day... come la bro.. outing