Sunday, January 16, 2011

Tutorial Jquery Lazyload

yahhhh!!!hari ini kelas dibuka lagi...!!!yeahhhh...!!!jom melompat ramai-ramai(something wrong kot),hehehe,saja je nak buat gempak pagi-pagi ni~ok,rasanya lama dah krole tak buat tutorial blogspot ni kan?so hari ini diatas permintaan ramai krole akan buat tuition berkenaan "meletakkan Jquery Lazyload" kedalam blog anda,ok tutorial kali ini amat sesuai dan teramatlah disarankan kepada owner blog yang mempunyai banyak gambar,ye betul tekaan anda(teka apa?)~tutorial kali ini membantu untuk mempercepatkan loading blog anda kalau tak percaya sila klik sini untuk preview.seperti biasa krole akan cuba buat tutorial ini sesimple yang boleh agar mudah difahami dan senang dilaksanakan,so apa tunggu lagi jom kita mulakan

ikuti langkah-langkah mudah yang krole sediakan~ok
langkah 1 : Login dashbord => Design => Add a Gadjet.=> Pilih HTML/Javascript seperti gambar diatas.

langkag 2 : Copy code dibawah dan paste diruangan kosong.





<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>



<script type="text/javascript">



jQuery(document).ready(function($){



if (navigator.platform == "iPad") return;



jQuery("img").lazyload({



effect:"fadeIn",



placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"



});



});



</script>




langkah 3 : kemudian save dan preview,done!!!yeahhh anda dah berjaya~



p/s : harap korang sudi cuba ya~

28 Komen:

ummiaqeef said...

dah buat,mmg laju la..haritu ada gak buat tgk kat blog lain,mmg laju tp gambar lambat kuar. yg ni ok.. tq..

taliff said...

Yang Nie Buat blog Laju eh???
"saya budak baru belajar, klw salah tolong tunjukkan". TYVM for the Tuto!!! Peace!!!

Wonderpetz dalam kesusahan

ijam ismail said...

wahhhhhhhhhh,...nk cube lah...
blog nnti jd laju eh...
bestnye...tunjuk ajar ku sifu...
hoho...thanks..
=)

mira_nas said...

huhu... cantek..ley try nih

eRza farEeha said...

wahh..best!!nk try la..hehe

krole said...

ummiaqef=wuahhh tahniah!!!

krole said...

talif=krole pon dak baru jgk..insyallah bro...stakat ni xdak g komplen ngee~

krole said...

ijam=wuahhh selamat mencuba ye ijam ngee~

krole said...

mira_nas=try jgn x try ye wak~kalo ade x phm tnye krole je~

krole said...

erza=mmg best pon wak...selamat mencoba,ngee~

eRza farEeha said...

da wt da..hehe

eRza farEeha said...

eh..kt widget npe xde gmbr ye..kt latest 2..ehhe

sukahaha said...

wuahh!!1 patut r blog krole laju semacam jer hehehe...

jemput sini yer
blog Matdin

krole said...

erza=wuahhh tahniahhh!!!

krole said...

erza=mmm..krole cek td ok je wak...mslh script or tenet slow mngkn wak`

krole said...

matdin=yaaaaa!!!inilah rahsianye ngee~wuahhh!!!krole terjah!!!

Kasim Ahmad said...

wah.. tenkiu krole.. gua memang suka letak2 gmbar nih :)

sukahaha said...

oo.. baru kantoi kekeke...

jemput sini yer
blog Matdin

emieysandra said...

yup..sgt best gune ni!

krole said...

kasim ahmad=selamat mencuba ye bro ngee~

krole said...

sukahaha=huhuuh...sharing is caring ngee~

krole said...

emieysandra=ngeee~tq2,selamat mencuba wak

Anip said...

aku pernah gune bnde tu, bole lajukan loading.

BLOG GEMPAKZ SIOT

eiela said...

memang guna nih boleh lajukan loading blog. suka jugak, sebelum nih gunakan css compressor bila tukar template gunakan yg nih plak.

Latest Entri :
Cucu dan Atuk Moden

krole said...

anip=huhuu...thanks bro~

krole said...

eiela=wuahhh best kan wak~

masmurni said...

akak dah ambik thanks ye krole...lebih cepat dr biasa la...

josrevalution said...

dah lame cari bende nie baru jumpe..huhuu..tq for tips..folo this blog..pleas hit me back..