Wednesday, January 5, 2011

Al-kisah Bus Stop

Perhentian bas...ataupun lebih dikenali ramai dengan nama Bus Stop merupakan tempat yang banyak menyimpan kenangan kepada seluruh umat manusia yang pernah mengunakan kemudahan ini,hehehe~khusus krole tujukan kepada budak-budak yang masih bersekolah diluar sana tidak kiralah sama ada sekolah rendahke??menengahke???kolejke???mahupun universiti???tempat ni boleh dikatakan tempat yang wajib korang lawati setiap hari dalam hidup korang bergelar seorang student pelajar ni,namun perasaankah kamu!!!(uishhh terlebih sudah) akan kegunaan lain sebuah bus stop???ok,kalau tak tahu jom layan entri krole kali ini dalam merungkai misteri sebuah bus stop.

mungkin ada yang perasaan namun ada juga yang buat-buat tak perasaan~ahaks atau memang tak perasaan kot pasal terlampau fokus menunggu kedatangan bus.kegunaan bus stop selain tempat menunggu bus adalah :

1.Tempat Lepak :
-heheh benda ini memang standardlah kan???budak remaja sering menjadikan bus stop dikawasan mereka sebagai markas untuk perjumpaan dengan member-member mereka,dan banyaklah aktiviti-aktiviti yang mereka buat contohnya bermain gitar sampai larut malam~

2.Tempat Cari Jodoh :
-krole tak tahulah~tapi melalui pengalaman krole selama ini,bus stop ni sering dijadikan tempat cari jodoh...kalau awek-awek tak percaya cuba cari bus stop yang dipenuhi dengan golongan yang menjadikan bus stop sebagai markas mereka tadi,komfirm akan terdengar bunyi ini....weeeewwwiiiitttt!!!hehehe,begitulah cara mereka mencari jodoh ngeee~

3.Tempat Berteduh :
-yang ni khusus untuk penunggang-penunggang motor diseluruh negara termasuklah krole,ngeee...(xdak keta),bus stop ni boleh diibaratkan sebagai rahmat ataupun tempat yang paling best dikala waktu hujan,komfirm berduyun-duyun orang singgah~(krole da pernah alami)

4.Tempat Tampal Iklan :
-hehehe...yang ni malas krole nak cerita panjanglah,apa kata korang start motor or kereta korang semua terus pergi kemana-mana bus stop yang berhampiran,korang tengok sendiri..komfirm banyak iklan-iklan yang ada kat sana,iklan pinjaman wanglah!!!ubat kuatlah!!!kucing hilanglah!!!dan banyak lagilah!!!ngeeee~




p/s : jom ramai2 p bus stop~ngeee


14 Komen:

emieysandra said...

tmpat mengorat pun..ehehe :D

lavender harum wangi said...

tempat tidur untuk yg kena halau dr rumah sbb xbyr duit sewa~ :)

nadzirah aqilah said...

eh.. setuju2! tang yang tampal iklan tu memang dari dulu kini dan selamanya sama.. kadang2 sampai berdouble2.. hahaha

Oong-ong said...

krole anda kene tag..
http://aggreable.blogspot.com/2011/01/awak-busuk.html

krole said...

emieysandra=huuhuh..tepat skali wak ngee~

krole said...

lavendar=wuahhh!!!tol jgk tu~

krole said...

nadzirah=hehehehe~tau xper wak,mcam2 ada~

krole said...

0ong-0ong=huhuu..ok2 ngeee...thanks ye~

pucheh said...

kat sini pun tempat tampal iklan jugak ni..hahaha..kire ni bus stop la ni..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

awak..ingat tak cerita gila-gila remaja yg dia ngurat cikgu dia tu..hai..boleh berkenalan.wekkk,hik3.kat bus stop kan?

toyolkiut said...

emm..
dh lama x naik bas..

krole said...

pucheh=hehehe le kate g2 jgk r...mai r lepaq slalu ngeee~

krole said...

LM=wuahhh!!!ye kan..tol jgk ngeee~bru ingat...

krole said...

toyolkiut=huhuhu same r ngan krole~indu lak rasenye...