Sunday, January 30, 2011

Pemilihan Warna dan Template Untuk Blog?

Sebelum krole masuk tidur ni,terasa gatal pula tanga ni nak mengupdate blog ni~pemilihan warna untuk blog?adakah ini penting?bagi krole perkara ini amat penting dalam memainkan peranan untuk menarik masuk pembaca-pembaca kedalam sesebuah blog,krole pernah meminta pendapat blogger otai seperti blogger redmummy yang krole rasa sudah ramai yang kenal,apa taknya~baru-baru ini kan dia ada masuk paper menyatakan bahawa income beliau dalam berblogging ni boleh mencecah RM12 ribu sebulan(perghhh!!!),itulah berkat kesungguhan beliau selama ini.ok,berbalik kepada topik kita~jawapan yang redmummy bagi kat krole pada waktu itu ada seperti berikut "krole kena guna template yang cerah dan menarik,kalau boleh edit sendiri"~ini bukan krole reka sendiri tau.

kerana bagi member-member yang mengenali krole dari mulanya mesti tahu warna apa yang krole guna pada masa itu,hahaha~betul...warna hitam ala-ala gothic begitu...tapi atas nasihat daripada blogger-blogger otai krole cuba belajar mengedit template agar dapat mengikut kesukaan krole dan menarik untuk anda semua~hasilnya adalah seperti template krole sekarangni,kenapa krole pilih warna biru dalam template ini?ok,melalui kajian sekiranya seseorang individu menfokuskan melihat warna biru ia dapat mengurangkan tekanan kerana merangsangkan suasana tenang dan dapat mengurangkan tekanan darah.so krole pilih warna ini agar korang akan sentiasa berasa tenang apabila melawat blog krole yang tak seberapa ni hehehe...niat krole hanya ingin berkongsi pendapat yang krole rasa penting untuk dikongsikan~tak lebih dari itu ye...peace...:p


p/s : sharing is caring ngeee~

16 Komen:

miss epa said...

blog sy warna ceria.xpa eh?hee :)

Izan Ishak said...

k.izan pun suka biru!

eRza farEeha said...

blog erza kaler merah sme mcm redmummy..ehhe

Shiela Latif said...

blog sis warna putih jer skang nie..hehe

` said...

wahhh, dari dulu aku nak try buat template sendiri, tak pernah nak menjadi dengan baik kottt, waaahahahaha,

Nizam said...

nice krole..
krole komen sikit pasal themes blog nizam.... hehe

blog-tips-kurus said...

ku yg amatur gune templet je. tggu tuisyen dgn cikgu krole dulu. bole kan?! (*_*)

krole said...

miss epa=huhhu cantik wak..menarik sgt ngeee~

krole said...

izan ishak=wuahhh!!krole pon ngeee~

krole said...

erza=perghhh~!!!kalo blog erza mmg krole respek..cantek n kemas...yeahhh!!!

krole said...

sheila=bgui2 tu...background warna putih memudahkan pembaca tok bca en3 yg kte bat~

krole said...

'=huhuhu...kat blog krole ni de ruangan tutorial..cube r...best~

krole said...

nizam=bg krole pmilihan warna tok blog nizam mmg tepat...menampakkan kematangan dlm berbloging...dan yg pnting susunan memang kemas bro...tahniah...tambahan entri pon berkualiti~

krole said...

tips=huhuhu...bole2 ngeee~

Nizam said...

thanks atas feedback yang bro krole berikan... :)

krole said...

nizam=wuahhh welkam2 ngeee~