Tuesday, November 9, 2010

Misi Mencari Domo-Kun

Assalamaualaikum dan salam sejahtera kepada semua blogger,hari ini krole ada misi yang hendak dilaksanakan iaitu misi mencari patung kesayangan krole yang bernama DOMO hehehe...okai pagi-pagi lepas breakfast je terus krole memecut meredah highway yang sesak untuk mencari destinasi yang belum pasti lagi.setelah tiba ditown kajang pencarian krole berakhir disebuah kedai cenderahati "Living Cabin"(tu gmbaq kat atas tue),kedai ni menjual barangan cenderahati seperti patung dan banyak lagi.krole pun melangkah masuk ke kedai tersebut dan berharap pencarian krole akan membawa hasil.


ini merupakan ruangan hadapan kedai ni~wuahhh cantik kan hiasannya...tapi bukan itu tujuan krole kesini,mata krole pun liar mencari patung pujaan krole selama ini heeee...


krole lihat kiri~lihat kanan..tiba-tiba ternampak sesuatu yang menarik perhatian krole???


hehehe~tengok cute kan?blue bear ni...tapi minta maaf encik blue bear...hati krole hanya untuk domo seorang(cheeeee...)


pencarian krole diteruskan,bersama taukey yang menemani krole...pasal dia pun tak tau menatang apa domo ni~heeee(????)macam-macamlah yang dia tunjuk kat krole..contoh cam gambar kat atas tu...cute "but not my test"hehehe krole kata kat dia.


dan ini juga~hehehe..kesian taukey tu kena layan karenah krole ngeee..setelah penat mencari dan bertanya kepada taukey yang memang tak kenal DOMO ni~krole pun memberi cadangan kepada taukey tersebut.bunyinnya macamni~haiya taukey senang kira ada penka???mari saya lukiskan patung yang saya nak tu.


taukey tadi pun dengan slumbernya membawa krole ke kaunter yang pada masa itu sesak dengan orang ramai dan memberi krole sebuah buku dan pen untuk melukis gambar DOMO yang krole cari-cari dari tadi...hasilnya kat atas tu heeee~kemudian baru taukey tu ingat.begini bunyinya~owhhhh ni ka???haiyaaa sory bos,sula abis o0o00...bila krole dengar je begitu terus krole bawa dia berunding..kata krole nak juga patung domo ni tak kira berapa harga dia nak letak janji krole dapat.so taukey tadi pun menulis kat buku yang krole lukis tadi macam kat atas tu untuk mengingatkan dia mengoder lagi patung tu~tapi yang risaunya..taukey tu kata susah mahu dapat patung domo ni~so jangan terlampau mengharap dia kata(adus)

kesimpulannya...misi kali ini berakhir dengan kegagalan lagi,wuahhh DOMO bilalah kita boleh disatukan ni~heeee...


p/s : mood rindu~ngeeee...

25 Komen:

adwafarahin said...

krole beli 2 taw adwa nk 1

xpon nnt adwa serbu g kajang dlu beli domo kun sm krole

hehe..kite berlumba k sape dpt dlu..
=)

adwafarahin said...
This comment has been removed by the author.
eRza farEeha said...

erza ad nmpk kt midvalley ri2..byk bsr ma..hehehe

cik hani said...

domo ni katun ape eh???hehehe...

shada wentz said...

perghh.. sgt bertekad anda nampak nye! :DD

krole said...

adwa=hehehe kmfrm krole mng punye hee~

krole said...

erza=wuahhh tolker wak...wuahhhh le r carik nnt heee..

si biskut said...

ayat "sudah abis ooo"..point nak cover yang tokei kedai tuh memang takde langsung koleksi tuh..Uh!

krole said...

cik hani=krole pnah bat en3 sal domo ni wak..cube cek kat "what in krolezone tu"

krole said...

shada=hehehe msti r wak..da lame krole ingin memiliki domo ni heee~

ezzyra said...

krole...ade org nmpak kt brjaya time square...level sme ngn mcD..kt mid valley pon ade...egie nk g cri kt sna..jauh sgt...so gtau kt krole je la...egie nk try cri kt penang..

nadzirah aqilah said...

krole, kat JB, city square ada satu kedai toycity nie banyak giler patung domo taw...

anis pun baru tau nama patung coklat mulut petak tu domo.. hikhik

Eyka said...

eyka da de da...jgn jeles!hahaha:)

krole said...

si biskut=sal tu r krole mls nak menghrp sgt ngeee~

krole said...

ezzrya=owhhh dkat ngan lowat tu kan wak?ngeee~tq for the information hehehe~

krole said...

nadzirah=le belikan krole wak..krole bayaq lik~

krole said...

eyka=wuahhh jelesnye krole~

HAZWAN17 said...

unik gak patung domo ni

krole said...

hazwan=hehehe mmg r bro..ssh nak dpt ngeee~

yahaya said...

sapa sapa nk pikat cik abg ni...hadiah kan domo ..hehehe

nadzirah aqilah said...

siyes krole nak anis belikan? domo ni banyak d jb.. kebetulan sabtu ni anis g jb..

lau krole tak kisah dpt domo ni next week anis okey jek belikan..

sian krole kena tunggu next week... hehehe. lau xkisah no hal lah!

blog-tips-kurus said...

ooooo...DOMO ke katun nganga tu?

krole said...

yahya=ngeee~pndai2 jew bro ni~

krole said...

nadzirah=wuahhh krole nak sgt...x kre ble ngeee~

krole said...

tips=yups wak..cute kan???ngeee~