Wednesday, December 1, 2010

Segmen : Aku blogger ! So What ???

Nama : Md Khairul Mukhlis A.K.A krole
Umur : 24 Tahun
Asal : Sabah
Tempat Tinggal : Kajang,Selangor
Pendidikan : Form 6(STPM)
Perkerjaan : Pegawai Penjara

*Apa pendapat anda mengenai dunia blog ?
-Hmmmm...dunia blog ni memang best bagi krole,banyak maklumat yang krole boleh dapat dari blog member-member blogger,tidak kiralah sama ada isu-isu semasa ataupun berkenaan gadget-gadet terkini,semua krole boleh cari didunia blog ni.lagipun banyak kisah-kisah menarik,lucu-lucu,tauladan dan pelik yang krole boleh baca setiap hari atas perkongsian daripada member-member,so bagi krole dunia blog ni amat menarik dan dalam masa yang sama boleh berkenalan dengan member-member baru~

*Sepanjang anda menjadi blogger , apakah perkara positif dan negatif yang pernah anda alami ?
-Perkara positif ialah semenjak krole bergelar blogger,krole dapat pelajari pelbagai ilmu-ilmu IT contohnya seperti mengedit code HTML,mungkin bagi sesetengah blogger perkara ini merupakan perkara yang remah bagi mereka,tapi bagi krole yang langsung tidak pernah belajar mengenai coding-coding ni dulu,bersyukur sangat kerana dapat ilmu baru lagi~sejak berbloging ni juga penulisan/pengolahan krole juga semakin baik,hasil pemerhatian krole keatas blog member-member dan member-member juga semakin ramai walaupun belum pernah bersua muka,tapi insyallah satu hari nanti kalau ada rezeki pasti kita akan bertemu(percayalah),thanks u all~perkara negatif pula,alhamdulillah setakat ini tak dak lagi..mungkin kerana krole ni blogger baru lagi so memang takdak lagi,

*Apakah blog ini hanya untuk mencari nama / glamour ?
-Hmmm...langsung tidak sama sekali,bagi krole pada mulanya blog ini dicipta hanyalah untuk suka-suka sahaja,tapi semakin hari apabila krole mula mengenali erti sebenar dunia blog ni semakin sayang krole kepada blog ni,bagi krole blog ni adalah platform perantara krole dengan member-member untuk berkongsikan karya masing-masing,tidak kiralah sama ada melalui penulisan,gambar dan macam-macam lagi.

*Banggakah anda menjadi seorang blogger ?
-dengan bangga krole menyatakan disini "I'm proud to be a Blogger".


p/s : siapa berminat nak join sila klik sini

34 Komen:

nazirulhazwan~ said...

krole, aang jage penjara penah jage mona fendy x??:P

krole said...

naz=heheh x r naz...mona fendi ni kne tanye bhgian keselamatn heee~dorang tau r ceta2 mona ni~

Snoop said...

hehehe... cayok2... always support krole... :P

krole said...

snoop=wuahhh tq2 snoop...hargai sgt~

ozzy said...

Semoga success & paling penting kita gembira dgn apa yg kita lakukan asalkan tidak menjejaskan perkara lain yg lebih utama

krole said...

ozzy=tol ozzy krole stuju sgt g2...

Hishyamuddin said...

bravo2...hebat

YOUsoF said...

I'm proud to be a Blogger too walaupun masih hingusan.. ;D

Awang Hafiz said...

wow, pegawai penjara! pekerjaan mulia tu.. gud luck dalam kareer k! :)

Amyna said...

Wohohohho!! itu pekerjaan krole. Myna barusan tahu.. he3.

alinac lover said...

ngee jemput join GA yong yer

http://www.alinacshoppe.com/2010/12/giveaway-kalau-saya-shopping-di-alinac.html

Siti Noraisyah said...

mesti mencabar jaga banduan ni kan? teruskan berkhidmat..^^

JUE said...

truskan berblog nih...chaiyok2...follow saya blk please....i follow u da...
http://jue-girlz.blogspot.com/

Matika Love said...

mamat blogger??so what??
jom saya dh join..

nuriz said...

singgah baca sapa krole ni hehe muka ala ala chinese nih hehe

pasal kucing kat header tu..saya dah letak dalam sangkar..heheh lawak ja..
buang sebab malas nak buh dlm photobucket, cpt sgt bandwith limit tu, amik yg free je le

krole said...

hisyamudin=hehehe bravo ngee~

krole said...

YOUsof=hehehe~same r ngeee...

krole said...

awang hafiz=wuahh tq2..tp slalu org slh angap keje krole ni ngeee~

krole said...

amyna=wuahhh krole lom gtau ker ngee~

Azza Firza said...

salam blogger, teruskan brblogging yaa, datang dari segmen abg ben, jemput ke blog buruk saya jugak ea (:

krole said...

alinac lover=heheh nnt krole survey yer~

krole said...

siti noraisyah=hehehe besa2 je wak ngeee~

krole said...

jue=wuahhh tq2...okai xdak hal punye ngeee~

krole said...

matika love=hehehe bgui2 ngeee~

krole said...

nuriz=hehehe owhhh ptot pon ngeee~tp best g ade kucing tu ngeee~

krole said...

Azza fiza=wuahhh tq2...serang ketempat wak heee~

anamizu said...

owhh penjaga penjara rupanya anda..hihi

*seriyus ke tu keje sbnr krole???
musykil sekejap..hihi

dah folow anamizu???-->special utk awak ^^

Puteri Iqa Izyan said...

err.pegawai penjara? ade hantu tak? hehe

haniz said...

salam perkenalan from hanizeyecandy
http://haniz-eyecandy.blogspot.com

krole said...

anamizu=ngeee~tol r mmg keje krole r tue ngeee~

krole said...

putri iqa=ngeee...ade wak manyak dlm tu heee~

krole said...

haniz=salam perkenalan jgk ngee~

ecah..merangkap anak cik nan said...

wah!krole mesti garang ni!hehe

krole said...

ecah=hahaha garang ka???ngeee