Sunday, December 19, 2010

Tutorial LinkWithin

Selamat pagi semua,ok hari ini krole nak tunaikan permintaan tutorial daripada member blogger kita iaitu blogger selipar korea yang cantik manis,cute miut,intan payung hehehe terlebih sudah~ok hari ini krole akan mengajar korang semua bagaimana hendak meletakkan link within(seperti gambar diatas)ke dalam blog korang semua,mungkin ramai dah tahu cara-caranya so bagi yang berminat sila ikuti langkah-langkah mudah yang krole buat untuk tutorial kali ini.ohye blogger selipar korea lak sila ambil perhatian ye ngeee~dah jadi macam cikgu disiplin dah heeee...kalau ada apa-apa masalah jangan malu jangan segan tanya krole je ye~

Langkah Pertama :
-masuk kemana-mana blog yang ada mengunakan "link within" ni(ala mai blog krole je ngeeee)dan klik seperti yang dibulatkan diatas.

Langkah Kedua :
-setelah klik link tadi,anda akan terus masuk ke laman web dia seperti diatas~kemudian isi form yang disediakan...mmmmm,kejap ye krole zoomkan untuk anda...

oraitz isi seperti diatas ye~dan setelah selesai klik GET WIDGET


kemudian dilaman seterusnya klik instal widget (seperti diatas)

kemudiah anda akan masuk ke page seperti diatas,langkah seterusnya senang je,klik ADD WIDGET

selepas mengelik add widget tadi,link within ni akan masuk kedalam blog anda secar automatik..drag link within tadi kebahagian bawah post seperti diatas,dan save...preview dan sekiranya ada,itu bermasud anda da berjaya yeahhhh!!!


p/s : siapppp~!!!

16 Komen:

Rafina Mimi Zairul Murni said...

hehe..dah jadi dahh..time kasih la banyak2 kerana menyusahkan diri :) tapi sis ada bantahan ye yang arif..bukan SELIPAR JEPUN tau..hehe..selipar korea le..hihi :)

krole said...

selipar korea=wuahhh sory2 wak...krole ubah dalam kadar segera~

Rafina Mimi Zairul Murni said...

hehe time kasih..baru je nak bgtau x payah ubah x pe sbb x penting sangat kn?hehe

Anip™ said...

aku dah banyak kali buat bende nie..tp x menjadi lah~

Latest Entry :
-> Nak Bau Ketiak Aku ? Kompem Hilang Stress Korang !
-> Ingin Mencari Cinta, 10 Petanda Seseorang Ini Adalah Jodoh Kita !

krole said...

selipar korea=wuahhh pnting tu wak...tu kan identiti blogger wak..so krole mnta map bebyk..mapkn krole ek~

krole said...

anip=wuahhhh!!!sila try tutorial krole...mgkn menjadi...atau nak krole bantu???

♥-- emieysandra --♥ said...

slmt pagi krole..bgus tutorial ni ;D

rinie din said...

trimas.. mau dicuba :)

krole said...

emieysandra=wuahhh tq2 wak~tryla ngeee...

krole said...

rinie=cuba jgn x cuba hehehe~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

krole..naper ekk..kadang2 gmbr dia yg kat kotak tu hilang..dia bersusun je tajuk kat bawah entri saya..kadang2 ok je..naper ekk?

krole said...

LM=aha~same r wak...krole pon x bape pasti nape..tp xdak hal r wak~ngeee

cik payung umbrella said...

trima kasih..ckpayung nk tnya..kalau nk tukar warna kotak2 tu tk boleh erk?

cik payung umbrella said...

nnt tgalkan jwpan di cbox ckpayung blh? trima kash..

Farah Eyda @ Rara Emiliockii said...

i da byk kali wat ,tp still x jadi la u..npe ea??

shahdiana said...

tak jadi pun..dia hang jek...80 kali dah try..tolonglah akak ni...