Tuesday, April 19, 2011

Tutorial Alert Message

Baru balik kerja terus update blog hehehe... tegar tak tegar tak??? ahaks~ dalam kepenatan serta bertemankan bau badan yang semerbak kasturi tiba-tiba mood rajin krole datang pula, so hari ini krole nak jadi cikgu semula didalam blog ni, hehehe... nak tutorial tak!!! nak!!! bagus-bagus wahai anak-anak muridku~ ok hari ini cikgu krole ingin membuat tutorial bagaimana hendak membuat alert message didalam blog anda semua, tahu apa itu alert message??? ok-ok bagi yang tak tahu cuba tengok kat atas tu!!! hah!!! itulah alert message, benda ni bagi krole boleh dijadikan seperti kata-kata aluan kepada pengunjung-pengunjung blog anda dikala mereka melawat. lagi best kalau kata aluan tu korang update setiap hari pergh!!! bestkan??? tapi krole tak guna alert message ni, dulu pernah guna sekali~ tapi macam orang lama kata lain orang lain caranya, so krole rasa cara ni bukan jiwa krole pergh!!! dahsyat ayat tu!!! bagi yang berminat seperti biasa krole akan cuba membuat tutorial ini sesimple yang boleh agar mudah difahami dan berjaya dilaksanakan, kita mulakan ya.

Step 1 :
-mula-mula login ke akaun blogger anda dari Design>>>Edit HTML>>>klik Expand widget

Step 2 :
-cari code ini </head> nak senang tekan F3 dan pastekan code disana ya.

Step 3 :
-copy code dibawah ni dah letakkan diatas code </head> tadi.


<Script language='JavaScript'>alert("Selamat datang keblog terbang-terbang krolezone!!!");</Script>


*yang krole warnakan merah tu, korang tukarlah dengan ayat korang sendiri ye~


Step 4 :
-save dab siap!!! yeahh!!!




p/s : coba jgn x coba~

6 Komen:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wak...saya marah klu blog org ..byk sgt msg cam ni..br jek nak komen..klua..siap komen kluar lg..nak tuutp blog dia kluar lagi..haha..rasa nak bom jek wak blog org yg byk msg cam tu..keh3

Zura said...

setuju ngan komen lydia..mmg tensen...

Pendekar Berkuda said...

tutorial berguna ni krole...hehehe...wah..1999 follower?? satu lagi tu... cayalah...

krole said...

LM=huhuhu kalo banyak sgt..krole pon hangin ahaks~

krole said...

zura=krole lg stuju ahaks~

krole said...

pendekar=hu!!! bru krole pasan hehehe..kalo mnt tutorial ni sila coba ngee~