Tuesday, April 12, 2011

Surat Oh Surat

Mmmm... kali ini krole nak cerita perihal surat pula, mungkin ramai yang perasaan atau buat-buat tak perasaan akan peranan penting surat ni dari kita lahir hinggalah ke hari ini, so ikuti entri krole kali ini untuk mengingati akan peranan surat ni dalam hidup kita!!! huh!!! semangat membara ni!!! ok waktu kecil dahulu setiap hari krole suka cek peti surat rumah kitaorang untuk mengambil surat-surat yang ada yang selalunya adalah untuk ayah krole, krole ni je yang terlebih excited bab-bab surat ni, tapi ayah cool je~ padahal surat tu untuk dia... waktu tu pelik juga tapi sekarangni baru krole paham nak tahu kenapa sila baca lagi. ok kita lahir je didalam dunia ini terus kita akan dapat surat iaitu surat kelahiran (sijil lahir), dan semakin kita meningkat dewasa banyaklah surat-surat penting yang kita akan terima contohnya seperti surat penerimaan memasuki sekolah rendah dan menengah~ tapi surat yang paling best anda akan terima adalah sewaktu disekolah menengah iaitu surat daripada si dia, pergh!!! waktu tu surat memainkan peranan yang amat penting sangat dan selalunya surat itu akan dibubuh dengan bedak wangi bagi menwangikan lagi ayat-ayat keramat anda didalamnya.

Sesudah tamat persekolahan surat yang amat ditunggu-tunggu pula adalah surat daripada Universiti-universiti pergh!!! riang sangat bila dapat surat menyambung pelajaran ke menara gading ni kan??? krole tak pernah rasa uwah!!! setelah tamat belajar dengan jayanya~ surat yang boleh membuat anda melompat dengan riang adalah surat tawaran perkerjaan yeah!!! memang best waktu dapat surat tu hehehe... dan semakin korang dewasa dan kesunyian bersedialah untuk menerima surat pernikahan dalam hidup anda ahaks~ ohya lupa pula nak cerita kenapa ayah krole tak berapa nak seronok bila tengok surat-surat ni... mula-mulanya krole tak faham tapi bila dah memasuki alam perkerjaan ni secara automatiknya krole faham sendiri kenapa ayah kurang sikit dengan surat-surat ni, kerana apabila korang dah kerja sendiri dan tinggal rumah sendiri surat ni amat menyakitkan hati... kalau krole memang menyampahlah dengan surat ni nak tengok kat peti surat pun tak dak selera~ heee... nak tahu surat apa... kebanyakkan surat yang bakala anda terima adalah surat seperti bil air, bil api, bil telefon, bil astro dan bermacam-macam bil lah!!! owh!!! hehehe patutlah ayah cool je dulu bila dapat surat rupanya pasal ni...



p/s : huhuhu~

13 Komen:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wak...buka jek surat..ada bedak berterabur..haha.nasib tak baik..siap ada kelopak bunga lg..adehh mcm2 kan dulu

.: iEyLa :. said...

huhu...surat letak bedak...
xmsuk peti surat yg tu..lebih kpd bg kat posmen..huhu

missSenget said...

hehehe..excited gak tgk surat...lg time raya..tgk kad raya sapa paling byk...

diana said...

dah mati nanti pun kita dapat surat jugak..
heheh..
surat mati...:p

nasri said...

orang yg kewangan stabil, dpt la surat2 bil bape banyak pn relax jer.. kena yg susah, dpt surat bank tarik keta la, surat tunggakan kad kredit dn mcm2 lg la.. haha.. sbb tu la ade yg bunuh diri sebab dpt surat2 cmtu..hahaha..

nurkaloi said...

hahahaha....kaloi bersemangat time nak rayer jerk
tggu kad raye drpd mmber ngeheheh


bil bil...haihh

krole said...

LM=huhuhu tau xpe wak..kenangan tu!!!

krole said...

iEyla=posmen tak rasmi kan wak~ngeee

krole said...

miss senget=hu!!!msti nget punye manyak kan??

krole said...

diana=ahaks...tol2..lpe lak krole nak sertakn~

krole said...

nasri=wuahh!!tol jgk..le jd punca bunuh diri o0o0~

krole said...

nurkaloi=naik menyampah ngan bil kan wak??ngee~

Rama2Ungu said...

hahah..tau takpa..semenjak dah bekerja ni banyak surat yg diterima..
sebabnya dah banyak komitmen kan..

bil air, bil api, bil astro, bil tlepon, bil rumah, mcm2 lagi la..pendek kata surat yg memerlukan kita mengeluarkan duit..hahahaha