Wednesday, April 13, 2011

Jangan Menipu Diri Sendiri

Sebelum krole memulakan entri kali ini, krole nak mohon maaf dahulu kepada semua golongan wanita diluar sana yang berpersonaliti pengkid ataupun tomboy niat krole ni hanya ingin mengongsikan sedikit pengalaman yang pernah krole alami didalam dunia yang fana ini ya~ ok, krole ada seorang member perempuan dipenjara kajang ni beliau pun kakitangan penjara... krole kenal dia dah lama dan kalau tak silap krole dah 5 tahun kot... peristiwa ini berlaku pada bulan lalu sewaktu kitaorang selesai bermain futsal... eh??? lupa pula nak beritahu nama dia siti tapi orang semua panggil alex??? jauh sangat larinya kan??? dia ni boleh kata tergolong dalam golongan yang bergelar pengkid ni, ok nak dijadikan cerita semasa kitaorang tengah berehat selepas selesai bermain futsal krole tengok 'alex' tengah duduk seorang so krole pun pergilah lepak dengan dia, setelah lama sembang dengan dia krole pun bertanya satu soalan kepada dia "alex.. kenapa kau macam ni ek???" dari reaksi beliau tengok macam terkejut juga, "kau apa hal rul.. tetibe je tnye camtu".

"bukan apa krole saja nak tahu.. kita pun dah lama kenalkan???" alex terus bangun dan berkata " dah memang diri aku camni..." hish boleh pula dia jawap macam tu... so krole pun katakan apa yang selama ini terbuku dihati krole... "krole bukan apa lex.. kau kan perempuan tak elok perangai cam ni~" pergh!!! naik bengang dia bila krole kata dia perempuan "lantak akulah!!! aku lelaki pe!!!", terus krole dapat satu idea waktu tu... krole pun bangun menghadapnya dan terus membuka baju krole... tapi jangan salah sangka niat krole hanya untuk menasihat ye hehehe... "hah!!! kalau kau lelaki... bukalah baju kau tengok!!!"... mengelabah juga alex waktu tu huuu!!!... "weii.. aku mana boleh buka baju kat sni kau gilakah???"... "gila apa hal pula???" balas krole... sekali alex jawap macamni "aku malulah~" terus krole memakai semula baju krole dan meminta maaf kat dia... "alex inilah tandanya kau seorang perempuan, so kenapa menipu diri sendiri" alex pun bercerita akan kisahnya mengapa dia menjadi seperti yang hari ini kepada krole.

rupa-rupanya alex pernah berstatus perempuan tetapi setelah ditipu oleh bekas teman lelakinya dia menjadi begitu, sebenarnya apa yang dibuat alex ni adalah salah... kerana ia seolah lari dari kenyataan dan menipu dirinya sendiri kerana takut mendapa nasib yang serupa sekali lagi... tapi alhamdulillah setelah slow talk dengannya beberapa hari... krole ternampak banyak perubahan didalam diri alex... dan baru kejap tadi krole terserempak dengan alex, sewaktu kitaorang balik dari kerja... alex waktu tu dalam perjalanan nak pergi mesyuarat platun mereka... tapi memang terkejut beruk krole tengok alex berbaju kurung... terus krole mendekatinya dan menegur... "ehem2~ hah!!! macamnilah baru cantik!!!" tengok muka alex waktu tu cute sangat huhuhu... tapi boleh pula dia tumbuk bahu krole sambil membuat muka malu-malu kucingnya ahaks... sakit doe... lama juga sembang dengan dia tadi... dan krole tumpang gembira melihat perubahannya... walaupun belum lagi memakai tudung tapi kira oklah tu... takkan nak berubah secara menyeluruh dalam satu masa itu, benda macamni kena buat secara berperingkat-peringkatkan??? mulai hari ini bolehlah krole panggil dia siti tanpa kena terajang mautnya ahaks~ all the best siti.



p/s : janganlah menipu diri sendiri ya~

23 Komen:

Cik Cammy Lia said...

owh mcm tu cetenya.. hope kamu leh bimbing dia yer..dh tu agk2 terpikat tak bile tgk dia dh jadi pompuan tu? hehhe

syamsid dhuha said...

waahhhhh ~~~

Cik Itam @ ira said...

suke bce y ni lah krole.. hehehe..
tp jgn gune gambar amber 2.. minat le group die..amber 2 pun ad pakwe wat..

Epola said...

ahah, suka komen cik Cammy.
>.<

forever love said...

wah.. gler la.. nasihat ganas tue.. hihihi

syufaa said...

awakkk, jgn lupa email nama, alamat ngn no tepon awak k..nti nak pos adiahh..


miszladyb19@yahoo.com


:)

teruna9752 said...

tahniah..mmg kena bagi nasihat kat p... tu...

krole said...

cik cammy=huhu x tau r wak..ngeee~but kte orang best fren~

krole said...

syamsid=wuahh!!!huhuhu~

krole said...

ira=da ubah~

krole said...

epola=huhhu pagi ni krole bekfast ngan dia ngee~

krole said...

atiq=ngeee~utk kebaikn dia jgk kan~

krole said...

syufaa=baik wak!!!

krole said...

teruna=alhamdulillah bro..ade prubahan skit da~

deem said...

bulih tahan ko ni geng.harap2 kawan ko si alex tu terkubur dan yang ada cuma si siti saja.chaiyok2 geng :)

miszneslo aishah said...

assalam . huhu . congrate sbb dpt ubah alex jd siti yg asal .

minta permission share cite nie dekat blog sy yea . tngh try untuk ubah kwn sy yg lebih kurang macam nie . hope menjadilah .

krole said...

deem=thanks geng..still mncuba g hee~

krole said...

miszneslo=amat dialu2kn wak..trima kasih~

Wen said...

hihihi krole mcm cerita novel la ko buat hehehehe..... bah apa lagi, slow slow pikat dia k hehehe ada kenduri ar.. hehee

krole said...

wen=hahah..we just bestfren wen~

Wen said...

hehehe tak pa. dari bestfren jadi frnd forever....

krole said...

wen=hahaha lawak r wen ni~

Wen said...

hahha lawak ka? tak la, biasa saja ba...