Saturday, April 9, 2011

Seronok Main Bola

Pergh!!! hari ini letih sangat... maunya tak letih, tadi krole main bola sempena sukan antara platun dijabatan kitaorang huh!!! dah lah krole tak reti main tiba-tiba bos call kata orang tak cukup dalam kumpulan kitaorang, adus terpaksalah krole turun padang untuk menyelamatkan keadaan ahaks~ macam star pula rasanya, siap kena tunggu tu... sampai je kat padang semua happy melihat kelibat krole dengan berjersi arsenal huhuhu, semangat tu!!! tapi ada masalah sikit??? bos pun tanya " masalah apa lagi krole!!!", krole sebenarnya takdak kasut bola??? huhu kasut main futsal adalah~ so apa lagi kelam-kabut team krole mencarikan kasut yang sesuai untuk krole, setelah puas mencari langsung tak jumpa, mmmm~ kaki krole saiz 6, rata-rata yang ada kat sana saiz 7-9 huish!!! besar tu manalah krole boleh pakai, tapi apabila semua dah merasakan tidak ada lagi harapan tiba-tiba datang seorang insan.

mendekati kitaorang dan berkata dia sudi meminjamkan kasut bolanya... krole menolak!!! nak tahu kenapa??? insan yang datang tadi seorang wanita, mmm... lupa nak bagitahu kat korang kakaitangan wanita juga mengadakan perlawanan bola sepak diantara platun hari ini. krole menolak bukan kerana kasut tu perempuan yang punya~ cuma warnanya adus, warna pink!!! adoi... tapi setelah dipujuk oleh member-member dan bos krole yang garang terpaksalah krole masuk ke padang menggunakan kasut tersebut, huh!!! terus bising satu padang, dengan sorakan daripada member-member yang tak main dan watak-watak lain yang krole tak kenal, tapi sorakan yang krole tak boleh blah tadi adalah mengenai seorang pemain berkasut pink~ krolelah tu!!! uwahhh!!! sampai hati diaorang perli krole... ahaks~ tapi kesudahannya team kitaorang seri yeahhh!!! 1-1 huhuhu... tak sangka ada bakat juga krole... bakat mengutip bola ahaks~ so nak rehat ni~



p/s : mam bola..zzz bola...

12 Komen:

Cik Bucken said...

krole org kedua yg gue jumpe kaki bersaiz 6..huhuhu ^_^

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh saiz 6 ke wak?saya dulu saiz 6..tp dah jd 7 bila dah gemuk nih..hihi

i am S!L4H.. said...

hikhik pkcik krole pakai jgk erh kasut pink tuh. heeee
*wink2*

chuu said...

wooott., chuu teringin nak main futsal.,hahaha
*terklua topik pulak hihi :P

krole said...

cik bucken=huhuhu...surprise!!!

krole said...

LM=wuahhh krole ni x pndai2 besaq g kaki adus~

krole said...

silah=aha~terpaksa silah...pakcik malu!!!

krole said...

chuu=wuahh mnt men futsal ke???jom men sesame~

nasri said...

aku rse okay je ksut bola warna pink.. baru lah menyerlah kaki tu bila buat skill.. silap2 boleh jd trademark lg.. =)

krole said...

nasri=ahaks...buleka bro..ngee~

i am S!L4H.. said...

haha. jambu sekali sekala ok ape. pkcik krole ni dh la putih melepak pkai kasut pink bole cair wooo. haha

krole said...

silah=hahaha pulok!!!ngee~