Friday, July 19, 2013

Kek Coklat D'krole

Fuh! cuba korang tengok tajuk tu...? dah macam nama resepi masakan antarabangsa kan? hahaha! perasan sekejap. Ok! sebenarnya hari ini krole belajar membuat kek coklat dari Mrs. krole... ohya! tapi entri ni bukannya krole nak share resepi pun (tak reti). Lagipun resepi ni pun Mrs. krole dapat kat internet, lepas tu barulah beliau memodified resepi tu.

Seperti biasa benda kacau-mengacau ni memang 100% serah kat krole, dan hari ini barulah krole tahu yang diri ini berbakat dalam mengacau tepung sampai sebati dengan ramuan yang lain. Huhuhu! pembantu setia krole semestinya baby zahrah, tak boleh nak berlepas dengan ayahnya ni... kalau tak confirm menangis punya.

Dah selesai semua! hahaha! ini kira shortcut cerita ini ya... bukan apa, masa mencemburui diri daku kala ini. Mrs. krole siap puji krole lagi tadi katanya "hm... bagus ni bang". Kembang kempis saja hidung ni bila dapat pujian dari isteri tersayang.

Lepas tu masak dalam ketuhar... hm... kalau tak silap krole dalam 40 minit begitu, akhirnya tada!. Gambar kat atas tu adalah kek coklat d'krole yang telah siap hahaha!. Bolehlah dijadikan juadah untuk berbuka petang ni. Oklah! krole nak tidurkan baby zahrah dulu ni so happy blogging semua.



p/s : mesti seronok kalau teror buat kek ni kan?

21 Komen:

shark said...

tu dia..
dh boleh dh amik oder tu bro..
hehe

Aku Penghibur said...

wahhhh itu dia, chef :) nampak sedap

Sura Mohd said...

sedapnya nampakk..untung mrs krole dpt krole..ringan tulang kat dapur:)

Vee Lea said...

Pos pg kuching pls :P Nda jauh bahh. Haha.

syuk shusuke said...

wah, ada bakat. hehe :D

Mieza Jhaa K said...

Hebat dah ni.. boleh jual dah.. kek coklat mmg mendapat sambutan..

el said...

aik sm lak n3 kita krole
ada jodoh kita ni kahkahkahkahhh

D'krole..patik suka ngan nama kek tuan hamba ni mmg seperti nama2 kek antarabangsa..perghhhhhh hehehe

bertuah mrs krole dpt suami yg ringan tulang..mcm ni lah baru suami mithali..

Sop said...

nama pun dah menarik :)
hebat bro krole sbb tahu masak

Azwar Syuhada said...

Wahh, dah bleh buat bisneslah lepas ni kann.. :)

Norhasniza Khalid said...

hamboi, jangan sampai baby zahrah tercelop dalam adunan kek sudah...

eeeii... jelesnya dia dapat buat kek. mama yang duk rumah ni nak buat kek pun takde masa... hihi

sedap jer tengok kek tu....

diana said...

wife pandai buat kek ye.klu akak kek mesti tak jadi.walaupun resepi depan mata je..hahah

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Hahahaha...terer punya pasai, siap pegang anak lagi tuh. Hebatttt...apapun, nama kek tuh mmg bagus. Kalau buat bisnes ni mesti laris.

AiSyA LiEzA said...

ehehhee..smlm pun sy buat kek coklat jugak! =)

Nurul Farahizzati said...

ingatkan baby tu salah satu drpd resipi.. hihi.. nyummm.. terliur i.. hiks..

Tetamu Istimewa said...

Tengok kek di bulan puasa ni pun dah terliur.

Yumida Huda said...

sedapnye!
ni sure de sentuhan zahrah ni...kasi nyamankan kek tu...
hope zahrah terer buat kek bila besar nnti..macam papanya jugak

jemput join krole:
http://umikasum.blogspot.com/2013/07/cer-teka-gambar_16.html

Tinta Lana said...

Salam.

Memang best krole kalau dapat buat kek n biskut.. tak sama feel nya compare dgn masak masakan berlauk,hehehe.

krole said...

to all : serius beb! seronok buat kek ni...huh! lepas ni kalo ada peluang lagi...nak mnta ajaq Mrs. krole buat chesse kek pla...tunggu ya...coming soon~

Mizz Aiza said...

nampak sedap kek yang mrs krole buat tu.. wah, lajunya tangan krole mengacau adunan sambil dukung baby zahrah..

S.K.A said...

he3 mnjadi 2 =) raya ni bt lg ye bro..nk dtg raya kt sana..he3

MaYa MustWany said...

wahh sambil wat kek,sambil kendong zahrah..