Wednesday, July 24, 2013

Dah Mula Buat Biskut Raya

Assalamualaikum semua, semalam tak tahu macam mana dan bagaimana...? tiba-tiba rumah krole ni beriklim sejuk. Pergh! sejuk beb! pakai selimut pun masih tembus kesejukkannya. Hasilnya... bangkit sahur subuh tadi, meleleh-leleh hingus ni... "euw! gelilah krole!". Oh! hahaha... sorry, ok kita tukar ayat tu bagi sopan sikit ya, "mengalir mukus ni" hahaha! ok kan?. Sekali selsema da... Ohya! nak tanya ni... korang dah buat biskut rayakah?. Tadi dapat panggilan telefon dari mak "krole... petang ni kalau ada masa datanglah ke rumah ya, mak ada buat tart nenas ni sikit".

Pergh! macam nak bertukar jadi ultraman saja waktu tu hahaha!. Tart nenas ni boleh dikategorikan favorite juga ni hahaha!. So tak payah nak cerita panjang... memang confirm pergi petang ni. Ohya! sekarangni krole tengok perniagaan berjual biskut raya secara online semakin meriah. Selalunya laman sesawang yang menjadi tumpuan adalah facebook. Macam kat sabah ni krole tengok... paling top orang berjual kek lapis sarawak pergh! memang sedap beb! kek lapis ni. Oklah nak sambung buat kerja so happy blogging semua.


p/s : selsema oh selsema~

21 Komen:

Addasyuhadadisini said...

adda x suka kuih raya tapi klau jmpa tart nenas..mmg ngap trus..hehe

el said...

wahhh untungnya mak krole ada wat tart nenas..nak berbuka nti el mai join sekali...

el pun nak wat tart nenas ni gak
xtau bila nak start ni..tgklah kekuatan fizikal cam mn haha

Miss Ima said...

Bestnyeee heyyy nanti lawat blog sye ....best la baca blog awk ni...buat kuih www.azimahshukor.blogspot.com

Norhasniza Khalid said...

halamak, anak mama suruh mama buat semperit lah tahun ni, bestnya buat kuih yer krole, zaman sekarang kuih banyak tunjuk jer..

Farah Waheda Wahid said...

biskut raya? he he he, tahun ni tak larat nak buat rasanya...semua tunjuk jer...

S.K.A said...

rsanya xbt dh kot biskut raya =) main beli je..kek lapis srawak mmg ohsem..minat sgt2lh

Aku Penghibur said...

mak pon tengah buat kuih tart, nyum nyum :)

siti ZAHARA said...

sedapnya tat nenas..tambah plk klu gebu2..wah!!..=D

PeRdU cINta said...

lagi-lagi air tangan ibu ye yang buat kuih tu..atau isteri..memang double sedap..bulan penuh kemuliaan ni..bulan rezeki juga selain menambah amalan..membantu juga menambah rezeki dari sudut pendapatan...Alhamdulillah..

ma ❥ said...

lalu rumah wangi je bau orang bakar kuih hehe

Tedi said...

Kek Lapis tu best tapi bukan semua... huhuhu

PakcikLie PCL said...

tart tu mesti inti jem nenas kan krole !

Mizz Aiza said...

aiza pun suka tart nenas tu.. makan satu nak satu lagi.. sampai habis la satu balang.. hihi..

Noor Mala Shahar said...

wah rajinnye....selamat berbuka puasa

Tetamu Istimewa said...

Suka juga tat nenas. Kalau jem dia sedap, pasti sedap kan.

DRC said...

sedapppp nya

.::WaNiE::. said...

hehe haaa jangan makan byk sangat !

Nurul Farahizzati said...

waa!!! lapar la!!! hehehe..

Mieza Jhaa K said...

Saya dah siap buat biskut raya utk family.. kalau beli ada la dlm Rm300 jgk tu..baik buat sendiri.. pergi jln2 rumah keluarga tak la bawa tangan kosong..

krole said...

to all : kesimpulannya...tart nenas buatan mak krole memang sedap hingga menjilat jari kaki ups!...hahaha! sedap beb! seronok semalam..tengok TV smbl layan tart nenas yummy...terasa aura raya je skngni hahaha

Sop said...

Sop biasa buat kuih tunjuk jer :)