Sunday, July 14, 2013

Baby Walker Untuk Baby Zahrah

Yes! akhirnya baby zahrah dah boleh guna baby walker yeah! jom tepuk dada ramai-ramai! eh? sekali macam king kong da... hahaha!. Hari ini umur baby zahrah dah 4 bulan, semakin banyak dah yang dia faham, lepas tu dah pandai merajuk, ketawa kuat-kuat, menjerit, kejutkan ayah dan ummi tengah-tengah malam dan banyak lagilah huhuhu. So hari ini krole dan Mrs. krole nak ajar baby zahrah mengunakan device yang diberi  nama baby walker ni huhuhu.

Mula-mula memang baby zahrah takut, siap menangis manja... tapi lepas 5 minit macam tu, yeah! berjaya!. Cuma krole kena letak bantal kat depan bahagian dada baby zahrah, sebab baby zahrah belum pandai nak imbang badan so kena buat macam tu.

Hahaha! macam nak gigit saja baby zahrah bila tengok gambar ni...  gambar ini seperti berkata "lihatlah dunia... aku dah berjaya" hahaha!. 

Tapi... tak lama baby zahrah duduk dalam baby walker tu... mungkin kebosanan kot? sebabnya baby zahrah ni suka menyakat kedua ayah dan umminya ni hihihi... seronok sangat bila dapat tengok anak membesar depan mata ni. Cuba tengok gambar kat atas ni, itulah rupa baby zahrah kalau kebosanan hahaha! alololo... kasihan anak ayah, so happy blogging semua.



p/s : pandainya anak ayah~

19 Komen:

Sop said...

wah dah boleh naik baby walker yer baby zahrah
peringkat awal ni kena letak sekejab2 dulu bg tulang kuat :)

Rosniyati othman said...

anak rose pun tak suka diletak dalam walker tu...boring maybe?

Mizz Aiza said...

Geramnya tengok.. comel sangat.. tak lama lagi dah boleh berlari..

Shaiful Zaidi said...

cepatnya..dah boleh berjalan..

Mieza Jhaa K said...

Wahh cutenya baby Zahrah...montell

Aku Penghibur said...

alooo comelnya , tak lama lagi berjalan la nie :)

Aku Penghibur said...

alooo comelnya , tak lama lagi berjalan la nie :)

Aku Penghibur said...

alooo comelnya , tak lama lagi berjalan la nie :)

Norhasniza Khalid said...

asal masam je muka dapat naik honda city tu.. alah, takde mood ke zahrah sayang.. papa beli honda city tu.. comelnya dia, susu apa dia minum ni? hihihi.. sebok je unty nak tau ekk..

MaYa MustWany said...

pakai walker memang cepat berjalan la nanti. masa adik mas kecik, dia duk dalam walker tuh mcm rempit dalam umah..

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, awalnyer baby zahrah masuk walker...biasanyer 6 bulan...tapi baby zahrah badannya bulat dan keras takper kot...cuma takut baby tak selesa sebab badan masih lembik dan tak pandai duduk stabil lagi...dah biasa nanti okey lah tu..

selamat berbuka anakanda, ada lagi mertabak sayur?

Yumida Huda said...

comelnye zahrah
abah soh dia cepat jln tu kasi zahrah duduk dlm keta tu..hehe

S.K.A said...

dah pndai merangkak ke bro krole??

el said...

biar betik krole
4bulan dah msok dalam bb walker
anak2 el lau dah pandai duduk je berani nak letak dlm walker
takut tulang blkg dia tu bongkok
kut2 zahra dah pandai duduk tu xtau lah advance kut..hati2 ea krole

PeRdU cINta said...

alhamdulillah..semakin sihat dia ye intan payung..bagus2..teruskan usaha melatih kaki tu untuk step seterusnya..bila ibu bapa melihat sendiri perkembangan cahaya mata depan mata..bnyak yang kita boleh pelajari.."oh dulu saya pun begini juga"..kita aka lebih menghargai ibu bapa kita..doakan aunty and uncle dikurniakan baby like you intan payung.. :)

boni kacak said...

hahahaha.. nampak muka bosan dia tu..hehehe

krole said...

untuk pengetahuan semua...baby zahrah belum boleh lagi guna lama-lama baby walker ni..kejap-kejap saja krole letak...bagi pendedahan awal...cuma kena bagi perhatian lebih waktu baby zahrah dalm baby walker...lepas tu kena alert n cepat bertindak...InsyaAllah ok... terima kasih semua.

shukriah sharuddin said...

oh dedi zahra..jgn letak slalu ye..sian baby kecik lagi..tulang tu xkuat lg..just nasihat ... btw, comeynya baby zahra ni...:))

Khai♥Rin : anies said...

Nk geget zahra bleh? :-)