Sunday, July 28, 2013

Akhirnya Kau Pergi Meninggalkan Daku

Yes! tajuk entri dah macam drama petang-petang kan? hahaha! tapi... korang jangan silap, krole bukannya nak buat review drama atau movie terkini ya. Ok! balik kepada topik kita... apa yang tinggalkan krole ni?. Memang tak sangka rupanya hari ini merupakan hari terakhir krole dapat bersama-sama dengan hanphone kesayangan (nokia e72). Argh! macam nak menjerit saja waktu tu... awal pagi... krole cuba on hanphone kesayangan tapi... tak seperti selalunya... selalunya hanphone kesayangan akan terus hidup dan mengeluarkan cahaya yang indah.

Kali ini tidak... dia hanya gelap dan diam seribu bahasa. So krole cubalah bagi rawatan kat telefon dengan membuka bateri dan memasang semula namun tidak mendatangkan sebarang hasil, kemudiaan  krole cuba ketuk-ketuk handphone kat dinding eh? kata sayang? (lepas geram) namun tetap sama. Aduh! mungkin dah sampai masanya kot? 4 tahun dah hanphone ni berbakti dengan krole... dahlah waktu ni kurang sikit bajet... jawapannya tak berhandphonelah krole raya ni. Aduh! tapi... tak apa... mana tahu lepas ni ada rezeki pula pakai telefon android ni kan... kan... kan...Oklah happy blogging semua.



p.s : nak bawa cek kat kedai... tapi kedai tutup argh!!!

18 Komen:

nadiah mazli said...

done follow sini
http://kisahnadiah.blogspot.com/2013/07/giveawaymy-first-giveaway-for-ramadhan.html

shark said...

Hehe..sampai hayat dia dh bro..
kne plak ngan hari raya..
Dia mmg nk suh bgaya ngan yg baru ler raya nnti.

Yumida Huda said...

hp mintak beli baru
dia nak bling2 masa ari raya nanti..hehe
yumida pun pakai nokia
setia je dgn nokia
plan nak tuka lain..alih2 nokia jugak yg dipilih

Intan Zulhilmi said...

haha...dah pernah rasa dah camni...mmg dia nk mtk baru la tu...

ma ❥ said...

Lama jugak dia bertahan.. Pelan2 cari pegganti ye ;)

BUNDA a.k.a KN said...

nak mintak krole pakai handphone baru lah tu...bergayalah raya ni pakai hp baru..hehe..tadi bunda baru balik tesco...ada samsung baru..

Mat Jo said...

geng-geng nokia nie, he, apa-apa pun, semoga hp tu dapat diselamatkan bila dihantar di kedai, he

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Dah samapai msa tuh..suruh tuan dia tukar yg lbih best...lebih canggih...

smbotak said...

Nampak gaya memang dah tiba masa join kami pakai android.

Teena Tna said...

Dah suruh beli baru lah tu...
Mesti sunyi raya tanpa phone sebab masa ni lah org duk sibuk nak hntr mcj2 raya.

Aku Penghibur said...

nampaknye memang suruh beli baru :) dah lame berkhidmat tu :)

Tetamu Istimewa said...

Dia nak suruh beli yang baru tu. Dia pun nak raya juga.

Mieza Jhaa K said...

Saya syorkan Krole beli Samsung Galaxy S4..hehe

syuk shusuke said...

takziah bro, petanda barang raya menjelang tiba

Mieza Jhaa K said...

Ataupun samsung galaxy note 2...terbaekk..

PeRdU cINta said...

dugaan akhir ramadhan ni mr krole..sabar ye..mesti ada hikmahnya..bersangka baik pada Allah ye..mungkin sudah sampai waktunya khidmatnya berakhir setakat inikan..macam tu juga hayat kita..hari ini elok,,ketawa gembira..makan bersama..esok lusa siapa jangkakan..moga Allah kurniakan ketabahan..amin :)

siti ZAHARA said...

kn waktu macam2 ni lah semuanya nk kluar duit..bli tel biasa dulu pun tak pe.buat sementara waktu.sebelum bli tel yg canggih sikit kn..hee..=D

S.K.A said...

he3 dugaan dibulan pose =) bykkn bersabar bro krole..dia mintak s4 la tu hi3