Thursday, July 18, 2013

Macam Biasa

Yes! akhirnya dapat juga aku masuk ke alam maya ni yeah!. Terasa macam nak menjerit sambil berlari saja waktu ni, tapi... disebabkan puasa huh! memang tak sanggup beb! tak pasal-pasal pengsan hahaha!. Mesti ramai yang nak tahu kan kenapa krole menyepi dua tiga hari ni? (bajet popular). Kalau tanya kat blogger el hahaha! mesti dia tahu punya?.

Sebab nak hampir sejuta kali dah krole update pasal ni. Yes! seperti biasa krole alami masalah tak dapat nak online yang disebabkan oleh modem wifi... yang dibekalkan oleh TM... yang selalu buat hal. Wahai modem wifi, nasib baiklah bulan puasa sekarangni... kalau tak... confirm longkanglah tempat kau bersemadi. Tapi tak apa... masalah dah selesai (for now), so salam ramadan dan happy blogging semua.



p/s : kepada rakan-rakan blogger, korang ada cadangan tak dengan masalah krole ni... samada bertahan dengan modem DLink ni atau beli yang baru saja...

20 Komen:

el said...

hahahahahahaha gelak guling2..xabis2 kes wifi hang ni krole...pi la tukaq lain..

el dpt bygkan cm mn perasaan krole time tenet dah ok..2 hari tu cam 2 taun xdpt blogging kan..hahahahah krole krole kroleeee lawak hang ni

BUNDA a.k.a KN said...

ooo, padanlah dah beberapa hari tak lintas kat sini...

Aku Penghibur said...

cian krole , aah pegi tepon call center buat aduan , walaupon mereka akan cakap benda yang sama, buat je aduan, atau pon tukar yang lain

Khamsi Abdullah said...

unifi xley ke? lg cun

Shaiful Zaidi said...

saya back up dgn modem Prolink kalau modem TM tak berfungsi dgn baik.

diana said...

akak pun pakai yang ni..setakat ni ok la...tak de masalah..di masa depan tak tahu la..dah ok ni kamu buat cemana??beli baru ke??

Mieza Jhaa K said...

BEnci betol dgn Maxis..mcm tipu je..dulu lain skrg lan..adoii..wifi cpt habis quota..entah kenapa..nak suruh org tambah quota la tu..

Sura Mohd said...

Ooo patut la x terbang 2-3 hari ni..patah sayap rupanya...hehehe(jangan mare):)

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah kali pertama dan follow di sini. Selamat menyambut Ramadan.

Jika boleh diselamatkan pakai yang ada sekarang. Tapi, kalau dah banyak buat masalah dan ada bajet lebih boleh beli yang baru.

Norhasniza Khalid said...

hihi. mama selalu cam ni kena nye jugak. apa lagi, call jer TM, report, D link sama cam mama guna juga. Selalu hengggg jer. nyampah gak.. hihi.

Iwan Shah said...

iwan ada gak moden dari TM. tp disebabkan dia hanya support short distance dan satu port ja, modem atas tu iwan jadikan modem dan beli TP link jadikan port utama woahahaha

Sop said...

kalau dah sering masalah, baik tukar :)
pendapat SOp lah :)

Giorgio Izas said...

Perkara yg memang menyakitkan hati... Bila modem WiFi Problem...
So, Skang Bro Krole dh bley Online balikla yea... He3 (^_^)

Fizi Zaidi said...

geramkan bila wifi x der..hipup nie pon satu gak,,x der tenet rasa x lengkap..hahah..:D

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Beli yg baru la. TM punya modem mmg xbagus sbb diorg dpt pun dgn harga paling murah. Kiranya kalau skali kena petir ja hangus trus. Better beli kat pasaran sbb ia lebih tahan dan ada qualiti juga.

azman Arsad said...

malaysia nih mana ada line internet yang ok.. semuanya problem.. baik duduk kat kedai mamak.. order air segelas.. duduk sampai dua pagi.. hahahaha.. barang free tak payah nak merungut.. hik hik hik

fyna said...

mesti sekarang berkobar2 kan bila internet dah ok? hehehe..

MizzTina said...

hahaha.. so dh ada tenet ni, update lelaju ye..

Mizz Aiza said...

aiza guna broadband celcom prepaid.. selalu juga bermasalah terutamanya bila dah dekat nak expired terlampau la lembab..

S.K.A said...

ha3..sama cam ambe punya..stakat ni not bad la.. =) msih berkhidmat dgn cmerlang..