Friday, July 12, 2013

Fikirkan Orang Lain Juga

Assalamualaikum semua, alhamdulillah selamat dah berbuka puasa hari yang ketiga... nak rehat-rehat kejap lepas tu terus ke masjid untuk menunaikan solat fardhu isyak dan tarawih... ok! nak cerita sikit pasal parkir kereta tahap pentingkan diri sendiri, petang tadi krole sekeluarga jalan-jalan kat pekan Beaufort... sambil-sambil survey makanan kat bazaar ramadan. Apa yang krole nampak hari ini... orang ramai terlampau kelam-kabut... sampai parkir kereta pun tak tentu arah.

Kasihan kat orang lain... bagus-bagus ruang parkir tu dah disediakan kotak untuk panduan pemandu... boleh pula dia buat undang-undang sendiri. Aduh! tapi... bagi krole cara parkir diaorang kat dalam gambar ni masih boleh diterima pakai, cuma bukan semua orang mempunyai kemahiran memarkir kereta macam kita kan?. Kena pakcik dan makcik yang dah berumur macam mana? jangan marah kalau kena sikit kereta tu... mungkin diaorang ni terlampau teruja nak tengok makanan kat bazaar ramadan kot? oklah! masa pun dah time so happy blogging semua.



p/s : parkirlah kereta dengan cara yang betul ya~

17 Komen:

Vee Lea said...

Fenomena biasa kan, bang krole. Pernah sekali bah aku tengok dari atas KFC, parking mcm tu jugak lepas tu zuppp masuk KFC. Lapar kali.. Haha. Sampai 2 space dia ambil. Kalau terkena calar tu karma namanya. HAHA..

Norhasniza Khalid said...

memang menyakitkan hati dengan orang yang cam ni..

Che Rosliza Che Mat said...

pentingkan diri sendiri huhuhu

Teena Tna said...

Seksa lah kalau suma pengguna jalan raya parkir keta cmni..kita yg kena banyak bersabar kan...

hana hadi said...

erk. kat kuching kebanyakan kereta xletak dalam kotak parking..memang tabiat diorang mcm tu kot. dan masyarakat kat situ macam xkisah. cuma orang luar ni ang kisah.. hehe

Tasneem said...

nahh! surat saman. hehe ^^

Sop said...

mmg sakit hati bila org x reti parking nih.. hehhee

S.K.A said...

yg ni pntgkn diri sndri nmnya..kdg2 kalau bab parking..mmg skit hati

syuk shusuke said...

ni bukan pentingkan diri , ni saja nak tunjuk kereta comel. calarkan je. hehe . btw done follow , follow back ye. :)
blackisswhite.blogspot.com

Aku Penghibur said...

ahhhhhh saman saje , self fish :)

aienzunnur said...

kita bako je..hihi

Mizz Aiza said...

yang penting sikap kita.. jangan pentingkan diri sendiri.. orang lain pun nak cepat membeli juadah berbuka juga..

aisya said...

mmg menguji kesabaran org mcm ni.. tp yg paling best kalau ada moto sebijik kt tempat parking kereta.. confident je moto dia besar gila..

TeQah Khaire said...

Jenis pemalas gila nih, hidup takde adab. Silap2 budi pekerti pun takde

Ca Ezah said...

haha..apesal truk bebenor..kelaut terus diorang parking. hehe..iorg mmg truja tgok mknn kot. :P

Mieza Jhaa K said...

Ni mesti org yg tak pandai parking..hahha..teruk bebenor..

MaYa MustWany said...

memang pelik orang yang parking mcm ni..ikut kepala sndiri je