Saturday, May 7, 2011

Laman Sosial Yang Semakin Penting

Krole tak tahu korang semua perasan atau tak tapi cuba korang semua renungkan sekejap akan kepentingan laman-laman sosial yang terdapat didalam jaringan internet ni terutamanya facebook, boleh kata didalam negara kita memiliki akaun facebook adalah satu kewajipan. Kalau tak ada akaun facebook pergh!!! tak tahu korang nak kata apa??? sebenarnya krole nak kongsi sedikit pendapat krole mengenai laman sosial ini yang semakin hari semakin penting dalam kehidupan kita, didalam jabatan krole ni terdapat banyak bahagian iaitu platun dan laman sosial facebook ni dijadikan sebagai salah satu alat untuk berkomunikasi diantara semua bahagian ini, contohnya sekiranya ada mesyuarat ketua-ketua platun kitaorang akan publish kat wall mereka akan tarikh dan tempat yang akan diadakan mesyuarat tersebut. Siap boleh letak note lagi "p/s : wajib mai, sapa tak mai kena denda" ahaks~ ia lebih mudah daripada menyediakan memo kan??? satu kes lagi korang biasa tak kena tag jemputan kenduri kahwin kat dalam facebook, huh!!! kalau krole bab ni pergh!!! tak payah nak ceritalah!!! senang je nak jemput orang sekarangni kan sekiranya ada majlis-majlis tag kat facebook je hehehe.

Lambat laun rasanya dengan kemajuan dan apa yang krole perhatikan sekarangni, tak mustahil satu masa nanti manusia tidak perlu keluar rumah lagi untuk melakukan aktiviti. Berkerja online, shopping online, bersukan online dan macam-macam lagilah!!! korang rasa mustahil tak perkara ni???


p/s : klik sini follow krole kat twitt

10 Komen:

Khairil said...

masyarakat kini senang dengan kewujudan laman sosial ni tapi ia boleh mengurangkan nilai2 murni juga...

SYAFIQ TENGKU said...

kelas politik saya hanya melalui fb

Jumir said...

Mudah guna FB.

anamizu said...

boss cik ana pun nk inform ape2 gune fb..hihi

i am S!L4H.. said...

hah? bersukan on9 tu camane?? bole sihat ke? ngeee

krole said...

khairil=tol bro krole stuju~

krole said...

syafiq=wuahh!!! canggih2!!!

krole said...

jumir=sal tu kot smuanya FB skngni kan bro?

krole said...

anamizu=huuhhu cpt smpi mklumat kan heheh~

krole said...

silah=huhuhu maksud pakcik men game ahaks...menyihatkan?? langsung x~