Wednesday, May 4, 2011

Harap Awak Faham

Kadang-kadang tu susah kita nak buat seseorang itu faham dengan situasi kita kan??? beginilah jadinya apabila dah ramai kawan~ kena jaga hati dan perasaan mereka, tapi pernahkah mereka berfikir begitu keatas kita??? pelik krole perihal ni... mana taknya krole rasa sekarangni ada seorang member rapat krole di alam blogger ni seperti sakit hati dengan krole atau lebih manis krole kata tak puas hati, tak tahu krole nak kata macam mana??? adakah kerana krole tak dapat memenuhi permintaannya buat masa kini??? krole kan dah berkerja so kadang-kadang tu kesempitan dengan masa, idea dan juga mood~ lagipun krole cuba mencari jalan untuk bersembang dengan dia ni secara private tapi selalunya tidak ada balasan, kata nak minta krole tolong tapi kenapa sampai jadi begini??? rasa tak selesa pula bila kita tahu ada orang tak suka dengan kita~ krole harap dia baca entri ini, selama ini krole hormati persahabatan kita~ dan bila krole kata krole akan tolong... krole mesti tolong punya, cuma faktornya masa~ lagipun kadang-kadang tu bila ada masa... mood dan idea pula tak ada~ apalah nasib, niat krole hanya ingin membantu tapi belum sempat krole menghulurkan tangan dah jadi begini.

Lagipun krole ni kan kerja shift, kadang-kadang kerja pagi, lepas tu petang, sekarangni pula malam, so letih sangat macam mana idea mahu datang~ harap anda paham ya. Niat krole buat entri ini bukan hendak bergaduh dengan anda tapi saja untuk menerangkan situasi krole, tak kesiankah dengan krole... krole sayang sangat persahabatan kita berdua, so krole tak nak kita berpecah hanya kerana perkara remeh ini. Apa-apa pun maafkan krole kerana tidak menjadi seorang sahabat yang baik, krole hanya manusia biasa yang kadang-kadang tu buat kesilapan juga... ohya kepada member-member semua krole minta maaf atas entri yang sedikit EMO ni, bukan apa... krole dah tak dapat tahan dah, sakit sangat. Harap anda masih lagi sudi berkawan dengan krole.



p/s : maafkan krole~

26 Komen:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

as salam
baiknyer awak ni krole.sampai camtu sekali awak rasa persalah pd kawan awak tu.saya pun harap dia membaca entri awak ni dan moga dia fhm.awak tu..jgn la paksa diri pula.diri sendiri kena jaga....nnt awak free awak bantulah kwn awak tu ye.jgn sedih2 okey!

ceria sket!cam saya..hehe

diana said...

tu maknanye dia nak kawn dengan kamu bila kamu dapat tolong dia je..
kalau tak dapat tolong dia tak nak la kawan,..
maaf kalau komen akak ni buat orang sakit hati..:p

missSenget said...

krole..

jgn fikir byk2...

die ada mslh ngn org lain...

huhuhu...

Cahaya Kehidupan said...

krole sabar k, insyaAllah kalau niat kita baik,Allah akan tolong kita...

cahaya pun kawan krole kan..hehee

Izan Ishak said...

susah jugak kalau org salah anggap ttg keadaan semasa kita kan...

harap2 kawan krole tu baca entry krole ni...

blog-tips-kurus said...

sampai hati krole domo tak mo tolong-menolong ai. huhu! menci! menci! (ok tak ai berlakon?) >.<

jaya jr said...

huhu..ambik mase pikir je sikit krole..stiap masalah ade jalan die

Rama2Ungu said...

hmm..sabar je la bebanyak..mungkin dia pun tak niat nak bt camtu..agaknya dia ada hal lain ke masa tu...just think positive je la..

Zura said...

sapa tue krole..

Eyka said...

saboo je laaa krole..eyka dgn domo adee~ :)

ASSOYFINGER67 said...

sabar krole..jangan pedulikan...kao dah banyak bantu org selama nie...biar Tuhan yg judge....lantakkan org2 macam nie..bang!bang! jer... harap kao hepiiii!

asfz lily said...

be patient ok krole..
biasalah manusia, rambut sme hitam tp hati lain2 (got what i mean??)
setiap y berlaku pasti ada hikmahnya..
think +ve dan chill =)

krole said...

LM=insyallah wak~

krole said...

diana=tu r diana..krole pon ade trfikir camtu..tp krole syg persahabatan ngan dia... so pelik sgt nape dia sngup wat krole camni~

krole said...

miss senget=huhu mngkn kot~

krole said...

cahaya=thanks awak~trima kasih krna sudi berkawan ngan krole slama ini~

krole said...

izan=huhuhu krole pon hrp camtu ngee~

krole said...

tips=wuah!!! realnye tips ngee~

krole said...

JJ=tol bro..thanks ya~

krole said...

rama2ungu=mmmm~mngkn kot wak..thanks~krole hargai nasihat tu.

krole said...

zura=sory ye zura..x le gtau, nnt lain jdnya laks~

krole said...

eyka=heheh thanks eyka...kte kan geng~

krole said...

assoy=thanks assoy~hehehe...trima ksh sudi bce entri krole~trima kasih byk2 ye..krole hargai sgt.

krole said...

asfz=ye wak..insyallah krole akan lebih think +ve pas ni~tq ye

i am S!L4H.. said...

pakcik krole.. ye mmg rase x selesa sgt kalo ad org x suke kite kan. baik x yah tau. T__T

saba ye pakcik... nti lame2 die paham la...

krole said...

silah=huhuhu tu r pakcik x selesa sgt ble tau ade org x suke adus~hrp dia akn paham nnt~