Tuesday, September 24, 2013

Tak Dapat Nak Update Gambar Terkini Baby Zahrah

Kebelakangan ni ramai rakan blogger bertanya kat krole... "bila nak update gambar baby Zahrah ni?", "apa cerita terkini baby Zahrah? uploadlah gambar" dan banyak lagi... kalau nak taip semua kat sini pergh! sampai juga sejuta patah perkataan hahaha! ok! gurauanku terlebih sudah. Ok! pertama sekali bab telefon... buat masa ini krole mengunakan telefon nokia 1200 yang canggih... skrinnya hitam putih dan kamera... faham-fahamlah ya hihihi. Setakat ni krole belum ada kemampuan lagi nak beli telefon yang canggih sedikit dari ini. So kepada yang berminat nak belanja krole handphone baru... jangan malu jangan segan ya... hubungi je krole kat FB.

Ok! sebab kedua pula... kamera kesayangan krole nikon coolpix L26 buat hal. Nak dijadikan cerita... ada satu hari tu... baby Zahrah baru belajar main baby walkernya so apa lagi... kelam kabut krole mengapai kamera kesayangan, kononya nak menangkap moment indah tapi lain pula jadinya. Kamera tu terlepas dari tangan krole dan jatuh ke atas lantai... jatuh manja begitu... tak adalah terhentak kuat sangat tapi... bila tekan butang ON pergh! gelap masa depan hm... bukan rezeki katakan. Kalau nak hantar kat kedai tak ada bajet... terlampau mahal chargenya so terpaksalah tangguh dulu niat tu. Oklah! sekarang korang dah tahu kan... kenapa krole tak dapat update gambar terkini baby Zahrah buat masa ni so doakan terbaik untuk kitaorang ya... manalah tahu... kalau ada rezeki InsyaAllah dalam kadar segera akan repair kamera tu. Happy blogging semua.



p/s : terima kasih kepada yang bertanya... alhamdulillah baby Zahrah sihat-sihat je kat sini~

19 Komen:

PingNw Team said...

Kami dari pingnw.com ingin mempelawa anda join laman pingnw.com untuk ping artikel blog anda dan meningkatkan traffik ke laman anda.

Nao Mei said...

minta beli baru tu dik :)

Nao Mei said...

isi tabungan :)

Vee Lea said...

Tunggu ja, nanti ada yang kasi kau free.. ;D Kirim slm sama baby Zahrah. Kiss kiss pipi tembam dia tuu! :) Kirim slm to wife jugaa. Nanti ada waktu pg Sabah kita jumpaa :D

puteri airyn said...

Erin doakan Krole dimurahkan rezeki.. Nanti dapat beli handphone dan kamera baru..

siti zahara said...

la ciannya..tak pelah ada rezki ni ..blehla semua baru ye..hehehe..

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualikum,..krole,

sedih nyer mselim3 baca entry nie.. sabar yer.. xper mungkin ada rezeki lebih besar bakal menanti saiapa tahu kan..

mselim3

Sop said...

cabaran tu..
kena standby camera murah 1 krole
boleh cari kat mudah :) sekurang2 boleh rakam kenangan manis baby zahrah

Mama said...

sama lah macam mama gak, henpon blackberry dah habis riwayat dah... gara-gara sufi suka bawak masuk mulut..

harapkan camera, sd card asyik problem je. nak beli sd card baru, nantilah.. hihi

Mr.Superman said...

takde warranty lg ke? gf aku pakai sony. terhentak jgk. lens dia rosak. prg kedai dpt lens free.tp ada warranty lg la.klu tdk 1K dlm tgn jgk.

p/s: bro,klu berminat dgn RayBan tu,visit page tu then gn keyword 'superman' nti dia bg diskaun.

Nurul Farahizzati said...

alahai.. xdapat tgk baby.. takpe la.. dah takde rezeki kan.. nak wat canno :(

syuk shusuke said...

takpelah bro krole. kalo dah ada pic tu share2 la. hehe

luqman zakaria said...

alamak..barang skg jatuh manja pon dah x thn..apalah kn..hp pon same..dulu lau jtuh buat tatau jer..sbb tau akan ok..tp skg..humm..taktau nak kata apa.

Yumida Huda said...

wah syg la kamera tu
cer hantar kedai..mana tahu dpt repair
sian zahrah..sure dia rindu kat kte org..hihi..blh pulak mcm tu erk
yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

Nisa said...

Aww, that's totally okay. Memang stress bila barang-barang elektronik rosak. Bukan berpuluh-puluh ringgit, tapi beratus-ratus untuk menggantikannya. Baik beli baru saja, kan?

S.K.A said...

Xpelah 2 bro krole =) ujian semua 2..harap bersabar..ambe doakan baby zahrah sntiasa sihat dan comel..

el said...

tulah el pun tertya2 gak lama gak krole x update gambar zahrah lau x sllu update jek....xpelah t lau ada rezeki repair lah balik camera tu ataupun beli yg baru :)

Fizi Zaidi said...

beli kamera baru lah bro..ehheh:)

Mieza Jhaa K said...

tak berbaloi baiki kamera rosak sbb kamera skrg murah je.. bila dh rosak cnfirm rosak lagi.. Ada rezeki nnti Krole beli je smartphone yg ada kamera 5mp ke atas.. gambar dah cantik giler..