Saturday, September 7, 2013

Sebab Hilang Sekejap

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, pergh! lama rasanya jari ini tak menari-nari diatas keyboard ni. Ramai juga yang bertanya kat krole "kenapa tak update blog ni?". Terlebih dahulu krole minta ampun sangat-sangat sebab tak dapat jawap pertanyaan korang waktu tu... bukan apa... takut korang cop krole sombong pula semenjak dah popular ni... aik? sejak bila pula popular ni hahaha!. Ok! seperti biasa, modem wifi krole ni buat hal.

Sekarangni cuaca kurang sihat kat tempat krole... hujan petir sepanjang minggu (alhamdulillah). Kalau tak silap krole 8 hari lalu modem krole hangus dek disambar petir. Disebabkan kewangan tak berapa nak steady waktu tu so tak dapat nak tukar modem baru, huh! sekarangni krole guna modem yang kat atas tu... harap-haraplah modem ni lebih gagah dan lasak berbanding modem sebelum ni... apa yang berlaku ada hikmahkan? tengok... disebabkan tak dapat online... dapat juga krole buat header baru untuk blog ni huhuhu... ok tak? happy blogging semua.



p/s : bersyukur sangat dapat online semula... yeah!

20 Komen:

luqman zakaria said...

harap2 lepas nih modem tuh tak takut pada petir..hehe..oklah tuh..xleh on9 buat header..kalau tak entah bile nak buat header bru kan!

Norhasniza Khalid said...

mama pun takut kalau kilat kilat ni. takut wifi mama ler, takde wifi tak boleh hidup mama.. ecewahh

Addasyuhadadisini said...

adda pun takut kalau kilat menyambar..mau meletup apa yg ada nanti..dah hrosak pastu bahyakan diri pulak..lebih baik cpat2 offkan..hehe

Ida Syuhada said...

Selamat kembali... pasni boleh la buat entri meletup2 lagi kan...kan... hehehe

el said...

hang online time hujan kilat sambung menyambung ke krole..smpi modem terkena kilat ni..pekes hahaha
bahayalah krole woiii..ha next time lau cuaca x menentu xyahlah nak online sgt..sedar dirilah skit hahahahahahahahahah kbai

eh eh welkem back ekekeke

Marou Apple Hijau said...

kalu mendung je, terus off wifi sebab takut terbakar modern statg. hari tu dah kena sekali. habis melayang duit T.T

Entri Terbaru Di Blog: Besar Atau Terlalu Besar

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

aiza tak pernah pakai modem wifi macam tu.. selalu guna broadband je nak online.. syukur semuanya dah kembali ok.. happy blogging krole..

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Syukur alhamdulillah...
Cuaca tak menentu skarang ni kan...

Selamat kembali berblogging...

x0x0 ^_^

Vee Lea said...

Welcome backk :) Sekarang musim tengkujuh kann. Biasalah. Sini pun samaaa saja, takda panas. Huhu.

BUNDA a.k.a KN said...

bunda pun kalu hari hujan macam nak kilat guruh bising ngn anak2 suh off tv, wifi segala...

Shark Kay said...

welcome back bro..
lepas gian ler pasni yer dh lama x on9.
hehe.

Mieza Jhaa K said...

Lama dh teringin nak tahu kemana Krole menghilang..ingatkan sakit ke apa..akhirnya alhamdulillah..sihat je rupanya.. haaha..header robot lagi..

syuk shusuke said...

memang terasa bro krole dah lama tak update.selamat kembali ye abg :)
semua kat blog dia dah berubah .hehe

liana sulaiman said...

kembali berblogging

Aku Penghibur said...

ohh patutpon :) selamat kembali

Tetamu Istimewa said...

Oh ya ke. Selamat kembali.

PakcikLie PCL said...

owh patutlah...lain kali guna alat pelindung kilat/ soket plug yg ada ada perangkap kilat tu..khas utk peralatan komputer dan seumpamanya..

Hazmin Hamudin said...

Lepas ni time hujan kena tutup internet la. hehe

baby comel said...

payah gak kalau si modem buat hal. kat rumah ni alhamdulillah baik2 je. dulu asyik2 call tm 100. nasib operator dia hensem2 suaranya. hehehe,

S.K.A said...

hu3..ambe kalau hujan..mmg cbut terus wayar dr modem..bmbg kena smbar petir..xpsal2 bnyak kerja pula =) ape pn dah ok 2..happy blogging bro Krole..