Friday, September 13, 2013

Tapi Aku Rasa Sihat Saja

Haritu kan krole ada buat pemeriksaan kesihatan (tekanan darah), waktu tu puan nurse kata tekanan darah krole terlampau tinggi (atas 141, bawah 90). So atas nasihat daripada Mrs. krole yang risaukan krole ni... krole buat lagi sekali pemeriksaan tekanan darah kat klinik 1 Malaysia di kampung krole ni. Pergh! terkejut krole beb!... bukannya turun... makin naik pula (atas 142, bawah 92). Encik doktor pun naik risau tadi... macam-macam dia tanya krole.

Tapi tak tahulah macam nak cakap...? krole rasa sihat je... encik doktor kata kalau tekanan darah macam ni akan rasa pening-pening nak pitam begitu. Tapi serius beb! langsung tak ada rasa macam tu?. Lepas tu encik doktor ada tanya bab selera makan... adakah berkurangan dan macam-macam lagilah. Tapi... hm... krole rasa semuanya ok! tak ada masalah. So encik doktor nasihatkan krole agar banyak berehat, banyak minum air suam, banyak berriadah... hm... Alhamdulillah... walaupun melalui kertas perubatan krole dikatakan sakit, namun diri ini rasa sihat je... syukur sangat, happy blogging semua.



p/s : akan cuba semua nasihat dari encik doktor~

10 Komen:

siti zahara said...

haaa..dngar nasihat en doktr dn take care..=D

Umi Nazrah said...

kadang2 badan tak menunjukkan tanda lagi mungkin sebab belum sampai masa lagi. tu yg kat kertas keputusannya macam lain

salam singgah ;)

Farah Waheda Wahid said...

kalau nervous pun boleh jadi macam tu juga, dulu pernah sekali terjadi masa nak buat medical check up untuk report kerja...tapi apa2 pun take care dan buat pemeriksaan lanjutan kalau boleh yer...

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...krole,

krole jaga kesihatan dan dengar kata doktor...take care dan byk kan rehat k... insaallah baik k.
Stress pun tekanan darah naik...

mselim3

pls: visit sini..tgk krole..

Sura Mohd said...

Salam krole..seeloknya ikut nasihat doc walopon klole rasa sihat..biasanya org yg ada drhtinggi ni dia x tau dia ada drhtinggi..sbb rasa sihat jer..kenkandang rasa x selesa kat tengkuk/tegang..krole muda lg bacaan bp tu memang x sesuai ngan org muda cam krole...rajin2 cek bp tu..jgn jadik geng sura!!sura dh ada drhtinggi tau!!

luqman zakaria said...

apae2 pon kene dgr nasihat doktor yer en.Krole. :) hehe

Shark Kay said...

plik jugak nie..
xkan mesin doktor rosak pulak..
tp bro kene ikut jugak ler ckap doktor..
mn tau nnti melarat pulak.
take care bro.

Yumida Huda said...

sama la krole
lepas raya aritu check darah..mmg naik
rs mcm sihat je
take care ya...rajinkan berjoging
moga kita semua sentiasa sihat n cergas
isi tabung sini

Lydia Miza said...

Jg pemakanan ye wak

Mieza Jhaa K said...

Mungkin Krole penat kot masa check tu..hihi..saya last check aritu atas 100 bawah 70..normal la tu kan..