Wednesday, September 11, 2013

Tekanan Darah Yang Melampau

Assalamualaikum semua... alhamdulillah hari ini baby Zahrah dah genap umurnya 6 bulan yeah!... jom lompat bintang ramai-ramai hahaha!. So pagi tadi bawa baby Zahrah pergi klinik untuk berjarum... cuaca pula hujan dari subuh tadi so kitaorang bertolak awal... rasanya kalau tak silap dalam jam 7:40AM tadi. Bukan apa... krole ni kalau waktu hujan fail sikit bab memandu ni... tak berani nak laju-laju. So sampai dalam jam 8 lebih begitu. Nasib baiklah krole sekeluarga yang pertama sampai kat klinik tadi so tak lama tunggu.

Nasib baiklah puan nurse tadi tangkas menjalankan tugasnya menjarum... huh! meraung-raung baby Zahrah tadi. Selalunya kena jarum sekali je... tapi kali ini sekali dua beb! pergh! satu kat tangan dan satu kat peha. Nasib baiklah Mrs. krole pandai pujuk tadi... tak lama juga baby Zahrah menangis. Ohya! tadi kitaorang pun kena buat pemeriksaan kesihatan (kaji selidik klinik), so terkejut beb! tekanan darah krole terlampau tinggi katanya... kalau tak silap krolelah kan... atas 141, bawah 90? tak berapa reti... cuma puan nurse kata teruk juga. Tapi tak tahu kenapa... krole rasa ok je badan ni. Hm... happy blogging semua.


p/s : Harap-harap baby Zahrah tak demam... doakan ya~

8 Komen:

Sura Mohd said...

120/80 normal..maknanya krole kena jaga2..kalau cek lagi sama jugak maknanya ada drh tinggi..jaga makan:)

Mieza Jhaa K said...

bahaya tu krole..jangan biarkan..jaga pemakanan dan kerap buar exercise..kurangkan masin

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah..kejap je baby zahrah dah 6 bulan..syukurlah..harap baby zahrah kuat dan tak demam kena cucuk ye intan paying..tekanan darah terlalu tinggi pun bahaya..dah tahu dari peringkat awal masih boleh usaha lagi..amalkan minum air cincau tanpa gula suam..

Cik JariManis said...

aamiin..semoga baby zahrah sentiasa sihat... =) betul ckp perdu cinta tu...JM pun bagi ayah JM minum cincau tanpa gula...cincau+susu cair+air suam =)

Vee Lea said...

Duinaaa. Jaga kesihatan geng!

Teena Tna said...

Semoga baby Zahrah sihat2 selalu...
Parents dia pun jaga kesihatan juga ye.

S.K.A said...

amin =) harap2 xdmam la baby 2..bhya drah tggi 2 bro Krole..kena jga pmkanan dan gaya hidup..kalau bleh jgn ambil ubat..nnti nk ubat je sllu =) happy blogging..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sekejap je dah masuk 6bulan, semoga baby zahrah cepat membesar jadi anak yang sihat&solehah..
tinggi 141 tu krole.. kurangkan makanan berlemak &kolestrol tinggi.. pesanan untuk aiza juga..