Thursday, January 31, 2013

Manisnya Mulut

Manis betul mulut aku ni... baru saja aku buat entri tentang benda yang amat blogger takuti iaitu salah satunya ketiadaan isyarat internet... hah! belum baca lagi, ok-ok jangan risau klik sini... dan korang bacalah puas-puas ya. Benda ni bagi krole seperti permintaan menjadi kenyataan pula, hahaha! mana taknya krole kat begitu... baru juga sebut-sebut pasal benda tak ada internet ni, tiba-tiba semalam waktu krole nak update entri pergh! geram beb! bila ternampak icon internet (wifi) berpangkah, argh! kenapa pula jadi macam ni? nak kata krole tak bayar bil internet hurm... rasanya haritu krole bayar awal dua hari dari tempoh yang tertera di bil. Aduh! kalau benda ni terjadi waktu siang tak apa... krole boleh terus start kereta pergi cawangan TM kat pekan, tapi ni waktu malam pula dia buat hal... aduh! tak tahu nak gambarkan macam mana perasaan waktu tu, dahlah waktu tu idea nak buat entri melimpah-limpah huh! terus teringat pesan sahabat-sahabat blogger di entri sebelum ni, kalau jadi benda macam ni terus cari alternatif lain seperti tulis kat buku atau taip kat handphone idea tu.

Set! semua tu krole dah simpan kat dalam handphone tersayang hihihi! selamat idea aku... harap-haraplah handphone tak buat hal, kalau tak... ups! minta jauh-jauhlah... takut jadi realiti pula hahaha! so semalam alhamdulillah walaupun tak ada internet aku dapat mengharunginya jua, amboi... bunyi macam tak boleh hidup tanpa internet pula, hahaha! tegarnya diriku ini. So semalam dengan masa yang terluang krole penuhi dengan membaca buku-buku yang beralaskan habuk di rak buku krole, wuah! seronok juga sebab banyak buku-buku lama krole jumpa... dan idea untuk update blog pun makin banyak, kalau korang nak tahu? kena tunggu entri krole lepas-lepas ni ya? dan semalam yang seronoknya krole dapat masakkan makan malam untuk Mrs. krole, tapi menu tak adalah special sangat! hanya menu masakkan bujang yang pernah krole belajar satu ketika dahulu, alhamdulillah Mrs. krole suka dan berselera makan semalam, alangkah gembiranya hati ini waktu tu. Oklah krole ada kerja sikit ni so happy blogging semua~


p/s : internet oh internet~

19 Komen:

deqjamucuxx said...

tolong la maniskan mulut krole cakap en.bapak deqja sanggup bayar bil broadbnd deqja.. hahaha

||Sis aLeaSaRa|| said...

hoho internet dan blogger ibarat lagu n irama,xda slh satu pincanglah dunia.kdg2 idea dtg mencurah,sy save dlm hp point2 utk next entri ^^

#yg kotak follower tu kite buat thn lps,dh x ingt caranya,cer google tutorial ramai blogger update.simple je sng nk buat :)

Nurul Farahizzati said...

manis ke masin?? hehe...

fyna said...

haaaaa..aiyokkk...kan dah manis mulut krole tue. siyes...samalah kalau benda tue terjadi kat fyna juga. hehehehe.... no internet no cry...ehhh. ^_^

PeRdU cINta said...

klu broadband meragam biasanya catat kat buku..takut lupa..idea dtg kdgkala tak diduga..Allah beri ilham..kita mesti bijak urus ilham tu sebaiknya..amin..selmat menunaikan solat fardhu maghrib :)

hana hadi said...

internet sangat penting kepada blogger.hehe

Mar Haini Abdul Rahim said...

xde internet ni bagus jgk.. haha bru la nak mengerling ke buku2 kaann.. :P
*pasni msk hr2 utk mrs krole oke :D

puteri kasih said...

alahai..baru je sebut..line tenet dah buat hal eh. Ni mesti line tenet dah baca entri bro :P haha

sesekali tak berblog best juga bro..dapat buat kerja lain kan. kalau tak asyik ngadap lappy je :)

Aretikz said...

Kalau tiada internet.. pergh ~ sadis memang sadis.. hehe..

luqman zakaria said...

seriously kan kalau xde internet pastuh time tuh pulak rajin nk update blog...rse mcm stress jer..hahaha.

محمد رازيق said...

haha. penah kena cenggini bro.

el said...

dulu internet xde connection mmg gelabah dow...pikir nak update blog nak bw lagi..mcm2 lah..tp skun xde lah mcm tu lagi..dah pandai main SEO..hehehe..nak update blog tgu kt ofis jek...or online ngan hfon :)

MizzTina said...

hahaha..tu bkn masin mulut ke?? sabar ye.. :P

Miss Zahirah said...

masin mulut kan?
klu manis mulut nnt kna kencing manis..
tpi klu masin mulut darah tggi plak.. hihih

Wan Ahmad Izudean said...

install Windows Live Writer bro. senang,bleh tulis offline ketika ada idea, internet takdak. lepas tu baru publish :)

krole said...

deqja : mihahahaha! ok2 nnt krole ckp...mna tau manis mulut ngeee~

Sis aleasara : owh...wuah! dah jmpe wak..nnt krole nak cube r...bg cantek2 kotak follower tu~

Nurul : kre same r tu wak hihihi~

fyna : hahaha! no internet no cry~

krole said...

perdu cinta : tol wak..akn diamalkan selalu pasni~

hana hadi : tau xpew wak~

JCB : huhu tu r wak...bes jgk..tp jgn selalu lew kang tekanan lak hahaha~ okeys wak..insyallah akn cube msk tok Mrs. krole slalu~

krole said...

puteri kasih : huhuhu buleka camtu wak~ tu r sonok jgk..tp jgn slalu lew~

aretikz : sadis...se sadis...sadisnya~

luqman : stress yg teramat bro~

raziq : seksa kan bro~

krole said...

el : wuah! el...ce wat entri,ajaq r krole ni~nak jgk men2 SEO tu~

mizzTina : hahaha~ kre same r tu wak~

Miss Zahirah :hahaha dua2 same jew...kalo terlbih bwa pnyakit~

wan : wuah! thanks wan...akn download serta merta~