Saturday, January 26, 2013

Aku Tak Nak

Pada zaman dahulu... eh? apa aku melalut ni? ok hari ini dalam sejarah tiba-tiba buat pertama kalinya aku terasa diri ini seperti artis yang seiring dengan pelakon-pelakon terkenal seperti Aaron Aziz tu. Nak tau kenapa? hari ini ada tetamu datang ke rumah krole bertanyakan tentang blog krole ni? pergh! dalam hati krole ni bersorak riang waktu tu "hm... mesti diaorang nak minta tandatangan aku ni...hihihi", boleh kata tetamu yang datang pagi tadi adalah pakcik krole, hairan juga krole? macam mana diaorang tahu akan kewujudan blog ku yang tak berapa nak popular ni? hm... setelah panjang bercerita, oh! rupa-rupanya diaorang tahu melalui laman sesawang muka buku sebab kat sana krole ada buat page khas blog ni. Tapi yang tak bestnya kedatangan diaorang ni bukan nak tandatangan aku pun? rupa-rupanya bukan saja ada udang disebalik batu siap ada sotong, ketam, ikan, dan segala-galanya yang tergolong dalam golongan seafood. Boleh kata... pakcik krole yang datang tadi jenis yang kuat berpolitik, so tujuan diaorang datang ke rumah tadi sebenarnya nak pujuk krole agar membuat beberapa entri berunsurkan politik, 

Kira niat diaorang ni nak krole ceritakan keburukkan parti lawan merekalah! aduh! waktu tu juga krole katakan tak nak kepada diaorang... bukan apa... blog krole ni blog peribadi so faham-fahamlah kan bila krole kata blog peribadi. Tapi... diaorang ni macam lambat sikit nak loading sebab krole dah kata tak boleh tapi diaorang masih juga cuba pujuk rayu krole dengan pelbagai cara contohnya kalau krole buat satu entri berunsurkan politik mengunakan point-point yang mereka bagi... mereka ni akan beri saguhati berupa fulus kepada krole aduh! sampai begitu sekali... namun krole tetap dengan pendirian krole... TAK NAK! akhirnya setelah sejam duduk bersama diaorang tadi, mereka mengalah, tapi yang tak bestnya masing-masing tarik muka depan krole, macam muka kanak-kanak merajuk tak dapat gula-gula tu! hm... tak apalah kan?. Bukan apalah kan... bab politik ni krole kurang sikit, nak kata tak minat... tak juga, nak kata minat... tak juga... kira krole ni kat tengah-tengahlah hihihi. Oklah malas krole nak cerita panjang pasal ni, so happy blogging semua.



p/s : no means tidak!

20 Komen:

cweet pinky said...

wah , membuktikan pemes la krole nih , hahaha !!

hm .. tah hape kan , tak yer tah tak fakta tuh , tah fitnah tah betul , kiter tataw ...

heran ngan orang politik , tak baek memburuk2 kan orang lain .. mintak kiter dijauhkan la yerr

bagus krole tolak tuh ...

Nurul Farahizzati said...

untung la krole hot sentap gitu.. hehehe.. xyah la krole.. isi blog krole ni dah ok dah.. jgn cemarkan dengan politik... nnt zizie xnak baca!! hehehe.. main ugut2 lak.. ngee~ :D peace krole..

aSmiDar said...

Bgs la tanak..ssb nnt ade yg sentap lari yrus tak baca blog pemes ni..yela..ati lain2 kan..beter kita tulis ape yg kita nk tulia jer...huhu

deqjamucuxx said...

NO ! nak jerit jugakk.. hahaha

Azwar Syuhada said...

Katakan TIDAK !!! hahah.. *gelak jahat plak..

Baguslah ada pendirian macam ni , susah-susah suruh je dorang buang blog sendiri..haha.. xD

Pendekar Berkuda said...

berpegang teguh betul krole pada prinsip...bagus sekali... Yiha ! ! !

jenguk krole naik kuda...nak tumpang tak??

Jenguk juga Tutorial Cara Buat Auto Resize Untuk Image Pada Entry atau Widgets

Wan Ahmad Izudean said...

that's the best choice. you better don't.

takut nanti membawa dosa yang berpanjangan. mintak dijauhkan..

khairul hassan said...

klu nk berpolitik pegi tempat len,..ini bukan tempat nya kan Krole hehe

puteri kasih said...

yang penting bro berpegang teguh pada prinsip. Bila dah melibatkan bab politik ni..adik beradik pun boleh berpecah belah kan

Ca Ezah said...

ca nak citer pasal politik kat blog tunggu ca berjanggut la...hehe..memang TAK la citernye.... lebih selesa citer hal peribadi kan..

MaYa MustWany said...

huhuhu lebih selesa personal je kan?bab2 politik tak yah la campur dalam blog ni..lebih ceria :)

sabella mohamad said...

wahh pemes beteii abg krole ni . siap ada org nak bagi fulus lagi . bhahaha . tapi bab-2 politik ni tak syok aa . mesti belog jadi serius je bila dah masuk bab-2 politik ni .

El Hardy said...

buli jg tu ging..klu durg pksa jg,ko kasi setup ja blog utk durg, tp jgn pkai identiti ko..sanang crita..kn kn..haha :)

shaiful zaidi said...

Ingatkan depa datang nak minta krole jadi calon YB...hehehe

krole said...

CP : hahaha! femeske wak...tak daklah...blog krole ni gitu2 jew~ tu r krole takut bab politik ni...

Nurul F : hahaha~mmg mls nak masukkn ceta2 camtu wak..da nma blog peribadi kan~

asmidar : tau xpew wak...katakan tak nak~

deqja : hahaha~ no!!!

krole said...

azwar : tidak!!! tu r wak...mmg tu r krole cadang kat dorank..tp taknak jgk~

pendekar berkuda : hulamaks..sahabat lama~ naik kuda? wuah! nak2!!

wan : minta2la dijauhkn bro~

khairul : hihihi..btul bro...

krole said...

puteri kasih : yew wak...sal tu krole tak nak~

ca : tol wak...mls nak terlibat~

Maya : tu r wak..kalo ade ceta2 camtu..rasanya jd suram blog ni~

el hardy : ada aku cdg gtu pren..tp dorank mau blog ni jgk jd platform dorank~adus2

krole said...

shaiful : hahaha! kalo krole jadi YB pergh! confirm dot comla blog ni~

MizzTina said...

talk to my hand.. hehehehe..

Mar Haini Abdul Rahim said...

satu tindakan yg bijak utk menolak.. hehe bkn tdk menggalakkan pd politik, politik tu penting dlm kehidupan kt.. tapi yelah bak kta krole ni kn blog peribadi.. hehe nnt mar xnak singgah la kalau ade unsur2 fitnah.. hihi :D