Friday, January 11, 2013

Aku Dikata Sombong

Aduh! pedih ulu hati aku kala ini, malam ni krole nak beri satu soalan cepu emas untuk sesiapa sahaja yang membaca entri krole ni ya. Soalannya berbunyi seperti ini, sekiranya orang itu kurang berblogwalking ke blog kawan-kawan adakah beliau seorang yang sombong? dan sekiranya korang berblogwalking ke blog seseorang ni dan siap tinggal jejak lagi tapi dia tak balas adakah dia juga dikategorikan sebagai insan yang sombong? serius beb! krole nak tahu sangat jawapan daripada korang?. Nak tahu kenapa krole tiba-tiba bertanya soalan macam ni? ok begini al-kisah ini bermula, petang tadi krole adalah online sekejap (waktu rehat) sempat juga krole jenguk dua tiga blog kawan-kawan dan mana yang entri menarik minat krole confirm krole akan komen. Tapi entah macam mana tiba-tiba tak ada angin tak ada ribut ada seorang insan ni yang rasanya beliau baru mengenali blog buruk krole ni, kata krole sombong? "wei...! sombonglah kau ni!" aduh! serius beb! memang aku tak suka komen-komen macam ni, nasib baiklah dia komen kat shoutbox krole, so sepantas kilat krole padam, bukan apa tak best beb! bila ada komen macam tu.

Aku harap kau baca entri aku ni, ingat ya tak semestinya orang tu tak balas jejak kau dia sombong... cuba baik sangka sikit! mungkin dia sibukkah! dia tak perasan mesej kaukah! mungkin line internet dia lambatkah! ini terus kau nak mark orang tu sombong. Hm... ala... macam malas pula krole nak cerita pasal benda ni, sebab aku tak berapa suka buat entri marah-marah ni, cuma nasihat krole untuk semua dan diri krole sendiri... janganlah cepat betul kita menilai seseorang itu, cuba kenal dulu betul-betul, dan pasal blogwalking ni kalaulah orang tu tak nak balas sekalipun jejak korang janganlah nak marah-marah orang tu, tak baik macam tu. Berblog ni adalah platform dimana untuk kita berkarya dan berkongsi pendapat, info semasa, ilmu dan banyak lagi, blogwalking tu cuma bonus untuk menambahkan traffic, promote blog dan menambah kenalan. So persoalannya adakah aku sombong? hahaha! (pula dah). Oklah malas nak merepek pasal benda ni dan kepada individu tersebut "aku minta maaf kalau buat kau sakit hati, insyallah kalau ada kesempatan lagi... confirm aku akan terbang-terbang ke blog kau ya". So happy blogging semua.




p/s : jangan terlampau cepat menilai seseorang~

18 Komen:

khairul hassan said...

mmg panas klu org komen mcm ni krole

caliph shuriken said...

biasa laa tu, bro.. mmg panas laa bila org shout cmtu.. xpe laa, yg dh lama kenal kita saja yg paham kita cmner kn ^^

Husnalyas said...

sabo je la ye. saye pun jarang blogwalking ke blog orang. kadang2 busy, kadang2 malas :P

puteri kasih said...

bro krole memang sombong :P haha (gurau je)

biasalah bro..ada segelintir manusia yang suka menilai seseorang tu sesuka hati je tanpa mengenali orang itu terlebih dahulu. Sabo la bro yer. Yang penting kitorang yang selalu singgah kat blog bro memang tau bro ni tak sombong :)

Syazana Nazri said...

sabar yer krole. dia main2 je kot. sabar yer.

kak nora said...

salam ukhuwah dari bunda..

Dkna Abza said...

bw sebenarnya tanda penghargaan :)

boni kacak said...

kalau aku aku buat bodoh je bro.hehehhe.. dalam dunia ni kita kena hadap dua benda ni :-

-ada orang suka kita
-ada orang tak suka kita

hehehe.. buat bodoh je bro, jangan biarkan ia mengganggu emosi bro..

CikMunBlogger said...

siapa kah orang itu ? hehe . itu lah betapa penting nya bersangka baik kan :) sabar je lah . saya sokong kamu . *angkat sepanduk* :p

cweet pinky said...

mungkin tuh cara dye bergurau kowt , dye tak maksudkan pown nak kate krole sombong , macam krole cakap kan bersangka baek saje la :)

iAmCekbolat said...

erkkk bolatt tak sombong okayy ! cuma pemalas sikit nak mengomen dekat shoutbox . sebab kena isi nama dgn url . kehkeh

krole said...

khairul : bikin gua panaz jew~

caliph : huhu tu r bro..besa r tu~

krole said...

husnalyas : huhu tu r wak...kena fhm jua kan~

puteri kasih : hahaha! besa r tu wak..sabo jela~

krole said...

syazana : tak kesah pong hihihi~

kak nora : salam ukhwah jgk akak~

krole said...

Dkna : btul~ krole stuju sgt...cma kadang2 kta tak mampu atas faktor trtntu contohnya internet lembab kan~

boni kacak : btul bro! krole sokong 1000% hahaha! sabo jela

krole said...

cik mun : pergh! siap ada spanduk tu! hahaha! malas nak nak ceta wak...tak bek jgk kang ramai org tak suke dia lak~

CP : tu r CP...krole mmg tak kesah pong~

krole said...

Bolat : huhu ko tu mmg hahaha! besa r wak~ tu r kte kena fhm jgk ngan blogger2 len~

Mar Haini Abdul Rahim said...

die minat krole koot.. ahakk. hemm tu la kdg kt xboleh nak jangka lebih, kalau kt ikhlas bw kt blog org lain, buat jela, xde sape paksa, kalo org tu xbls, xpyh sound2 org, kalau xsuke blah je kn, senang cte..