Saturday, July 24, 2010

Tips Mendapatkan BE dari Nuffnang

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua blogger2...hari ini krole nak kongsikan beberapa tips untuk mendapatkan buffered earning dari nuffnang,tips ini krole dapat dari encik nuffnang sendiri...entri ini krole tujukan kepada semua blogger2 dan khas kepada seorang blogger dari perak iaitu AJ,harap dengan tips ini AJ akan dapat BE dari nuffnang selepas ini yer...dan krole harap AJ takkan putus asa,yeahhhh!!!


tip-tip :
1.mengisi "blogger survey"
-korank semua perlu mengisi blogger survey di dalam akaun nuffnang anda agar nuffnang boleh memperkenalkan blog anda kepada advertiser berdasarkan fakta yang anda beri,so apa lagi..isi dengan ayat2 yang power agar boleh menarik minat advertiser terhadap blog anda,dengan berbuat bengini peratusan untuk mendapatkan BE adalah amat tinggi.

2.posisi unit iklan(strategik)
-lokasi iklan amat penting kerana pihak advertiser akan mengeluarkan sejumlah wang yang besar untuk rekaan serta pembelian ruang iklan dan juga ingin memastikan mesej iklan mereka disampaikan kepada penonton secara berkesan.

-oleh itu mereka hanya akan memilih blog2 yang mempunyai ruangan iklan yang optimum dan mempunyai lokasi unit iklan yang 'baik'...okai caranya senang je,korank hanya perlu memastikan unit iklan nuffnang di dalam blog anda berada dilokasi2 yang sesuai contohnya:
a.iklan skyscraper=perlu berada diatas sekali dibahagia sidebar.
b.iklan leaderboard=harus diletakkan diatas tu,heee...
c.iklan large rectangle=letak dibawah entri terkini.

3.unit iklan
-pihak advertiser membahagikan kouta perbelanjaan pengiklanan mereka secara sama rata keseluruh 3 jenis unit iklan dari nuffnang iaitu leaderboard,skyscraper,dan large rectangle,so korank kena letak kesemua unit iklan ini di dalam blog anda bagi memastikan korank menerima BE dari mereka.

4.status ekslusiviti keahlian
-status keahlian Glitterati juga memainkan peranan yang penting untuk dipilih didalam sesebuah kempen iklan,pihak advertiser lebih cenderung untuk mengiklankan peroduk/servis mereka kepada blogger2 yang berstatus Glitterati kerana ini merupakan kelebihan yang diberikan oleh nuffnang kepada ahli2 yang setia.ahli yang berstatus biasa juga berpeluang namun peratusannya lebih rendah.


p/s : okai semua...harap enjoy ngan entri ini...yeahhh!!!

21 Komen:

Zura said...

terima kasih 4 the info...

krole said...

zura=xdak hal...heeee....

AJ said...

wah terharunye hehe..aj ader berbincng dgn nuffnang n die dh bg satu kt aj miahaha

krole said...

AJ=wuahhhh tahniahhhh!!!!

RedBoy said...

aku saja yg masih blom dpt..huhu..sobsob

Affan Ruslan said...

thanks.
mesti dah otai nuff ni hehe

Cik Bucken said...

alaa..perlu ke isik survey tu?uhuhuhu

krole said...

redboy=heheheh...nnt dpt r tue...amalkn tips2 ni yer...

krole said...

affan=eh????tak2x...krole baru lagi...cme nak kongsikn ape yang krole tau walaupun skit heee...

krole said...

cik bucken=yer wak...wajib tu...isi ngan ayat2 power skit yer.

AishaDIYanything said...

salam... aisha dapat info nie... tak tau sangat pun sal nuff nie dulu... skrg dah faham sikit...

krole said...

aisha=alhamdulillah kalo g2...:)

AJ said...

krole mbe ramai yg xreti bg ayat power kt survey tu hehe cam aj gak hehe..bgla contoh skit miahaha plez bro...:P

krole said...

AJ=okai contohnya cam gni
"sekiranya blog saya diberi iklan BE ia merupakan pilihan yang tepat,kerana...."cam g2 r AJ....

Siti said...

ouh. macm itu ke kaedahnye?
wah, best2. boleh la diprektikkan nih. :)

allyza abdullah said...

owh, da add-on semua ikot yg di gtaw. thanks sharing ;)

krole said...

siti=cuba jgn x cuba hehehe

krole said...

allyza abdullah=no prob wak...:)

n4dh!3r4 said...

owh.. mmg kena salu update survey tu eh.. thanks 4 ur info.. :)

krole said...

n4dh!3r4=xdak r kerap sgt wak...cam sbulan sekali okai r...

YatieOwners said...

salam,

nak kena status keahlian Glitterati ke baru nak dptkan BE yang tu?kalau tak pakai Glit tu, ada kesan tak dgn iklan nuff yg sedia ada?