Monday, February 11, 2013

Tak Ada Idea

Kebelakangan ini aku dapati jari ini tidak dapat menari dengan lincah diatas papan kekunci seperti selalunya. Untuk entri ini sahaja aku menghabiskan hampir 30 minit hanya untuk mencari tajuk yang sesuai hahaha! aduh! gara-gara terlampau pening kepala ini memikirkan so korang baca sendirilah tajuk kat atas tu, huhuhu! memang dahsyat sekarang ni kan? tak ada idea pun boleh dijadikan entri. Hm... entahlah nak cerita macam mana? mungkin diri ni terlampau penat kot disebabkan kesibukkan yang melanda secara tiba-tiba minggu ini. Pergh! serius beb! minggu ini memang aku sibuk sangat-sangat. Kalau ikutkan perancangan krole... hari ini krole nak habiskan masa kat rumah, berehat. bersantai, membaca buku, menonton TV, dan banyak lagilah aktiviti yang rasanya dapat menenangkan fikiran dan sanubari ini hahaha! tapi entah macam mana? mungkin disebabkan gelombang aura tahun baru cina kot? krole terlupa hari ini Mrs. krole kena menghadiri kursus yang disediakan oleh jabatannya aduh! bingkas krole bangkit awal-awal pagi lagi, sebab kursus yang Mrs. krole nak hadiri ni dianjurkan di Kota Kinabalu pergh! senang cerita 200KM pergi dan balik.

Amboi... macam berbalas pantun pula krole dan Mrs. krole ni kan hahaha! sebab krole baru juga selesai dengan kursus hari tu, hari ini beliau pula... Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Kalau korang nak tahu? sampai saja kitaorang kat rumah, terus krole on laptop dan buat entri ni... pergh! tegar tak diriku? tapi tu lah, entah kenapa... seperti blackout pula fikiran krole, langsung tak ada idea nak update entri, hinggakan Mrs. krole boleh tergelak seorang kerana melihat suaminya yang berwajah serius didepan laptop yang hanya merenung skrin tapi menyentuh butang papan kekunci hahaha! lama juga krole menghadap laptop ni tadi, rasanya kalau laptop ni bernyawa... lama dah dia muntah hahaha! so dipendekkan cerita jadilah entri merapu ni. Letih juga memandu hari ini, sebab kat bandar jalan huh! memang terbaik padatnya, ingatkan bila perayaan ni kuranglah orang kat bandar pergh! rupanya makin teruk! oklah krole nak out dulu, mandi pun belum lagi ni so happy blogging semua.



p/s : tak ada idea pun bule update entri lagi hahaha!

17 Komen:

NARDtheNERD said...

Ini kira idea la ni.. Hihi

Irwan Alessa said...

wah ini dah kira idea bro.. kalau aku type time takde idea mau sikit je ayat terus tak fikir panjang untuk publish :)

fyna said...

ehh..siap sudah 1 entri nih krole..hehehehe.. ^_^

Etuza Ezawarna said...

ambil masa untuk membaca hal2 agama pasti ada idea, melihat alam pun ...dapat idea baru juga...

sabella mohamad said...

haha . bella pun kdg2 tak ada idea juga . tapi bila dah start menaip , amboi panjang juga entry nya :D

Wenwink Kidu.Duki said...

at least ada update maaa.... sy pnya pandamontel ntah tak berupdate sekian lama

krole said...

nard : huhu, gni pon kre idea kew wak hahaha!

Irwan : serius bro..smua ayt dlm entri ni spontan jew~

krole said...

fyna : ahaks~ tu r wak...yeah!

Etuza : insyallah bro..thanks atas nasihat~

krole said...

sabella : tau xpew wak..tp sabella pnye entri dasat2...cuma nape ngan entri terbaru sabella tu? ada masalahkew?

wen : hahaha! kalo xdak kualiti sama jgk wen..org mls mau bca...ui..ada jgk aku tngok ko update tu~

Nurul Farahizzati said...

i know that feeling.. muehehe...

aima said...

takde idea tapi panjang berjela...khee

puteri kasih said...

kerana tiada idea maka terhasilnya satu entri..haha hebat bro krole ni.

puteri kalau tak ada idea..satu ayat pun tak menjadi..hehe

PeRdU cINta said...

yup situation larrh..hihihihi..dalam pada tak ada idea tu..terhasil la juga satu entry kan..hebatnya Allah..mendatangkan idea dalam tandusnya akal untuk mencari ilham.. :)

krole said...

nurul : hahaha~

aima : tu r wak..siap satu entri muehehehe~

krole said...

puteri : ahak~spontan jew tu puteri..

perducinta : alhamdulillah...syukur~

MaYa MustWany said...

hihihi yang ni pun dah nice entry da..biasalah kadang2 leh tiba2 stuck idea.

Mar Haini Abdul Rahim said...

walopun entry merapu, mar tetap gigih membacanye.. muahaha..