Monday, February 4, 2013

Seronok Bila Sakit

Semalam krole ada kata badan tak berapa nak sedap kan? rupa-rupanya pergh! petanda badan ni nak jatuh sakit rupanya aduh!. Sekali... dua dalam satu krole dapat, demam tambah dengan selsema, korang cuba bayangkan kalau dua penyakit ni bergabung dan menyerang serentak? hah! tahu pun... sakit satu badan, macam nak bangun pun tak larat. Tapi kenapa tajuk entri krole ni kata seronok bila sakit? macam pelik saja bunyinya kan? sabar... sabar... baca dulu entri ni sampai habis ya... pagi tadi setelah mendapati diri ini sakit, terus krole buat laporan kat Mrs. krole hihihi macam encik polis pula nak lapor-lapor kan? so Mrs. krole mencadangkan pergi ke klinik untuk mendapatkan rawatan dan pemeriksaan lanjut, amboi... boleh tahan formalnya ayat aku ni. Tapi disebabkan diri ini tidak suka pergi ke tempat-tempat seperti itu, so krole tolak dan kata "tak pa yang... panadol kan ada? lagipun masih boleh tahan ni" walhal nak berdiri tegak pun dah tak larat semalam hahaha! sabar sajalah. Terukir senyuman diwajah Mrs. krole kerana beliau tahu yang suaminya ni tak suka makan ubat-ubatan ni... sebab tu lah bila diajak pergi ke tempat-tempat begitu ada saja alasannya hihihi. Macam mengata diri sendiri pula ni kan? hihihi ok! sudah!.

So semalam... sepanjang hari krole habiskan dengan berehat-rehat di rumah, hm... sebenarnya ada juga niat krole nak online dan update blog tersayang ni, tapi...? rupa-rupanya internet kat rumah ni pun sakit juga, aduh! nak buka blogger dashboard pun tak dapat, terpaksalah krole batalkan niat murni tadi. Maaf semua ya, buat ada tertunggu-tunggu... pergh! ayat tak boleh blah!. Kalau tak dapat online ni, maka tengok TVlah jawapannya, dan bila dah boring tu main game pula, huh! rupa-rupanya kehebatan aku bermain game masih seperti dulu, asyik kalah saja main "king of fighter" hahaha! dan bila dah boring tu, baca buku dan majalah... kemudian... tiba-tiba... Mrs. krole menghampiri krole membawa album gambar kita orang dari sejak perkenalan hinggalah perkahwinan kita orang, hihihi... gembira betul dapat luangkan masa berharga macam tu dengan Mrs. krole tadi... seronok sangat... bak kata yuna "setiap gambar ada lagunya", hinggakan waktu tu krole lupa akan kesakitan yang melanda ni. Bila jatuh sakit ni banyak hikmahnya juga kan? sememangnya kita tahu, menurut agama kita, bila sakit ni Allah SWT akan menghapuskan dosa-dosa kecil seseorang itu kan? alhamdulillah syukur sangat, tambahan pula dapat meluangkan lebih masa berharga bersama tersayang semalam. Oklah krole nak rehat awal ni, harap-haraplah lepas ni badan akan bertambah-tambah sihat... so happy blogging semua.




p/s : aku sakit tapi aku gembira~

24 Komen:

deqjamucuxx said...

kita sama lah... deqja pon kena selsema. demam tak la.. tapi seksa ya rabbi..

lepak umah anak angkat pon jap je. takot berjankit. toiinnkk3.~

PeRdU cINta said...

sakit itu nikmat bagi insan yang sentiasa redha dan sabar kerana gugur segala dosa2 kecilnya..Allah tidak menjadikan sesuatu itu sia2..cuma kita harus bijak mencari di mana hikmahnya..ameen..Mrs krole kena jadi nurse la ea..thumbs up..moga hingga hujung nyawa..

nuyui a.k.a miss YUI said...

moga cpt sihatnya ea..

iima ❥ said...

mula2 baca dah dpt agk biasa org happy sakit sbb dpt mc ;p kalau tak sakit tak dpt lah imbau kenangan bersama wife tuh lagi happy dr dpt mc :)

Semoga cepat sembuh

MizzTina said...

get well soon

Nora Karim said...

wah... ada yang manjakan... cepat la sembuh gitu... heheh get well soon...

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

semoga cepat sembuh ye . bestnye lah dapat bermanja dengan yg tersayang . hihii :)

sabella mohamad said...

setiap kejadian Allah tu ada hikmah sebenarnya . kalau kita tengok di lapisan atasnya saja , mungkin kita nampak yg tak baiknya . tapi kalau kita gali lebih dalam , banyak hikmah yg kita dapat . mcm abg la , boleh luangkan masa dgn isteri tersayang ;D

el said...

alahaiii romantis betul derang ni..sakit2 pun seronok bagai
get well soon krole hehe
air dah kembali pulih keeeeeeeee

Nurul Farahizzati said...

eh... berjangkit dengan zizie ke? hehehe...

Puteri BeriBiru said...

moga cpt sht wak.ameen

♛ Oziz ♛ ➜ We are Partner said...

Moga Abg Krole ceoat sembuh .. :))

Mar Haini Abdul Rahim said...

haaa betul2.. suke2.. sakit ni rahmat.. kalau org positif dn berjiwa bsr mcm krole mmg akan jumpa kt mne seronoknya setiap apa yg Allah dah tetapkan.. hehe *syafakallah :)

puteri kasih said...

get well soon bro..di sebalik setiap kesakitan ada penawarnya kan.

jadi bersyukur dengan setiap apa yang terjadi dan pastinya kita akan lebih happy ^_^

p/s puteri dan bro sama..tak suka ubat..haha

luqman zakaria said...

alolo..seet betuii!

SHAHIDA SHIDA said...

dalam setiap gambar ada lagunya... semoga cepat sembuh...

Wan Ahmad Izudean said...

mkan vit c hehe

cweet pinky said...

wah2 , witwit , cweet giler , badan CP pown rase macam semcam je , telinga nih rase berdengung je . salunya kalaw macam tuh tanda nak demam ~

Miss Zahirah said...

bleh bygkan bla selsema dgn demam serentak..
tp ble bygkan x selsema, demam combined plk dgn period pain...
sape brani tegur, tegur la.. kihkihkih

shaiful zaidi said...

salam krole...makanlah ubat walaupun pahit...
moga cepat sembuh...

hana hadi said...

buat senaman sikit bagi keluar peluh.tengok tv je tau.hehe jgn makan penadol sangat k.

faiq said...

hehe..main game la cara buat hilang duka sakit..tp asik klh je, tu boleh tmbh sakit..hehe

boni kacak said...

hahahaha..bukan setakat badan je sakit2, line internet pun sakit2 ye??hehehe.. takpe bro, kalau bro rajin, bro cari teh herba. yang untuk demam. selalu den minum yang tu je, cepat baik demam den.

Zierwa Zainal said...

semoga cpt sembuh,... :)