Wednesday, February 27, 2013

Sabar Menanti

Terasa macam sekelip mata saja, sedar tak sedar rupanya minggu ini Mrs. krole dah genap 9 bulan mengandung. Bermacam-macam dah dugaan dan rezeki kitaorang hadapi bersama sepanjang masa ini dan alhamdulillah! hari yang dinanti-nantikan bakal tiba tidak lama lagi, mulai minggu ni Mrs. krole kena buat pemeriksaan setiap minggu kat klinik ibu dan anak, lagipun cik doktor ada pesan hari tu "kalau ada rasa lain-lain macam datang saja ke klinik ni bila-bila masa ya" pergh! prihatinnya cik doktor tu, terima kasih ya!. Hm... kalau bab barang bayi semuanya dah beli rasanya, dan semuanya dah siap basuh dan dah dipackingkan ke dalam beg... itu pun atas nasihat dari Mrs. krole hahaha! 

Kalau nak diikutkan krole dan Mrs. krole tak nak scan jantina bayi dalam kandungan ni, tapi atas nasihat kawan-kawan yang berpengalaman kitaorang buat juga, alasannya untuk elakkan pembaziran... contohnya beli barang bayi perempuan banyak-banyak tapi sekali keluar lelaki hah! betul juga kan? cuma krole tak bolehlah nak kongsi info ni dengan korang semua hahaha! sila merajuk ramai-ramai ya. Insyallah bila masanya sesuai krole update bagi tatapan korang ya? doakanlah terbaik untuk krole sekeluarga ya, oklah kejap lagi krole nak jalan-jalan dengan Mrs. krole so happy blogging semua.



p/s : menghitung hari~

16 Komen:

Irwan Alessa said...

hehe best nya, minggu akhir tu.. tapi lebih baik scan awal sebab penting juga tahu jantina.. bestnya, tak sabar nak jadi bapa (tak kawin lagi pun)

Nurul Farahizzati said...

waaa... oh yeah... nnt dpt anak sedara lg.. (tiba2) ^^.

mohdridzwan said...

slmt menjadi ayah krole...mmg sgt sronok time2 mcm ni...semoga selamat sumernya ya...

iAmCekbolat said...

wahh rezeki :)

deqjamucuxx said...

oyeehhh3.. mesti best kan.. t dah keluar baby tu.. tolong pelok cum nohh !! cakap anti deqja kemsalam ~ haha

hana hadi said...

berdebar2 la tu.. suami or isteri yang sangat berdebar2? hehe

Mar Haini Abdul Rahim said...

waaahhh dh 9 bulan ye ?? bile2 ms je ni krole akn jd bapa, dn mrs krole jd ibu, excited nyee, smg smua urusan dipermudahkan ^^

el said...

wahhh 9bln sudah..bila due nye krole..t ang pi masok dalam labour room tu..lau boleh msok..msoklah...pengalaman tu tgk caner sakitnye isteri melahirkan anak hehehe..papepun hope semuanya selamat

luqman zakaria said...

heehehe...nanti dah lahir..share ler gmbr kat sini..hehe

krole said...

irwan : hahaha! so kalo da ada calon..jgn tnggu lama2 bro~

Nurul : hahaha! yeah!!! thanks wak~

Mohd ridzwan : insyallah bro..amin~

Bolat : alhamdulillah wak~

krole said...

deqja : hahaha insyallah wak~

hana hadi : dua2 wak~

mar : tu r wak..insyallah amin~

el : due 18/03 el..tp doktor kata bila2 msa bule mlahirkan~

luqman : insyallah bro..doakan yg terbaik yew~

Mia Liana said...

wahhhh bestnya.... tentu tak sabar menanti kehadiran cahaya mata tu... congratssssss krole..

Shaiful Zaidi said...

tak lama dah tu..kena sentiasa bersedia...

krole said...

mia : yew kak..thanks yew hihihi~

shaiful : thanks bro..insyallah akan cuba sehabis baik~

BUNDA a.k.a KN said...

Tak lama lagi jadi ayah..In Shaa Allah..

Sop said...

saat yg mencemas kan,,,
banyak berdoa agar semua dipermudahkan :)