Thursday, July 15, 2010

Beratkah Blog Anda???

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua blogger2...hari ini sewaktu krole tengah BW,krole terjumpa seoran blogger bernama "kun"...blog dia memang best,kalau korank tak percaya bolehla kunjungni blog beliau dengan mengelik disini(see for ur self,ahaks ckp omputih lak)...okai ketika krole tengah survey blog beliau krole ternampak en3 beliau yang bertajuk "mari timbang berat blog anda" so krole pun cuba,try,test r...maka hasilnya seperti gambar dibawah...




wuahhhh!!! kira ringan r blog krole hehehe...berat blog ni memainkan peranan yang penting dalam meningkatkan traffic kita..sebab semakin berat blog kita semakin lambatlah loading blog tersebut,kerana bukan semua blogger2 mengunakan streamyx...so bagi blogger2 yang belum lagi menimbang berat blog korank...boleh klik disini ya...


p/s : cuba jgn x cuba...heeee....

13 Komen:

ezany said...

mekaseh yer.. hehe..

bagus2.. blog ni mmg ringan ler camtu.. cuma perlu menten jer.. kalau blog berat mmg ramai yg cabut lari..

krole said...

hehehe...tq kun...mmg krole suke simple gni jer...mls nak ltak manyak2 gadjet...

Mijie said...

mijie dh timbang blog mijie..100 lebih..huhu..bgas ar blog krole bwah 100..x bnyk widget yg guna kan..

tp kn rasa loading lebih krg je walupun pbezaan size..huhu..

krole said...

hehehe...krole pon x bape pasti bab tu mijie..almaklumla..i still a newbee ngeee..tnjuk ajaq ku sifu...

Cik Bucken said...

blog http://hekhekejadah.blogspot.com/
nak dekat 200...adoyaiiii

krole said...

hehehe..mksudnye kne kurangkn r widjet kat blog tu sikit ngeee...

NaNaJoe said...

mmg pon..nana pon slalu cek jew..
sbb mmg org xsuka bila blog berat2 ni.huhuhu~~

suka_haha said...

wah!! ringannya blog krole..

krole said...

tol nana...2 r krole ltak yg pnting2 je...

krole said...

matdin=yer matdin...syukur hehehehe...tp matdin le tahan r...da gne dot com da....heee...

RedBoy said...

yeayy.. krole blog aku sprt d bwh berikut..

Size = 37.28 KB
Load Time = 0.07
Average Speed per KB = 0 seconds

amacam? ringan gila kentang x? huhu.. terhebatlah aku..

krole said...

hahahah...bgui2x...ngeee...

tiefazatie said...

aik??penuh dh shoutmix krole..=)