Saturday, December 1, 2012

Takut Jadi Begini

Semalam tak tahulah macam mana tiba-tiba mata krole yang dah kuyu seperti memujuk-mujuk diriku ini agar  masuk tidur menjadi terang benderang seperti sinar mentari diwaktu pagi? nak kata krole minum nescafe atau apa-apa pun benda berkafein tak ada juga. Argh!!! kita lupakan dulu pasal tu hihihi... bila diri ini dah tak boleh nak tidur so mulalah jari jemari ini gatal menekan punat-punat di "keyboard" ni (blogwalking). Seronok sangat terbang-terbang ke blog kawan-kawan ni, sebab banyak ilmu yang krole boleh dapat, isu terkini, gosip terkini, tutorial terkini, kira... semua terkinilah!!! tapi yang tak seronoknya? tengah krole terbang-terbang ke blog kawan-kawan.

Terjumpa pula benda seperti gambar diatas ni, pergh!!! mula-mula krole tak berapa nak faham? tapi ada member beritahu bila jumpa benda macam ni maksudnya blog seseorang tu kena godam oleh individu yang tidak bertanggungjawab? hm... risau beb!!! bila ternampak benda-benda macam ni? dahlah krole ni buta sikit pasal IT ni? kalau kena benda macam ni pergh!!! tak tahulah nak buat apa? hm... ada tak kawan-kawan diluar sana mempunyai pengalaman blog kena godam? kalau ada boleh kongsikan cerita kat sini dan cara-cara menangani masalah serupa ini? oklah "that's all for now" happy blogging semua.




p/s : risaunya~

13 Komen:

.: iEyLa :. said...

huhu..tkotnye kne godam..
tp blog cam sy nye blog tu sape la nk godam..huhu

fyna said...

blog fyna pernah kena godam. time tue guna blogspot. yang bestnye blog tue fyna dah ada follower dekat 4k.rasa nak sembelih je sape yang hack tue. sebab fyna dah bagi feedback kat hackers tue. wat dek je diorang.

penyelesaiannya fyna buka blog baru. then guna hosting dan domain sendiri. hehehehe.

sekian. ^^;

Crack said...

mintak dijauhkan la...tapi rasanya blog popular kot yang jadik camni, ciput macam saya tuh takdak orang teringin kot bro krole? :P sesapa sampai 2,5k follower tuh, bahayala...hahahhahaha

NER said...

Tak faham kenapa orang suka hacked blog org lain.. Ada faedah ka?

cweet pinky said...

tuh la pasal , suke buat benda bebukan la , kt library ade gk buku pasal hack2 nih , hehehe , nak baca malas ah lak :P

puteri kasih said...

memang dah banyak juga blog yang dah kena godam. bahaya-bahaya...minta-minta dijauhkan dari semua tu

CekbOlat-bOlat said...

deface . biasala saje nak memain . selalu yg suka mendeface ni blog ni newbie2 . selalunyaa lah .

nak secure blog pakai verify google .

khairul hassan said...

takot lah...blogsy prnah kena hacked dulu

boni kacak said...

aku pun risau juga dengan benda ni.. yelah.. kita penat berusaha untuk menaikkan blog, tiba-tiba segala usaha kita tu hilang macam tu je.. tapi rasanya kita boleh minta elok-elok dengan dorang. minta dipulangkan semula.. dan lagi satu, kena jaga pertuturan kita dalam alam maya ni..jangan sakitkan hati orang. hormat antara satu sama lain.. itu yang paling penting.. :)

krole said...

iEyla : huhu...jgn jgk wak..kte tak tahu kan?mnta2la djauhkan ye~

fyna : pergh!!! ciannye wak...sabo yew~

crack : huhuhu...risau jgk bro..sal mende le jd kat sesape jew...tp mnta2la djauhkan kan~

krole said...

NER : tak tahu r bro...heran jg~

CP : owh ade kat library ke wak..nnt nak cari r~

PK : mnta2 djauhkn yew wak~

krole said...

bolat : owh..camne nak bat tu wak?

khairul : adus2..adew pngalaman rupenye...camne r bro?

Boni kacak : ko mmg kacak bro hahaha!!! betui tu...dlm hidup ni cari kwn jgn cri lwn~

cweet pinky said...

hahaha , benda tuh pown kire satu ilmu untuk budak2 it taw , hehehe ~