Tuesday, December 25, 2012

Emosi Dalam Berblog

Emosi... hm... kita sebagai manusia ni penuh dengan emosi, kadangkala kita gembira, lepas tu sedih, kemudian marah, adakalanya suram dan banyak lagilah perasaan emosi yang kita ada. Bagi krolelah kan? emosi ni penting sangat dalam berblog ni? kerana ia boleh mempengaruhi penyampaian a.k.a penulisan kita dalam entri. Contohnya waktu kita sedih mesti ayat-ayat tu lebih kepada yang mendatar dan nasihat ataupun pengajaran. Bila tengah gembira pula pergh! confirm akan mengunakan ayat-ayat yang riang seperti kanak-kanak yang terjumpa segelas air ribena hahaha! dan kalau emosi kita waktu tu tengah marah huh! faham-fahamlah ya, confirm banyak ayat-ayat yang tut!... tut!... tut! (censored).

Bukan apa baru-baru ni seperti biasa sekiranya ada kesempatan krole akan berterbangan ke blog kawan-kawan dan membalas kunjungi yang jejaknya ditinggalkan di kotak jerit, ada seorang blogger ni (identitinya dirahsiakan) hm... mungkin dia tengah marah sangat kot dengan teman lelakinya waktu itu? dan krole harap kalau dia ada baca entri ini, tolonglah jangan gunakan ayat yang terlampau kasar sangat, ya... aku tahu blog tu awak punya dan suka hati awaklah nak tulis apa tapi disini krole nak nasihat sikit, awa tu dahlah wanita lepas tu dari gambar pun krole tahu yang awak ni beragama islam so tak manis bro! (eh? bro pula hahaha!) kawal sikit ya, oklah malas nak bebel panjang pasal ni nanti tak pasal-pasal dapat musuh pula, ayah selalu pesan "dalam dunia ni cari kawan, jangan cari lawan" happy blogging semua.




p/s : sorry ya wak...hanya teguran ikhlas dari seorang kawan~

16 Komen:

Pena Menari said...

baik....ekekeke

luqman zakaria said...

betul tuh...aku pon perasan.bile mood aku x ok..entry aku cam ape jer..suram jgk..latest entry aku tuh aku hepi..so..byk bende yg aku bebel kan..hohooh

eiela said...

memang emosi penting dalam berblog nih.

hnahdy said...

heheh kebanyakan perempuan yang beremosi sikit bila menulis entry time marah or sebagainya..hehe

Miss A said...

moga dijauhkan lah emosi yang jahat and tak stabil masa tengah type entry. Amin! <3

boni kacak said...

bahaya sebenarnya bila kita menulis dalam keadaan marah.kalau tak kawal emosi, memang habis.. dan akan buat orang lain tak selesa dengan kita..

Crack said...

^_^ Bro Krole, aku pun menulis ikut emosi jugak, tapi mohon ditegur kalau entry aku tuh bunyik macam orang gila talak ka, gila meroyan ka, mohon ditegur.

deqjamucuxx said...

erk. baik en.krole ~ haha

*terasa sikit.. lalalalala ^^

Miss Zahirah said...

nak menulis biar bertempat kn?
wlpun blog sdri, kta kna ingt
sbgi umat islam, kta bwk imej islam tu skli..
org yg baca akan judge yg buruk2 tntg islam.. x patut la cmtu...

Hans said...

kalau marah better jgn terus update entry blog
bahaya :-)

krole said...

pena menari : huhuhu~

luqman : hahaha~tu r yg krole nak smpaikn bro~

eiela : tau xpew wak~

krole said...

hnahdy : huhu emosi tu pnting wak dlm bat entri ni tp biaq bertmpt kan wak~

Miss A : huhu insyallah...amin~

boni yang terlampau kacak : hihihi, tol tu bro...kena jg2 jgk kan~

krole said...

crack : huhu tak dakla crack..aku rsa blog ko tu penulisannya slumber dan santai so best sgt2~

deqja : huhuhu jgn trase wak..krole tgur org len hahaha

miss zahirah : tol wak tula yg krole nk smpaikn..alhamdulillah wak fhm~

krole said...

hans : huhuhu bek rehat jap bg tng fikiran...baru dpt bat entri berkualiti~

eda said...

yup...baik krole...eda pon ase g2 gok...
mesti ade masalah tu..huhu
hrpnyer bkn eda la...:)

cweet pinky said...

CP setuju la , kalaw marah macam mana pown , cuba kawal la , dekat situ jugak ukuran kepada keimanan kita