Friday, December 28, 2012

Hina Nabi Di Facebook

Assalamualaikum dan salam jumaat kepada semua umat muslim diluar sana, pagi ni korang ada layari muka buku tak? pergh! kecoh beb! dengan isu hina nabi ni. Sebenarnya perkara ni dah lama berlaku, cuma kita yang kurang peka... ada yang sampai buat page lagi menghina nabi, contohnya seperti diatas tu! pergh! panas hati aku bila nampak benda-benda macam ni, krole saja censored gambar profile page tersebut... tak tahan beb nak tengok diaorang letak gambar khinzir sambil memegang kitab suci al-quran. Kalau bab-bab umat islam buat page untuk membantu sesama saudara yang dianiaya oleh pihak-pihak tertentu cepat saja pihak pengurusan muka buku ni banned atau block (katanya terlampau sensitif) tapi bila perkara macam ni hish diaorang macam tak pandang saja?.

Ini lagi satu, aku hairanlah wanita seorang ni (gambar diatas) kalau tengok nama hm... nama muslim dah tapi mulutnya pergh! panas betul aku tengok ayat-ayat yang dia publish kat wallnya? terang-terangan dia menghina baginda rasulullah s.a.w, aduh! tak dapat aku nak cari ayat yang baik-baik untuk dia ni. Nasib baiklah prinsip aku... aku tak nak masukkan ayat-ayat lucah atau maki hamun yang terlampau dalam blog ni, kalau tak huh!... sabar... sabar (sambil mengurut dada). Sedangan Mrs. krole boleh panas bila terlihat benda ni, sedangkan kalau dibandingkan dengan krole beliau lebih penyabar orangnya. Haish! ini link wanita yang menghina nabi dimuka buku tu -klik sini-, so mari kita ramai-ramai buat report pada pihak muka buku agar akaun si pulan ini dipadamkan. Doakan juga moga hati beliau terbuka semula dan bertaubat. Oklah happy blogging semua.


p/s : astagfirullahalazim

9 Komen:

deqjamucuxx said...

tah2 fake account. sekara ni bukan leh caya sangat kan... btw, mari sama2 mem"block" manusia tersebut

CekbOlat-bOlat said...

satu lagi nama Mizan Qistina . dulu kemain hot group the thinking . mereka atheist .

err ntah la . wallahualam . nk berdebat dgn mereka prlu ada iman yg kuat :))

-meeSUPERGIRL- said...

yg pasal adlin tu .. tatau knp dgn dy . tatau betul dy atau ad org lain yg mngawal acc dy . kesian pulak rasa

cweet pinky said...

kesian lak , takut gk kalaw orang gunakan untuk mengaibkan dye je ~

benda hina menghina nih dah lame , nak harapkan FB padam , jangan lupe , FB nih milik orang yhudi

Hans said...

yups
dari dulu lagi ramai yang buat page n apa2 yang menghina nabi
semoga mereka bertaubat dan diberi hidayah
amin

-meeSUPERGIRL- said...

singgah cari entri baru :)

krole said...

deqja : em..mngkn btul jgk wak..skngni...byk kes2 camni kan~adus

bolat : owh..akhir zaman wak~camni r~

Meesupergirl : em..tu r wak..wallahualam~

krole said...

CP : tu r wak...ssh jgk..FB ni kan milik org yahudi..so benda2 camni..kalo kta tak report diaorang bat cam tak pndang jew~

Hans : insyallah bro~

krole said...

meesupergirl ; ala wak..lom g update..sbok skit skngnni...jap g r yew~