Thursday, December 20, 2012

Rindunya Dengan KFC

Aduh! tiba-tiba pula krole rindu dengan KFC ni? tapi bukan KFC yang kat atas ni ya? sebenarnya krole rindu sangat nak makan Kelantan Fried Chicken yang dulunya hm... boleh kata seminggu tu nak juga kena 2 ke 3 kali hahaha! sedap beb! waktu krole duduk kat kajang dulu, bila teringin saja terus "start" motor dan memecut dengan kelajuan maksima ke KFC bumiputra ni, dengan aromanya yang menyelerakan dan rasanya yang sungguh wow! (tak terkata hihihi) memang berbaloi. Lagipun harganya murah berbanding KFC mat salleh punya. Tapi itu dulu... sekarang ni bila krole menetap semula di sabah, aduh! tak tahu macam mana nak kata.

Rasanya Kelantan Fried Chicken belum wujud lagi disini kot? sebab tak pernah lagi krole ternampak di sabah ni kedai atau KIOSK KFC bumiputra ni? ohya, kepada blogger-blogger sabah kalau korang ada info pasal ni roger-roger krole ya... Huh! insyallah kalau dimurahkan rezeki krole nak sangat bawa Mrs. krole ke kajang dan makan Kelantan fried Chicken ni sama-sama.



p/s : waktu taip entri ni air liurku melimpah-limpah dari mulut...

16 Komen:

boni kacak said...

hahaha.aku pun dah lama tak jumpa KFC versi Malaysia punya ni.last sekali aku jumpa masa kat bazar ramadhan tempat aku ni.. lepas tu dah tak jumpa dah

ekabukanmakcikkau. said...

lah kau ni gambar banner dia je ke kau ade? koya ah kau nih hakhak.

deqjamucuxx said...

penah jumpa... tapi tak ingat dekat mana.. rasa dia pon nyum3..hihi

Hack U said...

salam kenal...
Comment back yeeee...

shasha yacob said...

saya orang sabah, dan belum pernah dengar cerita ada benda benda nih ahaks :D

aini shahroni said...

klo kt sini, bangi
bukan 2 hengget seketul..
dh jdi 2 hengget setengah..
:'( dah x dpt beli selalu..
meskipun kedai tu kat blkg umah jer..


from ::Arkitek Hati::

Crack said...

Kelantan Fried Chicken ni dah ke merata Malaysia dah. Anyway untuk tekak aku, rasanya Kelantan Fried Chicken ni lagik sedap dafi ori KFC tuh. ^_^ Psssttt..bro Krole, meh duduk semenanjung meh

shaiful zaidi said...

salam krole..
meleleh air liur ni...Lama x makan kFc

Daddy Zuki said...

KFC local setanding dgn KFC USA. Dijamin halal n bersih lg! Sokonglah produk tempatan!

Birul said...

Mantap kalau dimakan bersama keluarga

mselim3 said...

moga2 produk kita setanding dah berjaya di pasaran ...k .
Sokonng produk tempatan...

mselim3

hnahdy said...

Kelantan Fried Chicken? ada ka... xpernah nampak

krole said...

to all : mmg sdap ni...bkn apa bek kte suport prodak tmptan drpd buat org luar kaya raya kat ngera kte sndiri kan...gpon bg krole kualitinya sama dgn yg mat salleh punye..serius sapa yang belun try..cpt2 try yew..komfirm berbaloi~

Chekgu Anitt said...

camne org klate sndiri xtau ni..
bess sgt ke..?
kena cube ni.
kt mane lg tmpt dia?

krole said...

chekgu anitt : adeh...krole tahu pon kat kajang jew...bangi satu...n cheras satu~cuba survey2 kat sne

cweet pinky said...

kat upsi selalu ada benda nih , terbaek ! memang sedap dan berbaloi