Wednesday, December 5, 2012

Aku Seronok Berblog

Sebenarnya semalam krole demam so tak dapat nak jenguk-jenguk sangat blog kawan-kawan, bak kata Amir raja lawak "im sorry", hari ini tiba-tiba pula krole nak cerita apa yang buat krole seronok berblog? (adakah nak tahu?). Pertama sekali mestilah dapat menambah kenalan didalam dunia yang fana ini (ayat), krole ingat lagi pada bulan disember 2010... waktu tu krole masih lagi duduk di kajang, adalah satu hari tu krole dan kengkawan sepenjawat berjalan-jalan di Masjid India tiba-tiba datang seorang hamba Allah ni menegur krole... "em... sorry bro... bro ni blogger krole zone kah?" pergh!!! dasyat beb waktu tu... terasa seperti artis pula diri ini hahaha!!! (kembang hidung). Perkara kedua yang membuatkan krole seronok sangat berblog ni adalah dapat menambah ilmu, tak seperti blogger-blogger diluar sana... krole ni tak terasa menyambung pelajaran hingga ke menara gading. So benda-benda seperti IT ni memang ketinggalan sangat so dalam berblogging ni bolehlah krole belajar sikit-sikit dari member semua.

Sedangkan waktu krole mulu-mula membina blog ni pergh!!! terkapai-kapai juga melihat "screen computer", bukan sebab "line internet" perlahan tapi disebabkan krole tak faham hahaha!!! nasib baiklah ada satu kawan krole ni sudi ajar. Ohya!!! lupa pula? dari berblog ni juga krole dapat belajar mengedit gambar guna photoshop, terima kasih ya WanHazel, ya!!! beliaulah sifu krole hihihi. Ketiga pula... dari berblog ini juga krole dapat memperbaiki lagi cara penyampaian melalui penulisan yang sememangnya krole lemah sangat (ok tak penulisan krole), dan yang terakhir semestinya dapat menjana pendapatan secara tidak langsung iaitu melalui pengiklanan nuffnang, alhamdulillah setakat ini pendapatan krole melalui laman ini dah mencecah 4 angka, tapi bukan bulanan ya hahaha!!! maksud krole tadi bila dikira kesemuanya sekali hahaha!!! oklah happy blogging semua.




p/s : blog itu menyeronokkan~

16 Komen:

Sop said...

mmg best berblog jika betul2 fokus :)
plg penting, byk yg positif kita dalam kalau guna cara yg betul.. kan

BeLaLanG HiJaU said...

terima kasih sebab buat entry macam nih... ia menaikkan kembali semangat belalang untuk berblog yg semakin hari semakin ke laut... hahaha

Miss Zahirah said...

kepuasan berblog, bla org baca n komen..
follow ke x follow, miss x ksah..
tu pndpt sya.. ;)

zila manaf said...

byk faedah dr kekurangannya bg mereka yg ikhlas dan serius hehe

boni kacak said...

yang peling penting dapat berjumpa ramai rakan2 baru.. itu lah yang paling bermakna sekali.. hehehe

Crack said...

^_^ saya baru lagi dalam dunia blog ni. Tapi pasti, seronok bila ada ramai kawan2 baru! Anyway, abg long!!! Saya tak reti guna photoshop!!

hnahdy said...

ehem.. bila hana dapat jadi artis ni.hehehe

hana pun seronok dapat kenal rakan2 blogger yang terdiri daripada pelbagai usia dan pangkat. komen2 dan penuliasan diorang macam hana dah kenal lama sekamcing, sekepala semua ada.hehe

محمد رازيق said...

syoknya. hehe.krole, teruskan berblog.

Mar Haini Abdul Rahim said...

betul2 blogging memang bestt ! walaupun reason kt berblog berbeza, tapi yg pasti hanya blogger feel erti blogging. cewahh blog bru setahun jagung. hihi thanx krole support blog bru mcm jcb :) *paling penting, tnjuk ajarku sifu ! ^^

syiela said...

wah dah 4 angka tu cayalah....

ramai kenalan banyak pengalaman dan ilmu yg kita dapat

kaishin said...

kawan alam maya kdg2 lebih sporting dr kawan realiti kan..fuyyo 4 angka? rezeki jgn ditolak hehe

aLamS LegacY said...

banyak pekdah dan bleh kongsi dgn blogger lain.....aku jarang update blog sebab malas...hu3

krole said...

sop : yer btul tu bro~

belalang : terima kasih jgk sudi baca..jom kte menaikkn smngat sma2 huhuhu~

M.zahirah : ada btul dan ada slhnya jgk wak...bg krole kepuasan berblog ni dari pnyampian kta..org fhmkah tidak~

krole said...

zila manaf : huhu tol tu wak..so ikhlaskan dlm berblog~

boni kacak : tol bro..mkin ramai ble berblog ni~

crack : hahaha!!! tak ssh pong bro..cbe mnta ajaq wan hazel..dia okai jew tu~

krole said...

hnahdy : huhuuh bestkan ble gtu wak~

M.razik : thanks yew...kmu pong jgk~

Mar : hahaha gua pong masih byk nak blaja g..so jom blaja sma2 ngeee~

krole said...

syeila : tau xpew wak~huhuhu

kaishin : huhuhu rezeki bro~

alams legacy : hahaha so kena rajinkan bro~ngeee