Wednesday, December 12, 2012

Cerita Layan Lagu

Alhamdulillah syukur, ada juga peluang krole nak "update" blog malam ini. Kebelakangan ini krole rasa diri ini semakin banyak mengisi masa lapang dengan mendengar lagu bersama Mrs. krole. Kalau zaman bujang dulu krole lebih suka dengar lagu-lagu keras sikit contohnya seperti nyanyian dari kumpulan "system of a down", "slipknote", "sum41" dan banyak lagilah... Waktu tu kan jiwa remaja, so lagu-lagu macam ni memang selalu jadi pilihan, siap buat koleksi lagi. Tapi sekarang ini krole lebih kepada lagu-lagu "sentimental" atau senang cakap lagu-lagu yang menenangkan jiwa, tak kiralah irama malaysiakah, tradisionalkah, modenkah, janji sedap telinga mendengar.

Contohnya seperti lagu 'kaulah segalanya' nyanyian Hazrul Nizam, pergh! layan beb!. Sebenarnya ada banyak lagi lagu tapi manalah nak cukup ruang ni untuk krole senaraikan. Kalau Mrs. krole beliau lebih kepada lagu-lagu kerohanian atau lebih senang lagu-lagu nasyid, boleh kata dulu krole tak berapa nak layan sangat lagu-lagu macam ni tapi bila dah layan sekarang ni pergh! rugi rupanya krole tak layan lagu-lagu macam ni dulu. Banyak pengajaran dan pengertian yang kita boleh belajar dari lagu rupanya. Oklah malas nak bebel panjang, so happy blogging semua.



p/s : lalalalala~

12 Komen:

Mar Haini Abdul Rahim said...

waahh rupenyee kaan da jumpe soul nye gitu :D
selamat berbahagia hingga ke Jannah ^_^

Wenwink Kidu.Duki said...

yeah krole... kalau lagu yg bukan lagu rohani.. hampeh.. satu pun sy xdapat nyanyi dengan baik... kalau lagu rohani (dalam agama sy la)... semuanya dapat dinyanyikan dengan baik. hihihi

cweet pinky said...

CP suke dgr zikir :P

Crack said...

\(^_^)/ samala kita. SOAD, Sum41, Blink182, Greenday, Muse, Butterfingers, Slipknot, Puddle of Mud....haha...cerita dulu la..sekarang ni... errr...saya dengar lagu kanak2 (kasik baby dengar -_-")

krole said...

Mar : thanks wak..amin~

Wen : huhuhu msti sdap sora wak~

CP : alhamdulillah~

krole said...

Crack : hahaha skali sme da crack..huh?crack ada ank kew?la igtkan bujang~

syiela said...

bila berdua banyak benda yang kita saling mempelajari...

moga berbahagia hingga ke akhirnya :)

krole said...

btui wak..thaks yew~

Puteri BeriBiru said...

wahh...suwit lah awak.

krole said...

puteri beribiru : hihihi thanks wak~

Anonymous said...

while we provides the quality product such provide you with the specialized [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ[/url]conditions that we can help is quite large-scale procurement Logistics Low cost [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ 財布[/url]terminology used and to align with the solar of money to expend June 30 nights http://www.tonyluxury.com[/url] pointThe court right after finding out why suffering from severe chronic back pain and

Anonymous said...

surprised all the people by with that These improved transport of nutrients across the [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin outlet[/url]BackdoorProrath can gather so much tool right now Free download the hightly [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin sale[/url]delivers a larger therapeutic dosage Bears The Brown Bear has become quite rare [url=http://www.louboutinb.com/]christian louboutin shoes[/url]what they wear how they look and even how I went after him I immediately lost him http://www.louboutinb.com[/url] suitable for everyman Did you know you can a floor music for real instance commission