Wednesday, December 26, 2012

Bola Naga Satu Ketika Dahulu

Korang masih ingat tak dengan bola naga? a.k.a dragon ball? "kame hame ha!" pergh! sampai bila-bila krole tak boleh nak lupakan nama jurus utama son-goku (watak utama) ni. Waktu komik bola naga ni top dulu hm... waktu itu krole masih lagi dibangku sekolah, waktu tu krole sanggup berlapar kat sekolah semata-mata nak kumpul duit belanja sekolah untuk beli komik kegemaraan krole ni hahaha!. Bukan nak cakap besar tapi... kalau korang nak tanya bab-bab komik bola naga ni confirm krole boleh jawap dari A to Z hahaha! (ketawa jahat). Bukan krole cakap kosong, komik bola naga ni krole ada koleksi dari mula sampai habis hm... rasanya kalau aku tak silap dari jilid 1 hingga jilid 43 kesemuanya.

Walaupun sekarang ni banyak komik-komik baru dipasaran contohnya seperti Naruto, Bleach, One Peace, Fairy Tail, dan banyak lagilah (tak larat nak taip). Aura yang komik-komik ni beri tak dapat nak menandingi fenomena komik bola naga satu ketika dahulu. Nak tahu kenapa krole kata macam tu? memanglah benda ni hanyalah sebuah komik, tapi dalam komik bola naga ni... banyak yang kita boleh belajar sebenarnya. Tapi bukannya maksud krole nak belajar teknik pertarungan atau jurus yang diaorang gunakan tu hahaha! nanti tak pasal-pasal kena sumbat di tanjung rambutan hahaha!. Maksud krole dalam komik bola naga ni kita boleh belajar nilai-nilai kesetiaan, persahabatan, pengorbanan, kekeluargaan dan banyak lagilah yang disampaikan didalam komik ni (pergh! macam otoku pula). Korang setuju tak dengan pendapat krole? oklah happy blogging semua.


p/s : super saiya!!! 

13 Komen:

shaiful zaidi said...

saya tak pernah baca citer ni...huhuhu

deqjamucuxx said...

bola naga ? deqja dlu simpan ujang. untill now. gilo ujang jer hahaha

kalau comic. doremon. tapi dulu je. skrg nya comic doremon dah tak best !

Ummi Syafiq said...

Pernah beli dulu2

boni kacak said...

aku pun pengumpul komik dragon ball..hehehehe.. dan sekarang, dah beralih ke naruto.. bagi aku pula, dragon ball dan naruto mempunyai keistimewaan masing2... naruto pun mempunyai nilai2 persahabatan yang boleh kita jadikan panduan..hehehe

Emma Marinie said...

erkkk tak minat komik...

krole said...

shaiful : huhuhu kalo camtu..kena berjinak2 ngan dragon ball ni hihihi~

deqja : huhu kipas susah mati ujang rupenye...hmmm...krole mnt jgk..bab lawak komik ni~

krole said...

Ummi syafiq : best kan wak~

boni kacak : aha~btul jgk bro...naruto best sgt..cma auranya kureng bg krole~

krole said...

emma : huhuu takpew wak...lain org lain mntnye kan~

.::: Princess MOMOY :::. said...

yeh. momoy pun ada
giler suka kumpul comic time zaman sekolah dulu

CekbOlat-bOlat said...

tak pernah tgok dragon ball ni . hakhak

krole said...

princess momoy : huhu best kan waktu tu wak...

Bolat : wuahh biaq tol bolat???hihihi

hnahdy said...

xpernah baca komik tapi pernah tengok kartun ni.hehe

krole said...

hnahdy : huhuhu mantap kan wak..terbek dr ladang~